TK na małe punkty
Moderator: Shino
koniec spamu. bo będę ciął
No cóż, wiem że stary temat odgrzewam ale nie sposób inaczej bo po co mam nowy otwierać skoro już powstał odpowiedni dla mnie:
- prosiłbym od jakąś rozpiskę na 550 pkt.
Przeciwnikiem jest bretonia (to co w batalionie) oraz lizardmeni (wiem tylko tyle ,ze z pewnością będzie tam stegadon i co rzeczą oczywistą jest skinki).
Rozpiska nie moze być na patrol więc musimy mieć licha i princa.
Z racji tego ,ze nowy jestem prosiłbym o pisanie nazw przedmiotów a nie skrótów etc.
Będe bardzo wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam
- prosiłbym od jakąś rozpiskę na 550 pkt.
Przeciwnikiem jest bretonia (to co w batalionie) oraz lizardmeni (wiem tylko tyle ,ze z pewnością będzie tam stegadon i co rzeczą oczywistą jest skinki).
Rozpiska nie moze być na patrol więc musimy mieć licha i princa.
Z racji tego ,ze nowy jestem prosiłbym o pisanie nazw przedmiotów a nie skrótów etc.
Będe bardzo wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam
ciężko bedzie coś wymyśleć na takie małe punkty zwłaszcza że prawie połowe zjadają goli bochaterowie (215)
trzeba bedzie sie ustawić na tzw marke tesco (czyli wszystko jak najtaniej)
na takie małe punkty najłatwiej zrobić defens
na brete dobra będzie katapa (nawet bez czaszek) dwa trzały na ture i tak zrobią swoje
do tego herosi
TP z dwurakiem tylko (będzie siedzia w klopie)
liche to albo z DS albo ze staff of ravening(droga zabawka ale na takie punkty robi rzeź)
cory
10 łuczników musi być
jedna baza swarmów (dobra na trebuscha a przy szczęściu to nawet małą lance jedną turę przetrzyma)
czyli mamy:
klopa 90
szkiele 80
swarm 45
Tomb Prince + GW 104
Liche priest + staff of ravening 160
zostaje 71 więc można kupić cariony(zamieniając GW na fleila żeby mieć 2 punkty więcej bo 3 carriony kosztują 72) albo zamiast swarmów zrobić 2 oddziały szkieletow albo zamienić staff of ravening na hieratic jara i dokupić skorpiona
mam nadzieje że pomogłem
pozdro
trzeba bedzie sie ustawić na tzw marke tesco (czyli wszystko jak najtaniej)
na takie małe punkty najłatwiej zrobić defens
na brete dobra będzie katapa (nawet bez czaszek) dwa trzały na ture i tak zrobią swoje
do tego herosi
TP z dwurakiem tylko (będzie siedzia w klopie)
liche to albo z DS albo ze staff of ravening(droga zabawka ale na takie punkty robi rzeź)
cory
10 łuczników musi być
jedna baza swarmów (dobra na trebuscha a przy szczęściu to nawet małą lance jedną turę przetrzyma)
czyli mamy:
klopa 90
szkiele 80
swarm 45
Tomb Prince + GW 104
Liche priest + staff of ravening 160
zostaje 71 więc można kupić cariony(zamieniając GW na fleila żeby mieć 2 punkty więcej bo 3 carriony kosztują 72) albo zamiast swarmów zrobić 2 oddziały szkieletow albo zamienić staff of ravening na hieratic jara i dokupić skorpiona
mam nadzieje że pomogłem
pozdro
Spoko, na te pkt. nie myślałem o niczym innym jak defensywie - nawet nie miałbym czym pobić knightów .
A przypuśćmy ,ze udało by mi się wynegocjować wersję patrolową czyli 1 bohater a u mnie generałem by był właśnie Lich .
Wtedy można by zamiast Princa wstawić Scorpiona, a zamiast swarmów właśnie Skeleton Warriors.
Jak byście się zapatrywali na taką opcję ?
Ta druga opcja byłaby ciekawa, zwłaszcza przeciw lizardom - wtedy bym się szkieletami ruszył i spróbował pogonić skinki. A stegadonem by mógł się zająć skorpion + katapulta
A przypuśćmy ,ze udało by mi się wynegocjować wersję patrolową czyli 1 bohater a u mnie generałem by był właśnie Lich .
Wtedy można by zamiast Princa wstawić Scorpiona, a zamiast swarmów właśnie Skeleton Warriors.
Jak byście się zapatrywali na taką opcję ?
Ta druga opcja byłaby ciekawa, zwłaszcza przeciw lizardom - wtedy bym się szkieletami ruszył i spróbował pogonić skinki. A stegadonem by mógł się zająć skorpion + katapulta
- gerald_tarrant
- Masakrator
moja opcja na małe punkty:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=21492
zapraszam do komentowania
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=21492
zapraszam do komentowania