Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: Grolshek »

W sumie to może i lepiej... Taniej to wyjdzie nie kupować bestii wcale... Ech...

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Nie ma jeszcze booka a wy placzecie. Wrzućcie na luz.
Obrazek

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

ładne te nowe wypraski

dużo bitsów i ładne tarcze, da się zauważyć stare części ale daje wszystko radę

no i nie wiem czy z przyzwyczajenia czy z braku wiedzy o wypadnięciu marków ale są jeszcze gdzie niegdzie marki undivided

myślę że będzie dobrze - szkoda że nie ma zasady jak w WoCh z rerolem paniki - bardzo by się przydało

btw zauważył ktoś że centkowy heros ma kopyta a nie pazury jak reszta ?

Awatar użytkownika
Gashlug
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Gashlug »

war2bone pisze: btw zauważył ktoś że centkowy heros ma kopyta a nie pazury jak reszta ?
Owszem, zauważył :wink: Wreszcie prawdziwy centigor. Może to i lepiej, że tak ma się zapowiadać armia bestii. Wolę tak, niż przegięte zasady. Przynajmniej unikniemy nagłego rzucania się PG na bestie, jak to miało miejsce po wyjściu demonów i przy bestiach zostaną sami ich miłośnicy. Szkoda tylko, że tak mało jednostek do wyboru, no ale mamy wreszcie strzelanie i latanie, a nie tylko bieganie :wink:
Ostatnio zmieniony 9 sty 2010, o 15:50 przez Gashlug, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Ten, który nazywa się Ghorros Warhoof? Nie, nie zdawałem sobie sprawy :P
Nie ma jeszcze booka a wy placzecie. Wrzućcie na luz.
Znamy 80% booka. Wiemy, że herdy ssą, i psychologia będzie obsysać. Nasza armia stanie się potworkiem na jedno kopyto. Mamy prawo narzekać, bo przez ostatnie 3 lata czekania dostawaliśmy po dupsku, a teraz kiedy doczekaliśmy się nowego AB, dostajemy okrojoną ilość jednostek z mocno kontrowersyjnym wyglądem [ale minosy i tak sobie kupię bo czuję że mają potencjał], w dodatku upiornie drogie, z zasadami które nie pozwalają nam wystawiać herdów, które jasno wskazują, że nie powinniśmy używać gorów bo są za drogie i za słabe, które podtrzymują tradycję bestigor=niegrywalna jednostka, i z racji celebracji tej tradycji przesuwają je do speciali, usuwają nam marki, naszą jedyną obronę przed obsysającą psychą [a my musimy szarżować].

Nie przesądzam, że AB będzie zły - doombull, mini doombulle, jakiś tam wybór przedmiotów, duże potworki, tanie corowe czarioty [aczkolwiek z obsysającą psychą teraz ;P], minosy z możliwością hate/frenzy i nakręcaniem ataków - to wszystko pozwala mi mieć nadzieję, że stworzę armię, która będzie mogła stawać w szranki z DE/VC/DoCH na równiejszych niż dotychczas regułach - ale wszyscy gracze, którzy dotąd bestiami nie grali muszą zrozumieć - my cierpimy głównie dlatego, że nasze największe nadzieje nie zostały zrealizowane [centki w core/fastem, poprawienie herdów, poprawienie ambusha], a w dodatku rozpieprzyli nam naszą najfajniejszą jednostkę i uczynili bestigory jeszcze bardziej niewystawialnymi! Stąd nasze jęczenie :/
Uerph.

Awatar użytkownika
Dziki
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dziki »

Szczurza Jucha pisze:nasze największe nadzieje nie zostały zrealizowane [centki w core/fastem, poprawienie herdów, poprawienie ambusha], a w dodatku rozpieprzyli nam naszą najfajniejszą jednostkę i uczynili bestigory jeszcze bardziej niewystawialnymi! Stąd nasze jęczenie :/
Dokładnie. 3 lata czekałem na nowy AB w nadziei, że coś się zmieni, że Bestigory będą wystawialne, że nie wypieprzą zasady i jednostki, która decydowała o klimacie Bestii, że dadzą Shaggothowi stubborn, a tymczasem go wy&%*#li razem z resztą DO, a w zamian dali jakiegoś świniaka. Ale najbardziej mnie męczy z jakiej racji poszły marki? Stąd m.in. te narzekania. I wychodzi na to, że poczekam sobie następne 3 lata. :(
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

:? plotki ploteczki... :?

:| nie dajcie się o panować strasznemu manipulantowi... :|

:twisted: wstrętny Tzeench... :twisted:

( [-o< ) Khorne nas uratuje ( [-o< )

8) więcej wiary 8)

:) pozdrawiam :D

:wink:

Awatar użytkownika
rebeliant
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: rebeliant »

Znany jest pelny Armylist ?? Nie widzialem w zestawieniu harpii , czyzby zniknely podczas produkcji ?
A good beginning makes a good ending

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

A tak się cieszyliście...iż Bestie nie maja dopisku "of Chaos".
I macie...brak marków.
Nie wiem, co Gw wyczynia z fluffem. Lecz domyślam się, iż bestie zaraz zamienią się w krówska w wowa. Wszak to przystępniejsze dla zbuntowanych 12to-latków. Zero Chaosu. Wszak Chaos jest zuy.
Ręce opadają, współczuję wam całym, szczurzym sercem.

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Jak znamy 80% booka to zapodaj jakieś magiczne itemki, bo tego jestem najbardziej ciekaw. Jak nei zobacze jakiegoś pdfa to na pewno nie powiem, że armia ssie po kule:)

Jak danonki wychodzily to też wszyscy na forum krzyczeli, że będzie plewny. Jak wyszło sami wiemy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

- jak będa słabe to tak jak tu Gashlug wspomniał PG sie na nie rzucą , starszy gracze bedą kozami dalej grać i dobrze i o to chodzi !!

- CO do piechoty i raiders. Myśałem ze może rozszerzą raiders na prawi cała armie i wszytsko bezie biegać luźno - tymczasem usuneli skirmish i poszli w klocki :oops:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Jak znamy 80% booka to zapodaj jakieś magiczne itemki, bo tego jestem najbardziej ciekaw. Jak nei zobacze jakiegoś pdfa to na pewno nie powiem, że armia ssie po kule:)

Jak danonki wychodzily to też wszyscy na forum krzyczeli, że będzie plewny. Jak wyszło sami wiemy.
http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=228039

Tu jest podsumowanie wszystkiego co wiemy na temat AB.

I zrozum - ja nie jestem na tyle tępy, żeby od razu rozsądzać, że AB będzie plewny. On pewnie nie będzie plewny, tylko upierdliwy z racji słabej psychologii. Narzekamy, bo nam kastrują charakter armii i najfajniejsze zasady/jednostki.
Uerph.

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Te nowe minotaury są... żałosne. One nawet ich nie przypominają. I nie tylko minotaury. Zupełnie skopali modele :?
Dlaczego nie ma Shaggotha? Powariowali, że wywalili tę jednostkę?
A nowy book chyba już jest, czy poprostu sobie ot tak na stronie wisi:hmm?
Naprawdę mi was szkoda, bistmeni. Gw dawno zeszło na psy.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

maksymalnie zjebali ten ambush...szkoda bo to jednak byl klimat.
ale hate po tescie liderki...nie takie zle, jak sie da ten przedmiot co w 36calach jest rroll na to.

imo nie przegiety grywalny book....narazie wyglada to fajnie

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Wygląda fajnie jak podchodzi do tego ktoś kto nigdy nie miał styczności z bestiami, patrzy i myśli - o, jaka fajna armia z dużą ilością dużych krowopodobnych potworków. I za żadne skarby świata w tej armii nie ujrzy tego, czym beastmeni byli w 6stej edycji - armią szybką, mobilną, wymagającą troszkę subtelnego podejścia, składającą się z bestii z trzewi lasu.

Nasza armia nie ma teraz na ŻADNEJ [w tym centigorach] move through woods, efektywnie powodując, że jedyną piechotą będącą w stanie przekraczać trudny teren są skirmishujące ungory.

Teraz jesteśmy brązowymi orkami z mniejszym strzelaniem. Świetnie.
Uerph.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

dziwne te nowości Jucha... standard mej gry troche się nie zmieni, bo lubię grać na dużych beastiach... ciekawe te wielkie w rare, szczegulnie ten cygor i graet minosek, choć nowe minoski dziwnie wyglądają.... szkoda nomark ( choć frezy w jakimś stopniu będzie :twisted: ) i zabrania raders na gorach... harpie w sumie klimacik z 5ed. szkoda że je sprzedałem :? trzeba coś pokleić :D jeszcze się zobaczy jeszcze troszke, będzie dobrze :)

ps.: mam nadzieje że nie skręcą w strone tranidów, to już przeginka by była choć jakieś fajne mutacje z chęcią przywitam ( no tylko bez bioplas'm ) :mrgreen:

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

Nie znam się za dobrze na beastmenach, ale jak zobaczyłem tego świniaka z wytrzeszczem, to się normalnie pokulałem ze śmiechu po podłodze. Dobrze to któryś z kolegów określił mianem pumbogor. A jak uświadomiłem sobie, że GW traktuje te figurkę na poważnie, to mi śmiech zamarł na ustach. Współczuję kolegom, ja bym się wstydził to coś wystawić na stół. W ogóle mam wrażenie, że stare modele są lepsze od nowych. Co dziwi, bo w czym jak w czym, ale w modelach to się GW raczej rozwija.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Szczurza Jucha pisze:Wygląda fajnie jak podchodzi do tego ktoś kto nigdy nie miał styczności z bestiami, patrzy i myśli - o, jaka fajna armia z dużą ilością dużych krowopodobnych potworków. I za żadne skarby świata w tej armii nie ujrzy tego, czym beastmeni byli w 6stej edycji - armią szybką, mobilną, wymagającą troszkę subtelnego podejścia, składającą się z bestii z trzewi lasu.

Nasza armia nie ma teraz na ŻADNEJ [w tym centigorach] move through woods, efektywnie powodując, że jedyną piechotą będącą w stanie przekraczać trudny teren są skirmishujące ungory.

Teraz jesteśmy brązowymi orkami z mniejszym strzelaniem. Świetnie.
przesadzasz.
hate jest i bedzie turbo opcją.
i tak jak napisales, dalej trzeba bedzie miec subtelne podejscie zeby cos ugrac. a chyba o to chodzi, nikt nie chce zeby dzieciaki sie rzucily na bestie tak jak na doch czy de.

pozdro

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

If you want to take a look at the new Beastmen in more detail, your local Hobby Centre should now have their Beastmen Black Box, containing a copy of Warhammer Armies: Beastmen, plus the new Gor and new Minotaur plastics sprues.
coś takiego jest pod koniec newsa z GW - skoro sklepy będą mieć podręczniki do wglądu to pewnie niedługo będzie jakiś pdf

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

No to tylko pozostaje czekać na pdfa :)

ODPOWIEDZ