Dwarfy na 999

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Dwarfy na 999

Post autor: Szymon »

Unnamed999 Pts - Dwarfs Army

1 Thane @ 167 Pts
General; Oath Stone; Dwarf Handgun; Gromril Armour; Shield
Runic Armour [50]
Master Rune of Adamant
Rune of Stone
Runic Weapon [20]
Rune of Cleaving

11 Thunderers @ 195 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield; Musician

1 Veteran @ [10] Pts
Brace of Pistols

12 Quarrellers @ 159 Pts
Crossbow; Light Armour; Shield; Musician; Veteran

19 Hammerers @ 307 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Gate Keeper
Runic Banner [30]
Rune of Courage

1 Grudge Thrower @ 170 Pts
Engineer
Engineering Runes [75]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating (x2)

Dispel Pool: 4

Casting Pool: 2

Models in Army: 49

Total Army Cost: 998

Zasady:

- 1 Hero
- 2 Special Units
- Bez Rare Units
- Jedna Maszyna
Ostatnio zmieniony 31 sty 2010, o 19:40 przez Szymon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Warzywko
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Warzywko »

Pod co ta rozpiska. Dziwi mnie brak organek które na te pkt są miażdżące i na pewno się zwrócą z niezłą nawiązką :P.
Też nie widzę sensu w jednym dużym klocku na małe pkt w którym jest utopiona ponad połowa (z gen.)
Jak dla mnie na na 999 pkt rozproszone strzelanie może zdziałać najwięcej u dwarfów.Poza tym brakuje 2 moim zdaniem podstawowych run Master rune of Dismay i Master rune of Challenge. No chyba że założeniem twojej rozpiski jest taki duży kloc hammererów. Moim zdaniem na turnieju nie ma szans sprawdzenia. Poza tym rzadko też się spotyka championów w oddziałach strzeleckich. Podstawową runną Hammererów jest moim zdaniem Rune of Determination a nawet 2 dzięki którym 2 razy na grę po prostu zdajesz test złamania bez żadnego stresu 8)
Statystyka to dziwka.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

1 Nie moze byc rarów wiec organki zegnamy
2 Rozpiska nie jest na jakis wielki turniej jest 4fun na urodzinowy turniej kolegi

Dźwiedź
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dźwiedź »

Po co kamyk na Tanie skoro z klocków masz tylko hammersów(oni mają stubborn to i kamyk im niepotrzebny) Wywaliłbym też 1 runę penetracji z katapulty... Usuwając kamyk i r. of Penetrating zaoszczędzasz 45pkt. Dałbym za to dwuraki kusznikom(są wtedy niezłą kontrą szczególnie, że dałeś do oddziału weterana). Co do pistoletów na dowódcy thunderów to chyba chodzi ci o to żeby S&S robić zawsze na bliskim bo innego ich zastosowania nie widzę...
ps. co do organek to przecież napisal że jest ograniczenie braku rarów... Co do r.of Challenge to się zgodzę, na te punkty przy 1 klocu by się przydała

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Nad GW dla kuszoli pomysle, kamyk zeby boków nie mieli (ja nistety mam takiego pecha ze zawsze mam czoło i dwie flanki zajete)

ODPOWIEDZ