Szykuje się turniej w nietypowym dla mnie formacie 1999pts. Skleciłem coś takiego:
Unnamed1999 Pts - Orcs & Goblins Army
1 Black Orc Big Boss @ 157 Pts
General; Heavy Armour; Shield
Warboss Um's Best Big Boss At [30]
Yellow Kidney Stone of Xet [10]
Sword of Might [10]
1 Boar @ [0] Pts
1 Black Orc Big Boss @ 155 Pts
Choppa; Battle Standard
Shinguards of Sneaky Shino [30]
Beard of Barbus [10]
Collar of Zorga [5]
1 Night Goblin Shaman @ 125 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Yan Khel Mushroom [15]
Dispel Scroll [25]
2 Snotlings @ 40 Pts <-- miejscówka dla szamana
5 Trolls @ 200 Pts
2 Wolf Chariot + załogant @ 126 Pts
20 Black Orcs @ 323 Pts <-- tu wchodzi BSB
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of Gholan [25]
10 Savage Boyz @ 105 Pts <-- przeszkadzajka, ew. lecą na łuczników/kuszników
Frenzy; 2ndWeapon; Choppa; Warpaint; Musician
5 Goblin Wolf Riders @ 76 Pts
Spear; Short Bow; Light Armour; Musician
5 Goblin Spider Riders @ 76 Pts
Spear; Short Bow; Shield; Musician
21 Orc Big 'Uns @ 275 Pts <-- miejsce dla generała
Choppa; Light Armour; Shield; Standard; Musician
Morks Spirit Totem [50]
25 Night Goblins @ 104 Pts
Shield; Musician
1 Fanatic @ [25] Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
1 Rock Lobber @ 75 Pts
Bully
2 Spear Chukka @ 80 Pts
Bully
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4 + 3/2 z totema + DS + ew. jankiel
Models in Army: 118
Total Army Cost: 1997
Był już pierwszy test z WE. Największą wadą jest mała mobilność tej armii. Brakuje czegoś, co pognałoby przez stół, ale niestety posiadam tylko 6 Boar boyzów, więc ich nie wystawię.
Antymagia jest silna, w magii moge liczyć tylko na IFki, w walce mam 2 klocki idące na waaagh do przodu. Park stabilny.
Trolle zdały wszystkie testy głupoty na Ld8 więc zaryzykuję (nic innego i tak nie wystawie na te punkty z R).
NG mi tu średnio pasują... Gdyby tak dopchac jeszcze fanatyka lub dwóch to chociaż maszyn popilnują. Chyba, że wymienię ich na 15 error boyzów (tylko że oni panikuja maszyny z bullym).
Fasty są do dupy, ale z WE to one nie miały prawa się spłacić.
Jakieś porady?
OnG na 1999
-
- Mudżahedin
- swieta_barbara
- habydysz
Z porad jedna: nie ma gdzie punktow wrzucac, kup BB. Ja jestem bardzo zadowolony, juz pare razy na nich gralem.
Z drugiej strony zostawia to BO na pastwe szalonego Ld8, ale jak to mowia no risk no fun.
Bardzo ladna rozpiska, nic bym nie zmienial.
Z drugiej strony zostawia to BO na pastwe szalonego Ld8, ale jak to mowia no risk no fun.
Bardzo ladna rozpiska, nic bym nie zmienial.
No w ostatniej bitwie weszła 2 x IF'ka i jeden miscast (rzucane na 3 kościach). Ale z tym lvlem to pomysł jest... Do przemyślenia.GoblinNadGobliny pisze:po co ten 2 lvl. szansa na ifke jest taka jak na miscast, jak sam sobie antymagie wysadzisz to troche smutno bedzie. za to fanol wchodzi chociazby
Miałbym zbędne 300zł to bym dokupił, ale przeprowadzka kaskę spiła Może coś się uda na allgeropodobnych portalach kupić. Póki co walczą BO - są fajne i klimatyczne No i 40 magic ataków z S5 + 3 z S6 w szarży robi wrażenieswieta_barbara pisze:Z porad jedna: nie ma gdzie punktow wrzucac, kup BB. Ja jestem bardzo zadowolony, juz pare razy na nich gralem.
- swieta_barbara
- habydysz
Na papierzeYahoo82 pisze:Miałbym zbędne 300zł to bym dokupił, ale przeprowadzka kaskę spiła Może coś się uda na allgeropodobnych portalach kupić. Póki co walczą BO - są fajne i klimatyczne No i 40 magic ataków z S5 + 3 z S6 w szarży robi wrażenie