2350 pre bazyl- dziwne dark elfy chyba tworzę

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

2350 pre bazyl- dziwne dark elfy chyba tworzę

Post autor: Murmandamus »

Takie dziwaczne elfy na pre bazyliszka wymyśliłem

Dreadlord na koniu
pedant+crimson death+hydra's teeth

Sorceress 1llv
2xdispell scroll

Death Hag BSB
claudron of blood
hand of khaine+dark venom

3x10 Corsairs z ręcznymi kuszami
2x5 Dark Riders rxb mus
2x5 harpies

20 Black Guard z banner og Hag graef
master ma hoteka
2x5 Cold one knights

2x Bolt Thrower
1 War Hydra

Dziwna armia trochę a zastanawiam sięczy nie warto korsarzom dac szanse z ich pistoletowymi kuszami, to nie jest cos co się widzi często na polu bitwy... Może ma to potencjał a wrażliwe na magie lecz od tego mamy ring of hotek.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
krzychuŻul
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: krzychuŻul »

jak na moj gust to masz za duzo black guardow, 14 tych panow daje rade za te punkty mozna przypakowac rycerzy lub dodac harpie. co do korsarzy to nie jestem do nich przekonany, choc klocek w liczbie 15-20 z frenzy + KB od kociolka moze niezle namieszac;) zamiast dark venona dalbym manbane, choc osobiscie nie inwestowal bym w panieke , strata punktow. masz niezlego kopa ale jak wspomnialem wczesniej dopakowalbym rycerzy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

korsarze w takiej postaci są by dać im szansę. Są tani bo 105 pkt do poświęcenia i te ich kusze co obniżają ich bojową wartość ale dają pewne możliwości taktyczne. Zwiększona liczba BG ma na celu pozostawienie im wchłonięcia nieco ostrzału. Rycerze goli powinni dać radę chociarz wolałbym 6 w odziale. Dark venom ma poto by ew jakiemuś czempionowi wyzwać challange a hand of hkaine by zabrac mu atak i chronic bardziej haga.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
krzychuŻul
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: krzychuŻul »

w sumie najlepiej bedzie jak stoczysz kilka potyczek , to wtedy przekonasz sie czego tu brakuje. napisz jak sprawdzili sie korsarze , jedyna jak dla mnie opcja do brania ich jest stan liczebny 15-20 + assassin + frenzy no i oczywiscie wspomaganie ze strony kociolka , raz tak zagralem , choc nie gram na kociolku i korsarzach a za magia tez nie przepadam, tylko "pure fuc!@#$ evil ofens" jak to nazywam ;), to szaleli na polu bitwy az bylo milo patrzec :)
jak wspomnialem wczesniej napisz czy chlopaczki sie sprawdzaja i pozdrawiam :)
Obrazek

ODPOWIEDZ