Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
To wszystko zależy na kogo trafisz . Jak będzie jakiś czubek co chce za wszelką cenę wygrać a nie widzi w tym zabawy , to mu nie przetłumaczysz
witam
chciałbym rozpocząć zbieranie Ogrów i pytań mam kilka do szacownych rzeźników
mam już:
- huntera
- gorgera
- 8 traperów
- 4 irongutsów
- 4 leadbelchersów
- 2 yeti
i chciałbym się zapytać co dalej?
ja bym chętnie dokupił jeszcze jednego yeti i może batalion (choć to droga opcja)... no i bruisera albo tyranta
co myślicie?
EDIT:
może ktoś mógłby poprawić tytuł tematu? "pyrania" źle się kojarzą
chciałbym rozpocząć zbieranie Ogrów i pytań mam kilka do szacownych rzeźników
mam już:
- huntera
- gorgera
- 8 traperów
- 4 irongutsów
- 4 leadbelchersów
- 2 yeti
i chciałbym się zapytać co dalej?
ja bym chętnie dokupił jeszcze jednego yeti i może batalion (choć to droga opcja)... no i bruisera albo tyranta
co myślicie?
EDIT:
może ktoś mógłby poprawić tytuł tematu? "pyrania" źle się kojarzą
polecam również batalion i kup sobie potem 3 Maneaterów (Ludożerca). Wpierw jednak zagraj proxami i zobacz jakie figsy ci pasują . Ja np zbieram wszystkie figsy ogrów bo mi się podobają i tak naprawdę wszystko jest grywalne na swój sposób ( no może jedynie olbrzym stanowczo nie ).
magia ogrów jest wbrew pozorom bardzo dobra zwłaszcza na brete gdzie jest najwyżej jedna damselka
wprawdzie rzeźnicy sami sie ranią ale tylko jesli czar wejdze i nie zostanie rozproszony a jak sie obawiasz zawsze mozesz na jednego wziąść książke kucharską a na drugiego warda 5+ a pozatym sami sie mogą leczyc a jak sami na siebie rzucą regeneracje to wtedy mozesz regenerować zadane z siebie rany
naprawde z rzeźlikami nie jest tak źle a irongutsi z regenka albo +1 T i sturorn potrafia przetrwac szarże
wprawdzie rzeźnicy sami sie ranią ale tylko jesli czar wejdze i nie zostanie rozproszony a jak sie obawiasz zawsze mozesz na jednego wziąść książke kucharską a na drugiego warda 5+ a pozatym sami sie mogą leczyc a jak sami na siebie rzucą regeneracje to wtedy mozesz regenerować zadane z siebie rany
naprawde z rzeźlikami nie jest tak źle a irongutsi z regenka albo +1 T i sturorn potrafia przetrwac szarże
Może i się "wydaje" ale jest bardzo ciekawaWaldi pisze:No właśnie ta ogrza magia to mi się wydaje taka nieciekawa. Ten Butcher może sam się wykończyć nim rzuci coś ciekawego.
Proponuję zestaw 2xButcher każdy ma scrolla i jeden dostaje Bangsticka a drugi Skullmantle'a
6 Casting Pool, wszystko na 3+
Kupię:
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves
Ta, moja ostatnia rozpiskakufel007 pisze: Proponuję zestaw 2xButcher każdy ma scrolla i jeden dostaje Bangsticka a drugi Skullmantle'a
6 Casting Pool, wszystko na 3+
Ale z uwagi na przeciwników (elfy ld w cholerę wysoko, wampiry i jaszczurki na 3k6) raczej skllmantle zostanie zastąpione scrollem..
Ale mnie ostatnio zagięło 1 pytanie:
wiadomo, że gnobblary strzelają do LT nie tylko z 1 rzędu.
Ale gdzie to jest napisane? mógłby ktoś podać jakiś cytat?
tytan to nie skirmich, czyli tak jak drzewo widzi tylko do przodu. imo.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
- dziekanotr
- Wodzirej
tyrant 90 stopni widzi tak jak monstery
tak_reszka pisze:Ale człowiek latający samodzielnie na piechotę widzi 360, to on jest traktowany jak skirmish?loko pisze:tytan to nie skirmich, imo.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
@_reszka - Człowiek ma US 1 i dlatego widzi 360 . Tyrant ma US 3 i widzi tylko do przodu mimo ze jest samotny. i dlatego też np nawet jak jest sam to jest spowalniany przez trudny teren
@Symek - Do LT i z górki i na górke stzrela sie z dodatkowego szeregu nie ze wszytskich. Dlatego stzrelacze na górkach zazwyczaj stoją w 2 szeregach
@Symek - Do LT i z górki i na górke stzrela sie z dodatkowego szeregu nie ze wszytskich. Dlatego stzrelacze na górkach zazwyczaj stoją w 2 szeregach
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !