Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Re: Szybkie pytania
Na tych zdjęciach nie wygląda to jak lawa, tylko jak krew, abo ewentualnie magma, jeśli w rzeczywistości jest bardziej pomarańczowe.
Lawę malujesz zaczynając od białego, którym pokrywasz podstawkę, a następnie kładziesz żółty, pomarańczowy i czerwony, którymi pokrywasz wystające elementy. Na koniec najbardziej wystające elementy możesz pokryć czarnym.
Lawę malujesz zaczynając od białego, którym pokrywasz podstawkę, a następnie kładziesz żółty, pomarańczowy i czerwony, którymi pokrywasz wystające elementy. Na koniec najbardziej wystające elementy możesz pokryć czarnym.
macie rację, jest słabo pocieniowana, ale nie wiedziałem czy mam rozjaśniać do żółtego czy do pomarańczowego...
co do tutoriala na collminiornot to widziałem go, ale mimo, ze efekt jest rewelacyjny to zwykłe piesze modele nie mają się wyróżniać jesli go zastosuję to tylko dla heraldów i bloodthirstera...
jutro postaram się wrzucić zdjęcia już wycieniowanej lawy...

co do tutoriala na collminiornot to widziałem go, ale mimo, ze efekt jest rewelacyjny to zwykłe piesze modele nie mają się wyróżniać jesli go zastosuję to tylko dla heraldów i bloodthirstera...

Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Washami.Gorek pisze:Jestem samoukiem w malowaniu i mam pytanie.Jak i czym cieniować złoto.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Jeśli zrobisz takie podstawki dla całej armii to nie będą się one wyróżniać spośród innych x_x I imo nie warto dalej siedzieć nad tą podstawką.kamelot pisze:macie rację, jest słabo pocieniowana, ale nie wiedziałem czy mam rozjaśniać do żółtego czy do pomarańczowego...![]()
co do tutoriala na collminiornot to widziałem go, ale mimo, ze efekt jest rewelacyjny to zwykłe piesze modele nie mają się wyróżniać jeśli go zastosuję to tylko dla heraldów i bloodthirstera...
Czym przykleić plastikową figurkę do żwirku akwarystycznego wielokrotnie płukanego marmurowego (czyli po prostu kamyczków) tak żeby się porządnie trzymała? Przy Night Runnerach z wielkimi stopami cyjanoakrylan z tesco spokojnie wystarczył, ale przy modelach z mniejszymi stopami to mam problem.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
Maluje tera Knighta Ch. tylko 11 kolorami(finanse mi ucieły kilka farbek :/).No koń i jeździec gotowy tylko tarcza jeszcze i nadramy. Dużo mieszania ale moim zdaniem fajnie wyszło niedługo wstawię foty
I właśnie tera będe kupował farby to muszę washe kupić do cieniowania złota bo głupio tak bez cienia.
I właśnie tera będe kupował farby to muszę washe kupić do cieniowania złota bo głupio tak bez cienia.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Można jeszcze dodać kroplę lub dwie płynu do mycia naczyń. Taki 'wash' będzie miał lepsze właściwości.Rasti pisze:Możesz pomieszać złoto z czarnym, dużo wody i jako tako masz washaJa tak robię i nawet daje radę.
Zbijasz sięquidamcorvus pisze:Można jeszcze dodać kroplę lub dwie płynu do mycia naczyń. Taki 'wash' będzie miał lepsze właściwości.Rasti pisze:Możesz pomieszać złoto z czarnym, dużo wody i jako tako masz washaJa tak robię i nawet daje radę.

- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Nie. Płyn do mycia zmienia napięcie powierzchniowe wody (najlepiej bez chloru - destylowana, w ostateczności mineralna) i pigment z rozcieńczonej farby lepiej się rozkłada na 'washowanej' powierzchni.Rasti pisze:Zbijasz sięquidamcorvus pisze:Można jeszcze dodać kroplę lub dwie płynu do mycia naczyń. Taki 'wash' będzie miał lepsze właściwości.Rasti pisze:Możesz pomieszać złoto z czarnym, dużo wody i jako tako masz washaJa tak robię i nawet daje radę.
?
Mam kilka pytań odnośnie malowania bloodletterów:
1) Jak rozjaśniacie te pseudo łuski, drybrush czy punktowo mały pędzelkiem?
2) Jakie macie pomysły na kolor pazurów/rogów/języka?
3) Mam kilka pomysłów na pomalowanie miecza... Który będzie najlepszy?
- Cały chaos black-iem, a na brzegi blazing orange.
- Cały na złoto i na to jakiś wash.
- Cały na czarno ( chaos black ), potem drybrush ciemno czerwonym ( chaos black + blood red ), rozjaśnianie czubka i krawędzi mieszanką ( blood red + blazing orange ), końcówka czubka na blazing orange...
Proszę o szybką odpowiedź
1) Jak rozjaśniacie te pseudo łuski, drybrush czy punktowo mały pędzelkiem?
2) Jakie macie pomysły na kolor pazurów/rogów/języka?
3) Mam kilka pomysłów na pomalowanie miecza... Który będzie najlepszy?
- Cały chaos black-iem, a na brzegi blazing orange.
- Cały na złoto i na to jakiś wash.
- Cały na czarno ( chaos black ), potem drybrush ciemno czerwonym ( chaos black + blood red ), rozjaśnianie czubka i krawędzi mieszanką ( blood red + blazing orange ), końcówka czubka na blazing orange...
Proszę o szybką odpowiedź
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Ma ktoś farbkę devlan mud ? Nówka to 1/2 słoiczka ?
Nie mam farby devlan mud, ale wiem, że washe z reguły to trochę ponad 3/4 słoiczka, chociaż raz przez nieuwagę kupiłem w bardzie asurmen blue napełnione do połowy 

- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Nie farbkę, tylko washaszczurek pisze:Ma ktoś farbkę devlan mud ? Nówka to 1/2 słoiczka ?

Mój jest napełniony do połowy wysokości napisu CITADEL.