Początkujący generał

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Re: Początkujący generał

Post autor: Arbiter Elegancji »

Nie ma booków w PDF'ach po polsku w necie(są za to po angielsku) , bynajmniej ja nie znalazłem, ani nawet nie słyszałem żeby ktoś miał.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

uściślono że kółko musi jakby zadeklarować szarże tj eżeli styknie mvi widzi przeciwnika może wjechać w niego używaąc tylko 1 pivotu i nie może zaszarżować w inną strefę przeciwnika niż ta w które est na początku

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Malcavian pisze:jak kitrać koło (fluffowo mój ulubiony rare) kiedy gra się z armią defensywną? (jest large targetem a nie ma aż tylu lasów na drodze :P )
Wchodzisz oddzialem np Slavow na gorke. Jesli grasz z czyms typu Empire, to mozesz ich rozwinac w dlugi szereg. A Wheel za gorka. Las albo gorke masz praktycznie zawsze. Domki sa do nieba wiec tez sie nadaja. Obeliski to samo.

Manfredo pisze:eżeli styknie mvi widzi przeciwnika
Gdzie to wyczytales?
Anyway Afro - nie mozesz objechac przeciwnika i zaszarzowac w inna strefe niz byles na poczatku.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Cosmo pisze:
Malcavian pisze:jak kitrać koło (fluffowo mój ulubiony rare) kiedy gra się z armią defensywną? (jest large targetem a nie ma aż tylu lasów na drodze :P )
Wchodzisz oddzialem np Slavow na gorke. Jesli grasz z czyms typu Empire, to mozesz ich rozwinac w dlugi szereg. A Wheel za gorka. Las albo gorke masz praktycznie zawsze. Domki sa do nieba wiec tez sie nadaja. Obeliski to samo.
dalej moze zadeklarowac strzal z armaty po slavsach mośku ;p
Jak nie chcesz zeby kolko stalo w miejscu albo abominacja to kierunek na slavsy- niby dostaną d6 impactów, ale przynajmniej zatrzymamy to co chcemy ;) (ewentualnie abomką o impassable- kółkiem nie polecam z poowodu d6 hitów z S10)

Cosmo pisze:
Manfredo pisze:eżeli styknie mvi widzi przeciwnika
Gdzie to wyczytales?
Anyway Afro - nie mozesz objechac przeciwnika i zaszarzowac w inna strefe niz byles na poczatku.
Ani zaszarzowac przeciwnika, ktorego nie widzisz- porownaj opisy ruchu abominacji i kółka- abominacja rusza sięjak spawn, a kółko musi wszystko normalnie deklarować, bo rusza się jak chariot, tylko ruch ma losowy p;

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Ale skoro kółko jest rydwanem, to podwaja wartość M (losową oczywiście) na potrzeby szarży?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

@ Cosmo poruszane to było na forum LS

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Myth pisze:Ale skoro kółko jest rydwanem, to podwaja wartość M (losową oczywiście) na potrzeby szarży?
a latacze tez?

Wszystko jest w zasadach, wystarczy sie wczytac, a nie opierac sie na bzdurnych domyslach...

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Morroki, troche wyrozumialosci. Ten temat nazywa sie 'poczatkujacy general'. Nie wjezdzaj na noobow ;*

Gorka nie ma 1" przeciez. Wiadomo ze Slavy wystawiasz na poczatku chyba bo mamy juz ladne uscislenia na temat overguessow ;-)

A opisy widze ze rzeczywiscie bede musial porownac, ale nie mam kodeksu w pracy (btw ktos pisal ze nie ma polskiego na seci, ale jesli ktos namierzyl angielski, moglbym prosic o info na priv?). Co prawda nie szarzowalem jeszcze Wheelem do tylu, ale i tak warto sie nauczyc czegos nowego :-)

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Cosmo pisze:Morroki, troche wyrozumialosci. Ten temat nazywa sie 'poczatkujacy general'. Nie wjezdzaj na noobow ;*
to wychodzi na to, ze obydwaj powinnismy miec bana na ten topic ;p

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Hyhyhyhy ;-D Cicho ;P

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Post autor: wiadrowod »

może mi ktos powiedzieć jaki skład armi taki na 1000 + kilka bedzie najbardziej optymalny dla kogoś kto dopiero zaczyna ? :wink:

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Jak już było wspomniane parę razy wcześniej, zakupy proponujemy rozpocząć do 2 batalionów i herosów (ze wskazaniem na piecyk).
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Stefczyk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stefczyk »

Hobbit pisze:Jak już było wspomniane parę razy wcześniej, zakupy proponujemy rozpocząć do 2 batalionów i herosów (ze wskazaniem na piecyk).
Przesadzasz. Ja zawsze twierdze play-testy, play-testy, kupić booka zobaczyć na proxach co ci pasuje co nie i to kupować. I czego się tak wszyscy piecykiem zachwycają, jest ok ale ja wole dzwonek a boa nie wchodzą :D
- Hej móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem?
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Witam. Podajcie jakas szybka rozpiske (zgrubsza na strzelnie i magie) na WoCh 900 pkt (niestety na male punkty musze grac z nim, a nie mam zadnej koncepcji)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Wiesz jaką odpowiedź zaraz dostaniesz?
Czy może jeszcze zagrać za Ciebie. ;)

Zaproponuj coś sam, i będzie można to jakoś ocenić. Takie pójście na łatwiznę ("dajcie mi rozpiskę") bardzo źle wygląda. :) Złóż coś sam, najwyżej dostaniesz otłuki, ale się czegoś nauczysz. Poza tym, czasem ludzie lepiej grają swoim pomysłem na armię niż podrzuconym przez kogoś. A widzę, ze już zacząłeś coś myśleć, w całkiem niezłym kierunku (strzelanie i magia) - idź krok dalej i coś teraz spisz.
Nawet nie wiemy, co Twój przeciwnik wystawia, choćby orientacyjnie.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

to bedzie miazdzyc:

900 pts
elektryk 15 pts, generał
20x 21 slavsów z muzykami 880 pts

to razem 895 pts

Masz przewage liczebną (421 modeli) zajebisty static i mocny ld 8)

Mysle, ze na 900 punktow spokonie pojedziesz tym chaos

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

trzeba bylo dac 3 elektrykow to wiecej dl xD
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Jakiś czas temu miałem podobny pomysł dla imperium :lol2:

I pan Truba czegoś takiego własnie chciał (swoją drogą pozdrawiam przedmówcę :wink: ).

a tu masz linka do rozpy: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=20072
Obrazek

Awatar użytkownika
Stefczyk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stefczyk »

Goglem pisze:Witam. Podajcie jakas szybka rozpiske (zgrubsza na strzelnie i magie) na WoCh 900 pkt (niestety na male punkty musze grac z nim, a nie mam zadnej koncepcji)
Stary sprzedam ci za darmo mój patent na mega-hiper-giętą-armie a mianowicie: play-testy, play-testy, play-testy i jeszcze raz play-testy. A i zapomniałem o play-testach.
- Hej móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem?
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Morrok pisze:to bedzie miazdzyc:

900 pts
elektryk 15 pts, generał
20x 21 slavsów z muzykami 880 pts

to razem 895 pts

Masz przewage liczebną (421 modeli) zajebisty static i mocny ld 8)

Mysle, ze na 900 punktow spokonie pojedziesz tym chaos
Magia niby jest, ale strzelania brakuje... Może dać tym slavom slingi? :)

ODPOWIEDZ