Modele Halfingów
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Modele Halfingów
Witam.
Modele halfingów są obecnie bardzo trudno dostępne. Szukałem zamienników (LotR) ale nie znalazłem nic pasującego. Tak więc postanowiłem, że modele te zrobię sam.
Porzebuję ich dużo (mierzę w 30) więc nie chcę porad typu "weź elemnt x i spędź 2h z gs'em nad jednym modelem żeby to jakoś wyglądało"
Co mam do tej pory? Jako bazę chcę użyć korpusa Night Goblinów. Nie jest to rzecz idealna, z chęcią wysłucham lepszych propozycji. Jakie mam wymagania co do nóg / korpusu? Nogi muszą mieć bose stopy (night goblinom planuje ściąć buciki o 1/2 wysokości i dać 5 wałeczków GS'u - robota, ale coż zrobić) A korpusy muszą mieć beczkowaty kształ (tu już jest problem, nie wygląda to najlepiej) W sprawie korpusu to niby dwarficki by pasował, ale kazdy model jaki znam ma na sobie jakąś kolczugę czy zbroję płytową - a kucharzom w niej nie do twarzy.
Największy problem jest z głową - tu nie mam zielonego pojęcia co im dać. Z braku laku wymyśliłem głowy men@arms, ale ociera się to trochę o konwulsję ;/ potrzebuję takiej okrągłej, pyzatej buzi - mogą ją nawet przerobić GS'em - ale nie mam pomysłu którą głowę wziąć.
Zatem, drodzy forumowicze, potrzebuję jakiejś rady - macie jakieś pomysły?
pozdrawiam
Furion
Modele halfingów są obecnie bardzo trudno dostępne. Szukałem zamienników (LotR) ale nie znalazłem nic pasującego. Tak więc postanowiłem, że modele te zrobię sam.
Porzebuję ich dużo (mierzę w 30) więc nie chcę porad typu "weź elemnt x i spędź 2h z gs'em nad jednym modelem żeby to jakoś wyglądało"
Co mam do tej pory? Jako bazę chcę użyć korpusa Night Goblinów. Nie jest to rzecz idealna, z chęcią wysłucham lepszych propozycji. Jakie mam wymagania co do nóg / korpusu? Nogi muszą mieć bose stopy (night goblinom planuje ściąć buciki o 1/2 wysokości i dać 5 wałeczków GS'u - robota, ale coż zrobić) A korpusy muszą mieć beczkowaty kształ (tu już jest problem, nie wygląda to najlepiej) W sprawie korpusu to niby dwarficki by pasował, ale kazdy model jaki znam ma na sobie jakąś kolczugę czy zbroję płytową - a kucharzom w niej nie do twarzy.
Największy problem jest z głową - tu nie mam zielonego pojęcia co im dać. Z braku laku wymyśliłem głowy men@arms, ale ociera się to trochę o konwulsję ;/ potrzebuję takiej okrągłej, pyzatej buzi - mogą ją nawet przerobić GS'em - ale nie mam pomysłu którą głowę wziąć.
Zatem, drodzy forumowicze, potrzebuję jakiejś rady - macie jakieś pomysły?
pozdrawiam
Furion
http://www.recipesrealm.com/ebay_pictur ... 012105.jpg
Te stare dwarfy można zdobyć po wyjątkowo przystępnych cenach i spełniają warunek braku pancerza.
Te stare dwarfy można zdobyć po wyjątkowo przystępnych cenach i spełniają warunek braku pancerza.
- General Baga
- Kradziej
http://www.mirliton.it/index.php?cName= ... m-half-men <--- bardziej "walczace" hobbity
widziałem tez jakies na black tree design - ale tylko z lukami
z mirlitona zamawialiśmy sporo figurek 15mm i nie bylo problemu - wiec polecam
widziałem tez jakies na black tree design - ale tylko z lukami
z mirlitona zamawialiśmy sporo figurek 15mm i nie bylo problemu - wiec polecam
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Ja widzę tylko dwie opcje:
1. Kupić figurki ( polować na oryginały w Internecie albo poszukać zamienników z innej firmy)
albo
2. Przekonwertować ( Jak to mówią "No pain, no gain" ). Wziąłbym zwykłe, plastikowe, wieloczęściowe gobliny i części z innych zestawów. Plusy: 20 figurek w pudełku, łuki i bronie ręczne, taniej niż metalowe niziołki GW.
Minusy: Trzeba użyć Greenstuff'a, nie ma odpowiednich główek ( pozostaje samemu wyrzeźbić albo zmodyfikować głowy ludzi )
To tyle.
1. Kupić figurki ( polować na oryginały w Internecie albo poszukać zamienników z innej firmy)
albo
2. Przekonwertować ( Jak to mówią "No pain, no gain" ). Wziąłbym zwykłe, plastikowe, wieloczęściowe gobliny i części z innych zestawów. Plusy: 20 figurek w pudełku, łuki i bronie ręczne, taniej niż metalowe niziołki GW.
Minusy: Trzeba użyć Greenstuff'a, nie ma odpowiednich główek ( pozostaje samemu wyrzeźbić albo zmodyfikować głowy ludzi )
To tyle.
- Aron_Banalny
- Masakrator
weź 5.ed łuczników bretońskich, utnij im nogi, doklej stopy i skróć ręce. ja tak zrobiłem krasnale i wygląda zajebiście. NA SERIO
W zestawie zwykłych goblinów są także nogi do jeźdźców. Wystarczy spiłować pazury.Gunnila pisze:Wydaje mi się, że jeźdźcy goblinów z początków 6 edycji mieli gołe stopy.
http://spruepics.proboards.com/index.cg ... thread=130
- Deliberitus886
- Mudżahedin
Z milicji imperium dosyć łatwo się ich robi tylko trzeba poskracać nogi i ręce, o tłustym brzuchu nie wspomnę do wydziergania .
Widzę Wszystko
mirliton jako opcja zastepcza jest chyba najlepsza z zaproponowanych opcji,
co do konwertowania to mozna uzyc dwarfickiego torsu jako bazy, zdrapac kolczuge i przykryc GS zeby wymodelowac kubrak, ale przy 30 halfasach to nie ma sensu, konwertowanie 30 modeli w takim stopniu to zabawa dla ludzi ktorzy naprawde lubia robic w gs, a przeliczajac roboczogodziny lepiej podlapac prace przez weekend i kupic alternatywy:D
co do konwertowania to mozna uzyc dwarfickiego torsu jako bazy, zdrapac kolczuge i przykryc GS zeby wymodelowac kubrak, ale przy 30 halfasach to nie ma sensu, konwertowanie 30 modeli w takim stopniu to zabawa dla ludzi ktorzy naprawde lubia robic w gs, a przeliczajac roboczogodziny lepiej podlapac prace przez weekend i kupic alternatywy:D
Shaman says:
-There is no evil spirits, but some just not like you.
-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.
-There is no evil spirits, but some just not like you.
-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
ten po prawej od napoleona wygląda jakby wybierał numer na tel. kom
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
to jest pradawna technologia Slannów albo artefakty Chaosu
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
No ale do cholery co robi tam wójcio Elvis?
jak to co? Żyje
bo to powinien być undead halfling
- Master of reality
- Oszukista
Jak to co, jest muzykiem oddziałuRion pisze:No ale do cholery co robi tam wójcio Elvis?
I sold my soul for rock'n roll