Szczerze powiedziawszy w battla już trochę grałem, ale miałem 4-letnią przerwę i moje doświadczenie kończy się na dostawaniu masakry bo grałem starymi DE i trochę VC. Niedawno dostałem od kolesia trochę puszek jeżdżących na koniach i armybooka po hiszpańsku. Całkiem ładne obrazki...reszty nie rozumiem W każdym bądź razie chciałbym się dowiedzieć co z tą armią można robić oprócz masakrowania swoich przeciwników?
Jeszcze ciekawie by było jakby ktoś mi powiedział czy to co mam przyda mi się do rozgrywania bitew na 1500 pkt (to tak na początek ). Widzę całkiem sporo łuczników, 27 realmów, 3 pegazordy, 8 grali i pełno różnych bohaterów. Domyślam się iż brakuje mi trebusza, ale to się szybko załatwi
Pozdrawiam
Kamel
"Największa ofiara- to ofiara z własnej woli." - Św. Maksymilian Maria Kolbe
Generealnie taka armia spokojnie na 1500 wystarczy, jak wystawisz 8 gralowców i bsb to masz koszt +-1 500 punktów. do tego dwa oddziały korowej kwalerii, 3 pegazy, kilku łuczników, jakaś czarodziejka i generał i armia na 1500 gotowa. Jeśli natomiast nie chcesz wystawiać gralowców na małe punkty, to trebek, zamiast realmów lepiej wystawić errantów ( nie maja hełmów lub mają je bez tych "zdobień na szczycie", pamietaj ze jeden oddział relamów MUSI być wystawiony ;P ). Trebusheta idzie zrobić samemu jak się ma ochotę i czas Yeomani też się czasem przydają
A z tą armią możesz zrobić dużo rzeczy począwszy od grania, poprzez totalne zniszczenie a skończywszy na sprzedaży lub wymianie na lekko mniej wkurzającą armię, w której piechota nie spier***a co 2 minuty i w której nie jest totalnie do dupy
Hmmm...jak się tak dokładnie przyjże swoim to wśród moich realmów widzę oddział errantów Jak widzę muszę się jeszcze sporo o tej armii nauczyć. Ciężko przejść z moich mrocznych homoseksualistów na jeźdźców zakutych w puszki.
Co do trebusza to też właśnie myślałem, żeby samemu go zrobić. Wielkiej filozofii w tym nie ma, a efekty mogą być lepsze od oryginału
Pozdrawiam
K.
"Największa ofiara- to ofiara z własnej woli." - Św. Maksymilian Maria Kolbe
Jak skończe załogantów do mojego trebusheta to wpakuje go do galerii, nie wiem czy zrobię to przed czy po malowaniu, głównie dlatego, że po malowaniu ludzie patrzą na jakośc malowania a nie na sam proces tworzenia figurki
np. sklep.cytadela.pl - niestety ściągnięcie trwa kilka dni, bo trzeba najpierw zapłacić, a potem listonosz przyniesie Ci go do domu. Ciesz się, zaoszczędzisz wzrok nie gapiąc się w monitor. Alternatywa to inne tego typu SKLEPY!
Witajcie
Jako, ze od jakiegoś już czasu planuję zabrać się za jakąś armię WFB wybrałem narazie 2 są to Ogry i Bretka.
Do bretki posiadam :
Damsels (pieszo i konno)
Army book
W pierwszej kolejności chciałbym dokupić
4/5 boxów Knightów
10 łuczników
BSB
Paladin
czy 40 konnych puszek to nie za dużo ? na początek
Do Ogrów nie mam niczego lecz ich jednostki są tańsze w przeliczeniu na pkt i zł a na tym mi zależy .
Klimat tych armii i Modele są dla mnie tak samo zajebis%e , może ktoś kto gra obiema tymi armiami pomoże mi rozwiązać ten problem ?
Za wszelką pomoc THX