Lesne Kury na stol ;) - JUZ calutki unit ;)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Lesne Kury na stol ;) - JUZ calutki unit ;)

Post autor: dead »

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Slonce troche figli platalo wiec jedna sa leko jasniejsze inne lekko ciemniejsz foty ;) jak mi sie uda to juz wieczorem dam caly unit ;) a sklada sie on z tego warchlaka 6/7ed oraz 5 staroedycyjnych kurczakow ;) malowanie stolowe bez wiekszej filozofii ...
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2007, o 20:06 przez dead, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Schludny model, podoba mi sie. Jednak mam kilka swoich, ale ( ktore wynikaja z upodoban a nie jesli idzie o technike malowania. Raczej to moje przyczepianie sie :) ).

Po pierwsze ZOLTE wlosy O_o, nie wiem czy to zamierzone, czy nie ;P jednakze jest to cos strasznego ... przynajmniej dla mnie :D. Lepiej juz robic standard blond z mieszanki braz+zolc potem dodawanie stopniowo jakiegos jasnego flesha, badz bialego.

I nie wiem, czemu ale odbieram wrazenie jakby wszystko bylo rozjasniane ( a przynajmniej wiekszosc kolorow dostawala ) troche bleacha, przez co kolory staja sie blade.

Pzdr.!

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Malowanie całkiem przyzwoite, ale używj GS'a, bo szparu między skrzyłami strasznie idać.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Bardzo przyjemna figurka, dobrze pomalowana, najbardziej mi się podobają skrzydła, dobrze wykonany jest na nich "suchy pędzel". Ogon ptaka też jest bardzo ładnie pomalowany.

Oryginalna podstawka, wykonanie też dobre, ale trochę mi ten patyk się nie podoba, taki sztywny kikut w niego ;) Kolorystyka dobrze dobrana, ładnie się komponuje cały schemat, zarówno na orle, jak i elfie :) No i ten jasny łuk jest świetny, a włosy bardzo wpadają w oko i ożywiają cały model, może listki widziałbym trochę rozjaśnione (np. żółtym kolorem) na samych końcach ;) i rozjaśniłbym jeszcze podbrzusze ptaka, żeby się tak z drzewem nie zlewał :)

Aha, a w kwestii modelarskiej to też się przychylam do opinii, żeby używać masy do wypełniania szpar :) Ale to szczegół ;)

Ładna, staranna praca!

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

Ładne skszydła lae łączenia między nimmia modelem przydałoby si ę czymś zalepić...
A tak poza tym to niezła praca.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Mam tylko jedno zastrzeżenie - ptak wygląda jakby był wystrugany z drewna :)

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Prawda, ponadto idealnie zlewa się z patykiem
ale i tak fajny
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Mnie sie podoba choc istotnie troche drewniano zwierzak wyglada ;):D

p.s-ten patyk mi sie nie podoba ,a laczenie z lataczem to juz wogule ;) (lepiej juz na zwyklym mocowaniu ,a konar tylko na podstawce ..... ;) )
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

Malowanie ok, ale ten badyl z ziemi nijak nie pasuje do niego :)
Strasznie drętwo to wygląda.
Pomalowane bardzo ladnie.

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

Caly unicik ... championik jest malowany troche inaczej zreszta to model nowy a nie tak jak te oldschoole ;) ... Strasznie sie je malowalo strasznie po prostu makabra... no to tyle ... moze bede je jeszcze jakos przemalowywal zalezy wszystko od klienta ... jak zadecyduje :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jakoze to sa 1024x768 to nie bede wrzucal na forum calosci aby nie rozwalilo ukladu ;) i dam w miniaturkach :) to tyle... jak beda jeszcze jakies przerobki to wrzuce na forum :D

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Pomalowane schludnie :) tylko te konary mi sie nie podobaja ale to kwestia gustu ....;)
p.s-jaki byl koszt pomalowania ?? jezeli to nie tajmnica ;)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Same figurki wygladają kiczowato, ale pomalowane są ładnie. Szczególnie mi się skrzydła podobają. Tylko nie pasuje mi to, że każdy z nich trze brzuchem o złamane drzewo :P. Nienaturalne to troszkę.

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

taki elficki standard czyli wszystko idealnie wygladzone ]:->
te laczenia skrzydel zeczywiscie zwaliles ale coz trudno

ODPOWIEDZ