Na lataczy jeszcze lepiej działa, bo muszą robić pivota przed ruchem, łatwiej wymierzyć i ciężko się pomylić.ale na LT takie jak drzewiec, hydra czy gigant też się da to stosować, no może poza tymi latającymi LT
Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Re: Rozpiski WE
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Ja kiedyś próbowałem coś takiego. Że stawiałem podstawka w podstawkę driady (do tyłu, nie na boki), tak aby było najbliższa nie dawała możliwości piwota - bo by przesuwała driadę za nią.
Nie wiem czy czaicie o co mi chodzi. Ale skonczylo sie na zapytaniu jakiegos starszego gracza i chyba wyszlo na to, ze tak nie mozna robic, no bo jak jest kontakt base to base, to potem sie dostawiam i nie ma jak przestawic tej driady.
Ale zagmatwałem... :/
Nie wiem czy czaicie o co mi chodzi. Ale skonczylo sie na zapytaniu jakiegos starszego gracza i chyba wyszlo na to, ze tak nie mozna robic, no bo jak jest kontakt base to base, to potem sie dostawiam i nie ma jak przestawic tej driady.
Ale zagmatwałem... :/
Jak czytam opis tego myku, to mnie to jakoś nie dziwi. A jak już czytam to, co powypisywał Piotras to już zupełna masakra. Nie dziwię się, że starszy gracz Ci tego zabronił smykuKalesoner pisze:Swoja drogą nie mogę się nadziwić, ze tylko Jankiel i Runepriest też to wymyślili.
Ech...Kalesoner pisze:Swoja drogą nie mogę się nadziwić, ze tylko Jankiel i Runepriest też to wymyślili.
To już trzeba każde zagranie komentować żeby pokazać, że się je zna...?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Nie, wtedy można sprawiać wrażenie nieobytego z sztuczkamibigpasiak pisze:Ech...Kalesoner pisze:Swoja drogą nie mogę się nadziwić, ze tylko Jankiel i Runepriest też to wymyślili.
Prężymy muskuły, prężymy muskuły - say no more, say no morebigpasiak pisze:Ech...
ksch pisze:Prężymy muskuły, prężymy muskuły - say no more, say no more
o co kaman?
Czy ja o czymś nie wiem?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Zwracam honor Pasiakke.bigpasiak pisze:Ech...Kalesoner pisze:Swoja drogą nie mogę się nadziwić, ze tylko Jankiel i Runepriest też to wymyślili.
Ale Żaba 2gi w lidze niby i taki niekumaty, Żaby powinny być kumate przecież.
oj tam, oj tam :]
Abandoned
Abandoned
Ech - pierwsza część: "prężenie muskułów", czyli że od razu zareagowałeś "ja też umiem, ja też umiem"bigpasiak pisze:
o co kaman?
Czy ja o czymś nie wiem?
Druga cześć - Monty Python
Tyle że przy aktualnej interpretacji dostawiania latacza, trzeba nim najpierw zrobić pivota, potem wylądować, a później zrobić free align - jak nie ma jak wylądować dotykając jednocześnie podstawki skirmishera, to nic nam nie grozi (a nie tak trudno się tak poustawiać). Łucznicy do LT strzelają ze wszystkich szeregów, więc po ustwieniu 2x5 czy nawet 1x10 jedne driady spokojnie chronią kilka oddziałów łuczników. Na bloodthirstery działa świetnie, na smoki już gorzej, bo robią za dużo szkód breath weaponem.Trudność z lataczami jedyna w tym, że mogą zaszarżować coś co jest za driadami i o to mi chodziło.
Wada tych zagrań polega na tym, że jak się gra z początkującym, to się wychodzi na powergamera czy nawet wałkarza
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Jacek_Azael
- Masakrator