Ocena malowania na Masterach

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Re: Ocena malowania na Masterach

Post autor: Furion »

@Dalmar
swieta_barbara pisze:Bylo 15:8, wiec nawet jakbys Ty, Gajowy i Ziemko zaglosowali inaczej, to wciaz byloby 12:11.I nie jestem zadnym jebanym walkarzem.
Gdyby.
Gdyby babcia miała wąsy.
Ziemko pisze:2. Czy chcesz żeby obowiązywała jedna forma oceny malowania na każdym masterze?
Padło pytanie, jak i odpowiedzi na nie. LL uznała, że chce ujednoliconej oceny malowania. To czy ma być fakultatywna czy obowiązkowa - o tym decydujemy teraz. To, co proponujesz teraz, to jakieś insynuacje typu "gdyby była szansa, że ta ocena będzie obowiązkowa, to bym się nawet nie zajął tym tematem".

Ciągłe powtarzanie, że głosowanie jest nieważne, ma nikłą wartość merytoryczną.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

chcialbym poruszyc tutaj pewna kwestie dotyczaca wyswigu. chodzi konkretnie o abominacje - to co niektorzy gracze wystawiali na kohortexie wolalo o pomste do nieba. (szczytem bezczelnosci bylo chyba wystawienie jako abominacji... drzewca :shock: ) zalew plastikowych zabawek pooblepianych GSowymi glutami... takie rzeczy sedziowie powinni od razu sciagac ze stolu imo...
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

MEgi z naszego klubu wystawil drzewo i dostal 0 z hobbystyki. Gajowy z tego co wiem kilka 0 wstawil.

To jest najskuteczniejsza metoda zwalczania proxow i niemalowania figurek na mastera.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

a ja uwazam, ze takie figurki sedzia powinien usuwac ze stolu. chcesz grac abominacja, zrob ja porzadnie. taka figurka psuje przeciwnikowi gre podwojnie - nie dosc ze giete to wyglada jak kupa...
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Ziemko pisze:MEgi z naszego klubu wystawil drzewo i dostal 0 z hobbystyki. Gajowy z tego co wiem kilka 0 wstawil.

To jest najskuteczniejsza metoda zwalczania proxow i niemalowania figurek na mastera.
skuteczniej jest zdejmowac niepomalowane figsy i proxy ze stolu. Jesli ponad 25% punktowej illosci arimi zostalo zdjete gracz moze wracac do do mu ;)

to o czym ty mowisz nie jest skuteczne gdyz jest czysta kalkulacja czyli strace nascie punktow z hobby ale modele dodatkowe mi zdobeda kilkadziesiat

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ok obligujesz sie na Bazyliszku to robic?? Nie bedzie mnie , ale ktos moze robic za swiadka. Szczegolnie interesuje mnie jak wywalisz gracza do domu.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Ziemko pisze:Ok obligujesz sie na Bazyliszku to robic?? Nie bedzie mnie , ale ktos moze robic za swiadka. Szczegolnie interesuje mnie jak wywalisz gracza do domu.
nie ja. Ale jest w regulaminie wymog pomalowanych figurek i brak proxow. Ma byc on przestrzegany i jestem prawie stuprocentowo pewien, ze tak bedzie...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Narzekasz na nasz system , ale poki co tylko my mielismy jaja zeby naprawde przestrzegac oceny malowania i nie odpuszczac proxom i niepomalowanym figurkom. Czekam na podobny odzew na innych masterach w obojetnie jakiej formie karania graczy niespelniajacych wymogow.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Ziemko pisze:Narzekasz na nasz system , ale poki co tylko my mielismy jaja zeby naprawde przestrzegac oceny malowania i nie odpuszczac proxom i niepomalowanym figurkom.
nie chwalilbym sie tym jesli to, ze byla u was drewniana abominacja jest prawda... :roll:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Tak i dostala 0 z hobbystyki - nie dociera?

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Furion pisze:Gdyby.
Gdyby babcia miała wąsy.
Masz jakies problemy ze soba? polecam psychologa...
Mowione bylo jasno na poczatku ze ma byc opcjonalne i tak glosowali gdyby bylo mowione ze jest obowiazkowe to glosowali by inaczej i podejzewam ze kilka innych osob tez moglo by zaglosowac inaczej... EOT i przestan juz pierdziec, albo pisz cos co wnosi jakis sens do dyskusji albo nie pisz wcale bo zal to czytac
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Nie wyrywaj odpowiedzi z kontekstu. A poza tym liczę, że zedytujesz swój post zanim to zrobi moderator?

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

A co w nim takiego dziwnego? Edytuj swoje posty

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Ziemko pisze:Narzekasz na nasz system , ale poki co tylko my mielismy jaja zeby naprawde przestrzegac oceny malowania i nie odpuszczac proxom i niepomalowanym figurkom. Czekam na podobny odzew na innych masterach w obojetnie jakiej formie karania graczy niespelniajacych wymogow.
coz, zdarzalo mi sie oceniac malowanie na PGA i pomijajac juz fakt, ze gracze mieli wiecej szacunku do regulaminu i przeciwnikow, tez wlepialem 0 za niepomalowane figsy.

ale, jak pisal Shino, nie tedy droga. chyba ze czekamy az ktos przyjedzie na mastera z 'shiny metal army' i zgarnie nagrode najlepszego generala. moze to otworzy oczy na problem...

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Żaba pisze:
swieta_barbara pisze:
Jankiel pisze:A mnie się wydaje, że jak miało być opcjonalne, to opcjonalne.
A mnie sie wydaje, ze jak mialo byc obowiazkowe, to obowiazkowe.
pozwolę sobie zauważyć że pomysł z obowiązkowością mocno mnie zaskoczył i na pewno nie było to wspomniane na początku głosowania, ba nawet zachęcano do glosowania mówiąc że nowa ocena malowania jest nieobowiązkowa - brzydko [-X nie chcę już czytać postów o nie korumpowaniu głosujących czy innych wypowiedzi świadczących o niebywałych standardach moralnych... wiemy jak było ze składem na ETC - nie chciałbym byśmy wracali do takich metod :roll: - K.U.R.W.A. - nie wiesz jak się zachować zachowuj się przyzwoicie - głosujcie sobie co tylko chcecie tylko proszę nie wciskajcie ludziom ciemnoty.

sorry za mocne słowa ale apeluję o rozwagę odrobinę rozsądku - zróbcie dobry system oceniania malowania to z pewnością się on przyjmie - tak jak BP - dlaczego bo jest dobry. a nie stosujcie bolszewicko-Pisowskich metod #-o

Żaba
Wklejam posta napisanego przez Żabe który dobrze podsumowanie całą zaistniałą sytację - "nie wciskajmy ludziom ciemnoty". Podtrzymuję swoje zdanie o tym głosowaniu.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Darek , Szmaja , Piszczala - zmiencie prosze na B odpowiedz 1. Ten bojkot i tak nic nie da - nawet jesli wygra A to jak kilka osrodkow sie nie zastosuje i zrobi wlasna ocene to co - nie zaliczy LL 4-5 masterow????
Poza tym - doszly nowe glosy i to opcja B teraz wygrywa.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ja takze zmieniam swoj glos. Powodow jest kilka.

Najwazniejszy z nich to fakt, ze ocena ktora zaprojektowal bless, a ja lekko zmodyfikowalem, jest na tyle dobra, ze wierze, ze obroni sie sama i bedzie stosowana na wiekszosci masterow w Polsce. Swiadcza o tym chocby glosy organizatorow wielu masterow.

Inna sprawa jest to:
Paru organizatorów na Kohortexie się spotkało i wątpię aby większość ośrodków przyjęła to co teraz jest głosowane.
Jesli Regulamin Ligi nie bedzie traktowany powaznie, to jak dla mnie taka Liga jest skompromitowana i rownie dobrze mogloby wcale jej nie byc. Skonczmy ten flejm.

No i wreszcie, niektore z argumentow Marka czy kudłatego do mnie trafily. Bynajmniej nie byly to niepowazne argumenty Zaby, Darka, czy Szmajsona o tym ze "glosowanie jest nielegalne" - co za kompromitujacy argument...

Wiem, ze bless jutro takze zmieni swoj glos.

Jesli mimo tego wygra opcja 1A, mam nadzieje, ze Regulamin Ligi bedzie egzekwowany z cala stanowczoscia i doloze wszelkich staran, zeby tak wlasnie sie stalo.
Jesli przejdzie opcja 1B, to niezaleznie od tego, ktora opcja przejdzie w 2 pytaniu, mam nadzieje ze organizatorzy przyszlych masterow potraktuja sugerowana przez LL ocene malowania powaznie i nie beda zbytnio odbiegac od wprowadzanego standardu.

Zajmijmy sie testami ^^

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

tez zmienilem glos na B, z tych samych powodow co barbara. mysle ze na PGA zastosujemy ta ocene.

choc tak de facto to, jaka bedzie ocena, jest mniej wazne od tego, kto ocenia. Ziemkowa ocena na kohortexie imo sie nie obronila, bo przeprowadzala ja osoba nie znajaca sie na rzeczy (wg mnie).

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Ziemko pisze:Darek , Szmaja , Piszczala - zmiencie prosze na B odpowiedz 1. Ten bojkot i tak nic nie da - nawet jesli wygra A to jak kilka osrodkow sie nie zastosuje i zrobi wlasna ocene to co - nie zaliczy LL 4-5 masterow????
Poza tym - doszly nowe glosy i to opcja B teraz wygrywa.
Glosu nie zmienie, bez roznicy ktora opcja prowadzi, dla mnie to glosowanie po prostu nie istnieje i nie zebym sie upieral :lol2: ale nie dam z siebie robic wala juz wiecej
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Gobos pisze:tez zmienilem glos na B, z tych samych powodow co barbara. mysle ze na PGA zastosujemy ta ocene.

choc tak de facto to, jaka bedzie ocena, jest mniej wazne od tego, kto ocenia. Ziemkowa ocena na kohortexie imo sie nie obronila, bo przeprowadzala ja osoba nie znajaca sie na rzeczy (wg mnie).

Mam nadzieje, ze na nastepnym Kohortexie jesli bedzie ( jesli wybierze go LL i jesli bedzie ekipa do noszenia blatow :lol2: :? ) to udowodnie, ze moja ocena jest jednak fajna ;)

ODPOWIEDZ