Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
Bonus za przewagę liczebną liczy się na początku tury walki czy na końcu? np. walczą dwa tak samo liczebne oddziały kawy, A i B, oddział A traci 2 modele, B nie traci nic, w tym przypadku B otrzymuje +1 za przewagę?
To samo odnośnie szeregów, jeśli na końcu tury walki oddział ma mniej szeregów niż na początku, traci bonus za nie w rozstrzygnięciu?
To samo odnośnie szeregów, jeśli na końcu tury walki oddział ma mniej szeregów niż na początku, traci bonus za nie w rozstrzygnięciu?
moje ulubione kombo było drzewo + 2x maowie konni jeden z teleportem a drugi z deepwood.... no ale niestety teraz juz tak nie mozna...Krassus pisze:Z łezką w oku wspominam czasy 6. ed., kiedy można było tak robić. Teleportacja Treemana była wtedy taka fajna...Piotras pisze:a po co? Czasami fajnie jest się pośmiać z pomysłów. W sumie to całkiem ciekawy pomysł. Wrzucić treemana do driad i mamy pr0 screenaKrassus pisze:Nie może. Czytać rulebooka ludzie!
Treemana nigdy nie można było do driad wrzucić Panowie...
Za to dołączyć do niego herosów to już inna historia
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
No fakt, trochę się zagalopowaliśmy we wspomnieniach. Ale i tak fajnie było...bigpasiak pisze:Treemana nigdy nie można było do driad wrzucić Panowie...
- Jacek_Azael
- Masakrator
- WitchHunter
- "Nie jestem powergamerem"
co na demony w przedziale pkt od 1200do 1400 pkt?;>
pozdro
pozdro
Lepiej nie, bo będzie jeszcze fear + outnumber i co...?Kalesoner pisze:stubborn zawsze zdaje się na bazowej
możesz wybrać czy zdajesz stubborn czy bierzesz LD generała, jeśli generałem jest hajborn, a przegrałeś tylko o 1 to lepiej rzucić na generalskiej
A dlaczego? To się nasuwa, ale nie jest obowiązkowe
nie wiem gdzie to umieścić:
czy na turniejach miano by mi za złe gdybym zamiast WR użył centaurów zrobionych z bestii i GR?
skłaniaja mnie do tego 3 czynniki:
1. cena modeli oryginalnych
2. mała różnica w wyglądzie a ja wole zeby sie odroznialy od GR
3. chciałbym miec bardziej osobista armie
może macie jakieś inne pomysły na udane konwersje
czy na turniejach miano by mi za złe gdybym zamiast WR użył centaurów zrobionych z bestii i GR?
skłaniaja mnie do tego 3 czynniki:
1. cena modeli oryginalnych
2. mała różnica w wyglądzie a ja wole zeby sie odroznialy od GR
3. chciałbym miec bardziej osobista armie
może macie jakieś inne pomysły na udane konwersje
Dokładnie, napewno się nie przyczepią, ja mam z GR i z driad zrobionych i spotkałem się na lokalach z aprobatą graczy wręcz, a bardzo prosto się robi taką konwersję (nawet mi to mniej więcej wyszło, a to już coś ) no i rzecz jasna, wychodzi sporo taniej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Parravon pisze:Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
Nie tracisz.
Nawet w AB pisze że tylko przy strzelani nie magicznymi strzałami ma sie KB - a jeśli wystrzelisz je z Bow of Loren to nie tracisz KB bo strzały nie są magiczne.
Nawet w AB pisze że tylko przy strzelani nie magicznymi strzałami ma sie KB - a jeśli wystrzelisz je z Bow of Loren to nie tracisz KB bo strzały nie są magiczne.
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.