Codex 7 edycji dla besti?
Moderator: Dibo
-
- Masakrator
Re: Codex 7 edycji dla besti?
Z Hagtree Fetishem jest całkiem fajnie:)
Jeśli chodzi o mnie, Doombull+Gorebull+Caduś.
Albo i 3x Gorebull + Caduś.
Jeśli chodzi o mnie, Doombull+Gorebull+Caduś.
Albo i 3x Gorebull + Caduś.
Dokładnie.Crusader pisze: Jak narazie najczulej mysle o cygorach
Pozdro
Moim zdaniem (jeżeli nie bierzemy pod uwagę DoW) skończy się na 2xCygor i full magic + pumpy do kontry.
Jak się postarać, to wejdą 3x4 unity.
Do tego spory śmietnik i Gorebull do trzymania na stole magów.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Nie widze jednego oddziału za 1200 pts z magami i kolesiem z frenzy żeby nie panikować... Do tego śmietnik i 2 klopy Jak dala mnie to słabe.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Liczy się tylko napór i świniaki!!!
1 Beastlord @ 393 Pts
Shield
Blackened Plate [20]
Horn of the Great Hunt [50]
Gnarled Hide [15]
Sword of Battle [15]
1 Razorgor Chariot @ [145] Pts
1 Bray-Shaman @ 230 Pts
Magic Level 2
Skin of Man [15]
Dispel Scroll [25]
1 Tuskgor Chariot @ [80] Pts
1 Bray-Shaman @ 240 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Bray-Shaman @ 215 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
1 Tuskgor Chariot @ 80 Pts
1 Razorgor Chariot @ 145 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
1 Jabberslythe @ 275 Pts
1 Jabberslythe @ 275 Pts
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5
Models in Army: 3
Total Army Cost: 2350
1 Beastlord @ 393 Pts
Shield
Blackened Plate [20]
Horn of the Great Hunt [50]
Gnarled Hide [15]
Sword of Battle [15]
1 Razorgor Chariot @ [145] Pts
1 Bray-Shaman @ 230 Pts
Magic Level 2
Skin of Man [15]
Dispel Scroll [25]
1 Bray-Shaman @ 240 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Bray-Shaman @ 215 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
5 Harpies @ 55 Pts
1 Jabberslythe @ 275 Pts
1 Jabberslythe @ 275 Pts
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5
Models in Army: 3
Total Army Cost: 2350
Ale śmiechowa rozpa
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
-
- Masakrator
Naliczyłem 10 Chariotów
No nie powiem, oryginalne to jest.
No nie powiem, oryginalne to jest.
Ło kurde. Wyścig rydwanów . Sam myślałem nad rozpą z kilkoma rydwanami ale to "trochu" za dużo.
A co do rarów. Jak dla mnie optymalną (to się jeszcze okaże) opcją to Cygor i Jabber. Klopa się przyda. Jako, że grałem ongiś krasiami wiem, że potrafi krwi napsuć. Dodatkowo strzał po ruchu i brak minimalnego zasięgu . Świetna sprawa. O Jabberze rozpisywać się nie trzeba bo latający terrorysta to dobra rzecz.
A co do rarów. Jak dla mnie optymalną (to się jeszcze okaże) opcją to Cygor i Jabber. Klopa się przyda. Jako, że grałem ongiś krasiami wiem, że potrafi krwi napsuć. Dodatkowo strzał po ruchu i brak minimalnego zasięgu . Świetna sprawa. O Jabberze rozpisywać się nie trzeba bo latający terrorysta to dobra rzecz.
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."
Man became Beast and Beast became Man..."
Przecież ta rozpa jest słaba i Crus ją zrobił dla beki
Przybyła mi książka do Bestii i jednym z przedmiotów który rzucił mi się w oczy jest Hunting Spear, który kiedyś miały WE. Dobra rzecz, ale blednie jak sie zobaczy jaki bohaterowie beastmenscy mają BS...niemniej dobra rzecz...Ogólnie przedmioty magiczne mi się podobają,zastanawiam się czy champion Minosów może wziąć Blackened Plate- to by go i jego oddział uodparniało na np. ataki flamerów, nie baliby się magii horrorów czy Bloodzia.
-
- Masakrator
Może:)zastanawiam się czy champion Minosów może wziąć Blackened Plate- to by go i jego oddział uodparniało na np. ataki flamerów, nie baliby się magii horrorów czy Bloodzia.
Spear dobra sprawa ale na miejsze ptk dla wargora Może brać ten pancerzCrane pisze:Przybyła mi książka do Bestii i jednym z przedmiotów który rzucił mi się w oczy jest Hunting Spear, który kiedyś miały WE. Dobra rzecz, ale blednie jak sie zobaczy jaki bohaterowie beastmenscy mają BS...niemniej dobra rzecz...Ogólnie przedmioty magiczne mi się podobają,zastanawiam się czy champion Minosów może wziąć Blackened Plate- to by go i jego oddział uodparniało na np. ataki flamerów, nie baliby się magii horrorów czy Bloodzia.
http://www.games-workshop.com/gws/conte ... d=8200017a
Model konwersji Gorgony mnie po prostu rozbił. GW kontynuuje politykę wciskania nie schodzącego z półek shitu graczom na konwersje tworząc wyssane z palca potwory. WTF. Giguś z głową świniaka to już szczyt bezczelności lansowania "fantastycznych konwersji" stworzonych przez pracowników Games Workshop i stawianych za wzór graczom do kopiowania pomysłów. Przeżyłem Razorgora który wygląda jak wydłubany widelcem w plastelinie przez pięcioletnie, przejedzone dziecko, choć to kolejny z przykładów pod krawężnikowego poziomu nowych modeli jakie serwowane są w kolejnych to armiach. Pudełko Gorów to czysty śmiech, lekko zmienione stare modele z pododawanymi nieudolnie czaszkami a za to w liczbie o połowę mniejszej lecz praktycznie tej samej cenie. Minotaury również szału nie robią za to nadrabiają kosztem papierków z portfela. Ciekawi mnie jak zaprezentowane zostaną Harpie, Jabber bądź Cygor. Co jeszcze leży w magazynie i pojawi się jako unikalny pomysł na model godny powielania w domowych warunkach. Jak długo ciemnota będzie wciskana graczom, których środowisko nie składa się już z napalonych dzieciaków jak to miało miejsce gdy zaczynaliśmy przygodę z polskim WFB lecz ewoluowało zarówno wiekiem jak i poziomem wymagań. Niektóre naciągane podręczniki mam ochotę położyć w toalecie i polecić je kiblowemu zapomnieniu z którego będą wypływały jedynie w chwilach spełniania podstawowych potrzeb fizjologicznych jako ułatwienie pracy jelit. Podobne wypociny pojawiły się już w wypadku Abominacji, są kontynuowane teraz. Marketing bezczelny powinien być twardo stopowany.
No to się wypłakałem.
Model konwersji Gorgony mnie po prostu rozbił. GW kontynuuje politykę wciskania nie schodzącego z półek shitu graczom na konwersje tworząc wyssane z palca potwory. WTF. Giguś z głową świniaka to już szczyt bezczelności lansowania "fantastycznych konwersji" stworzonych przez pracowników Games Workshop i stawianych za wzór graczom do kopiowania pomysłów. Przeżyłem Razorgora który wygląda jak wydłubany widelcem w plastelinie przez pięcioletnie, przejedzone dziecko, choć to kolejny z przykładów pod krawężnikowego poziomu nowych modeli jakie serwowane są w kolejnych to armiach. Pudełko Gorów to czysty śmiech, lekko zmienione stare modele z pododawanymi nieudolnie czaszkami a za to w liczbie o połowę mniejszej lecz praktycznie tej samej cenie. Minotaury również szału nie robią za to nadrabiają kosztem papierków z portfela. Ciekawi mnie jak zaprezentowane zostaną Harpie, Jabber bądź Cygor. Co jeszcze leży w magazynie i pojawi się jako unikalny pomysł na model godny powielania w domowych warunkach. Jak długo ciemnota będzie wciskana graczom, których środowisko nie składa się już z napalonych dzieciaków jak to miało miejsce gdy zaczynaliśmy przygodę z polskim WFB lecz ewoluowało zarówno wiekiem jak i poziomem wymagań. Niektóre naciągane podręczniki mam ochotę położyć w toalecie i polecić je kiblowemu zapomnieniu z którego będą wypływały jedynie w chwilach spełniania podstawowych potrzeb fizjologicznych jako ułatwienie pracy jelit. Podobne wypociny pojawiły się już w wypadku Abominacji, są kontynuowane teraz. Marketing bezczelny powinien być twardo stopowany.
No to się wypłakałem.
No i tu jest dylemat, ale raczej spear przegrywa z popychaczką na 36", jednorazowym storm bannerem, czy regenkąSpear dobra sprawa ale na miejsze ptk dla wargora
Tak a propo pudelka Ungor Raiders. Niestety nie dostałem głów w liczbie umożliwiającej sklejenie większej liczby modeli niż 15, nie skleiłbym i tyle, ale miałem nadmiarowe ręce z łukami (elfy), tułowia i nogi (po marauderach), natomiast samych głów znajdzie się z 5.
To zależy czy masz coś na ST czy nieCrane pisze: No i tu jest dylemat, ale raczej spear przegrywa z popychaczką na 36", jednorazowym storm bannerem, czy regenką
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Przecież to oczywiste, że nie będą korzystać z części konkurencji, ani tym bardziej polecać modeli konkurencji. Zresztą jakby był model to zaraz by ktoś napisał, że no tak znowu powstały zasady z kosmosu żeby nowa figurka sie dobrze sprzedała bo to jest to co pryszczate 12 latki lubią najbardziej. Jednym słowem co by GW nie zrobiło i tak będzie źle.Wrubel pisze:http://www.games-workshop.com/gws/conte ... d=8200017a
No to się wypłakałem.