Pozwoliłem sobie na umieszczenie tego wątku a dotyczy on plastikowych figurek w skali 28mm (lub podobnej).
Przyznam iż GW jako firma produkująca plastikowe figurki chyba niema sobie równych - nie wchodzę tu na temat proporcji - które nie są zachowane, ale na możliwość kombinacji przy sklejaniu i dużą liczbę bitz'ów w box'ach.
Jednak ostatnio zapragnąłem odmiany - poszukuję więc plastikowych figurek innych firm - gdy chodzi o tematyką to najbardziej interesująca jest historyczna, jednak sf czy też fantastyką nie pogardze.
Sklejalem już figurki Zvezdy z serii Ring Of Rule
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Gdy zaś chodzi o figurki historyczne to Warlord Games ma w swojej ofercie kilka ciekawych plastikowych box'ów, tak samo jak Perry Miniatures czy Wargames Factory. Victrix produkuje w tej skali na potrzeby ludzi zapatrzonych w epokę napoleońską.
I tu mam prośbę - czy mogliby Użytkownicy wspomóc mnie wiedzą? Wdzięczny za pomoc będę
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Zastanawiam się czy są jeszcze jakieś firmy produkujace w tej skali ciekawe figurki a których tu nie wymieniłem.
Dodatkowo chciałbym się dowiedzieć czy jest jakieś sklep gdzie mógłbym zaopatrzyć się w figurki wymienionych firm płacąc zlotówkami?
Pozdrawiam.