Deliberitus886 pisze:patryk999
Torba tak naprawdę może być dowolna , gównie chodzi o piankę bo ona amortyzuje figurki przy przemieszczaniu ,dzięki niej wilgoć która dostaje się do środka nie idzie na figurki a one nie matowieją farba nie odpada tak szybko i nie blaknie jak figsy są w taki szczelny kontenerze to długo są ładne, dlatego do blistów idzie gąbka żeby ładnie wyglądały jak po odlaniu nawet 10 lat po wyprodukowaniu do pudeł nie ładują bo i tak figsów nie widać .
Tak naprawdę to możesz torbę nawet na lapka dostosować na czas przewozu poprzez właśnie wyłożenie jej taką pianka która wchłania wilgoć i amortyzuje. Ja tak robję tylko piankę wkładam , tylko dziury musiałem powycinać w niej .
Dzięki za info ,bo myślałem ,że pianka czy gąbka w blistrach jest tylko do amortyzacji...W zasadzie to chyba będę trzymał figsy właśnie w torbie ,niż na półce...moje(już brata) vampy obrosły trochę kurzem tak stojąc na półce i chcę tego uniknąć tym razem.Którą torbę,walizkę brać???Czy może kupić blistry w Bardzie?a skrzynkę czy torbę od laptopa może jakiegoś taniej dorwę i coś pokombinuje,ale wolę już chyba gotowca.
OK którą?