Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Co się stanie z uwolnionym fanolem z jednostki na którą rzucę gork'll fix it. Chodzi mi o sytuacje kiedy oddział pod wpływem tego czaru wypuszcza fanola i taką gdy na oddział NG zostanie rzucony czar a fanole sobie już buszują w zbożu?
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Witajcie zielonoskórzy !!
Moj kolega którego udało mi się wkręcić w WFB chciałby grać właśnie O&G .
Bardzo chciałby kupić http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod330002a ten oto zestaw oraz najpotrzebniejszych hero.
Moje pytanie jest taki na ile około pkt jest ten zestaw?
Jakie modele powinien potem kupić jakie maszynki i w jakiej ilości
Co do AB to na pewno kupi go wraz z 1 zakupem modeli do swojej armii
Moj kolega którego udało mi się wkręcić w WFB chciałby grać właśnie O&G .
Bardzo chciałby kupić http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod330002a ten oto zestaw oraz najpotrzebniejszych hero.
Moje pytanie jest taki na ile około pkt jest ten zestaw?
Jakie modele powinien potem kupić jakie maszynki i w jakiej ilości
Co do AB to na pewno kupi go wraz z 1 zakupem modeli do swojej armii
-
- Mudżahedin
Do tego co podales:
box fanatykow jeden, 2 goblinskich szamanow, zestaw herosow orczych (na swini i na piechote), doom diver, przynajmniej 2x spear chukka.
Te figurki ktore podales to ok 1000pkt - jak dolozyc do tego maszyny i herosow to spokojnie nienajgorsza rozpiska na 1500punktow da sie zlozyc. Oczywiscie nie jakas super-mega-topowa, ale na pewno w miare grywalna.
box fanatykow jeden, 2 goblinskich szamanow, zestaw herosow orczych (na swini i na piechote), doom diver, przynajmniej 2x spear chukka.
Te figurki ktore podales to ok 1000pkt - jak dolozyc do tego maszyny i herosow to spokojnie nienajgorsza rozpiska na 1500punktow da sie zlozyc. Oczywiscie nie jakas super-mega-topowa, ale na pewno w miare grywalna.
Gdy fanole już buszują to efekt jest tylko na oddział.LuciusII pisze:Co się stanie z uwolnionym fanolem z jednostki na którą rzucę gork'll fix it. Chodzi mi o sytuacje kiedy oddział pod wpływem tego czaru wypuszcza fanola i taką gdy na oddział NG zostanie rzucony czar a fanole sobie już buszują w zbożu?
W sytuacji gdy wypuszczasz fanoli z takiej jednostki IMO spell ich nie dotyczy. To nie herosi wiec nie mozna przenieśc na nich działania czaru jak równiez nie jest to strikte jeden oddział (fanole + NG).
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...
To bardziej opinie innych i własne przemyślenia niż praktyka z bitew
-Nie mają animozji
-Nie panikują innych oddziałów
-Nie panikują od innych oddziałów
-Mogą pokonać jakis fast, czy mały oddzial
-Mogą rzygami wbić ranę na herosie spłacając się z nawiązką
-Są tani
-Nie mają animozji
-Nie panikują innych oddziałów
-Nie panikują od innych oddziałów
-Mogą pokonać jakis fast, czy mały oddzial
-Mogą rzygami wbić ranę na herosie spłacając się z nawiązką