DE Turbo Ofens 2250 BP
DE Turbo Ofens 2250 BP
W związku z pojawieniem się nowego balancing patcha i uwolnieniem drugiej hydry musiałem zmienić trochę moją turniejowa rozpiskę...
Oto i ona:
Dread Lord ( general, black dragon, crimson death, pendant of khaeleth )
Sorceress ( 1lvl, 2x dispell scroll )
Death Hag ( cauldron of blood )
5 harpies
5 harpies
5 dark riders ( musician, repeating crossbow )
10 corsairs ( musician, handbow )
5 cold one knights ( musician )
14 black guards ( fcg, standard of hag graef, ring of hotek )
war hydra
war hydra
Total: 2247
PD: 3
DD: 3
Models in Army: 67
Udało się zmieścić wszystko to co było ważne w poprzedniej ofensywnej rozpisce oraz druga hydrę...
Czy trzeba coś więcej do szczęścia?
Oto i ona:
5 harpies
5 harpies
10 corsairs ( musician, handbow )
14 black guards ( fcg, standard of hag graef, ring of hotek )
war hydra
war hydra
Udało się zmieścić wszystko to co było ważne w poprzedniej ofensywnej rozpisce oraz druga hydrę...
Czy trzeba coś więcej do szczęścia?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
No i stało się ^^
2 hydry, smok, kocioł, BG, CoKi, Hotek. Wochem pograne hahaha
Spoko rozpiska.
2 hydry, smok, kocioł, BG, CoKi, Hotek. Wochem pograne hahaha
Spoko rozpiska.
Marek Hłasko pisze: ... rzecz działa się na Pradze, gdzie - jak wiadomo - jedyną atrakcją są niedźwiedzie i pijacy. Praga wciąż jest jeszcze innym miastem i często człowiek ze śródmieścia przystaje tu zdziwiony.
marcinmysz: kup sobie podręcznik to wszystko będzie Ci się zgadzało.
Ja bym nie wywalał kusz z dr. Trochę strzelania do ogarnięcia śmieci przeciwnika zawsze się przyda. Zamieniłbym między innymi z tego powodu korsarzy na kuszników. Ci drudzy zawsze się przydadzą i zaczynają się spłacać od pierwszej tury, korsarze natomiast zazwyczaj trzymają tylko ćwiartkę i nic więcej nie robią.
Masz trochę punktów niepotrzebnie powkładanych tu czy tam.
Wywaliłbym wszystkich muzyków i wrzucił za to więcej BG (jak trzymają RoHa to zazwyczaj szybko schodzą ).
Ja bym nie wywalał kusz z dr. Trochę strzelania do ogarnięcia śmieci przeciwnika zawsze się przyda. Zamieniłbym między innymi z tego powodu korsarzy na kuszników. Ci drudzy zawsze się przydadzą i zaczynają się spłacać od pierwszej tury, korsarze natomiast zazwyczaj trzymają tylko ćwiartkę i nic więcej nie robią.
Masz trochę punktów niepotrzebnie powkładanych tu czy tam.
Wywaliłbym wszystkich muzyków i wrzucił za to więcej BG (jak trzymają RoHa to zazwyczaj szybko schodzą ).
kusze na dark riderach muszą zostać żeby można było postrzelać troche we wrogie śmieci...
ew. zastanowię się nad zrobieniem jednej 6-tki coków, a za drugich wrzucę shade-ów...
ew. zastanowię się nad zrobieniem jednej 6-tki coków, a za drugich wrzucę shade-ów...
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Keidy wyszedł nowy BP
Ale jestem nieogarnięty.
Ci korsarze moim zdaniem plewni są. Lepiej dają kopa z szałem i 2 broniami, w połączeniu z kotłem to nawet puszki może byś pokroił przy szczęściu. U nich boli tylko S3 w walce... Ale lecimy na śmieci albo dajemy KB i lecimy na coś ciężkiego.
Ale jestem nieogarnięty.
Ci korsarze moim zdaniem plewni są. Lepiej dają kopa z szałem i 2 broniami, w połączeniu z kotłem to nawet puszki może byś pokroił przy szczęściu. U nich boli tylko S3 w walce... Ale lecimy na śmieci albo dajemy KB i lecimy na coś ciężkiego.
No tak kusze na drach bylby fajne, jezeli do tego doszliby kusznicy vs korsarzy i jeden odzial shadow. Wtedy mozesz zdejmowac smieci. Same kusze na drach to za malo, nawet na smieci.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
trochę zmieniłem i wyszło takie coś:
5 harpies
5 harpies
10 crossbowmen ( shield )
7 shades ( ahw )
6 cold one knights ( musician )
14 black guards ( standard of hag graef, ring of hotek )
war hydra
war hydra
Mam nadal mocnego kopa w combacie ( 2 hydry, smok, coki i bg wspierani kotłem ), ale też śmieci nie sa tak dokuczliwe ( dr, kusznicy i shad-zi )... Jedyne czego mi brakuje to bsb na kotle, który mogę dodać ograniczając oddział coków do 5...
5 harpies
5 harpies
7 shades ( ahw )
6 cold one knights ( musician )
war hydra
war hydra
Mam nadal mocnego kopa w combacie ( 2 hydry, smok, coki i bg wspierani kotłem ), ale też śmieci nie sa tak dokuczliwe ( dr, kusznicy i shad-zi )... Jedyne czego mi brakuje to bsb na kotle, który mogę dodać ograniczając oddział coków do 5...
Wolał bym wywalić muzyków z DR i CoK (7+7+8 = 22 +3 = 2250 )
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
tarcze na kusznikach sa obowiązkowe bo będzie tam siedzieć czarodziejka...Tularian pisze:Albo kusze z DR out , tarcze z kuszników out i 5 harpii dod
kusze na fastach też raczej zostaną
opcja Garga jest IMHO najlepsza...
Tak więc ostateczna rozpiska wygląda tak:
Death Hag ( cauldron of blood, bsb )
5 harpies
5 harpies
5 dark riders ( repeating crossbow )
5 dark riders ( repeating crossbow )
7 shades ( ahw )
6 cold one knights
war hydra
war hydra
I o ile do master blastera nic się nie zmieni to takim czymś tam zagram...
Było się tym Powergamerem Rozpiskowym
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...