Linia z czempionem kwalifikacja do WP?

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Re: Linia z czempionem kwalifikacja do WP?

Post autor: tomekjar »

Aves pisze:z dzial powinno sie srzelac w oddial a wiec w domysle w srodek klocka, no chyba ze ktos ma na maksa parcie na wygrana, ale jak ktos lubi wygrywac to polecam pilke ...
Kto Ci takich głupot naopowiadał, że należy strzelać w środek klocka?
Strzelasz w dowolny model, możesz nawet, o zgrozo! , strzelić poprzez bohatera znajdującego się w oddziale! Możesz nawet zrobić tak jak pisał Byro, pod warunkiem, że zasięg będziesz deklarował uczciwie (tak, jakbyś chciał trafić w pierwszy cel)

Zasady czempionów są takie a nie inne, więc nie użyłbym sformułowania "przeciwko sprit of the game" . Bo WFB to jednak gra, a celem gry jest zwycięstwo. Oczywiście, nie powinno się dążyć do zwycięstwa po trupach, ale chyba idąc na turniej zgadzamy się, że gracze będą wykorzystywać zasady zawarte w Armybooku (napisanie mocnej rozpiski) jak i w Rulebooku (szarże taktyczne, blokowanie pivota, 5tka flagellantów z czempionem z przodu itp itd).

Do sekcji Worst Play trafiają tylko zachowania chamskie, bądź naruszające mechanikę gry poprzez stosowanie różnego rodzaju kruczków. A ustawienie 5 kolesi w kolumnie z czempionem na czele niczym takim nie jest.
Obrazek

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Tyle, że ja nie mówię o overguess, a o normalnym zgadywaniu zasięgu (uczciwym), a wybieraniu stosownego modelu jako cel, bo przecież zdarza się walnąć 2x10 na artyleryjce.
EDIT: tomekjar pierwszy.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

. Bo WFB to jednak gra, a celem gry jest zwycięstwo.
Ciekawe, Ja myślałem, iż celem gry jest zabawa i przyjemność.
Najwyraźniej się myliłem.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Occ pisze:
Zależy dla kogo. Jak gram z kumplem to sie moge "bawić" rozpiskami. Jak ide na tura do staram sie wyciągnąć maks z tego co mam. Tak jak w herosach. Super gra, super zabawa ale tak czy siak gram tym co jest dla mnie najlepsze i staram sie wygrać za wszelką cene.
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Occ pisze:
A jak grasz w Scrabble to specjalnie układasz krótsze wyrazy, żeby broń Boże nie wygrać? Proszę Cię... Nigdy nie łączyłem przyjemności z gry z wynikiem bitwy, albowiem są to zupełnie różne rzeczy, szkoda, że tego nie widzisz... Często więcej przyjemności czerpię z porażki/remisu z jednym z topowych graczy niż np ze zwycięstwa z jakimś denerwującym dzieciakiem, który nawet zasad swojej armii nie zna. Idąc na turniej idę z przeświadczeniem, że chcę wygrywać, jeśli Ty chcesz przegrywać i uważasz to za powód do dumy to coś jest z Tobą nie tak...

Kończąc ten offtop : opisane w temacie ustawienie się oddziałem jest jak najbardziej legalne, ma oparcie w zasadach i nie narusza ani "ducha gry" ani tym bardziej zasad. I mówię to będąc niejednokrotnie ofiarą takiej taktyki. Jak dla mnie temat do zamknięcia, bo staje się wylęgarnią płaczów na złych PG i ich niecne sztuczki...
Obrazek

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

No za dużo tu dodać chyba nie można. zamykam

Zablokowany