1500 na 960-tce :)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

1500 na 960-tce :)

Post autor: Proch »

mam okrutny plan wykorzystania Emperor Dragona w armi HE w końcu jesteśmy jedyną armią która może go mieć poniżej 2k :twisted:

oto rozpa no#1 na 1500:

@ Noble - 154
AoL, SoM, Heavy armor, shield, BSB

@ Mage 2lvl, General -175
2x DS

@19x First spear elves - 211
musican, Lion standard

@ Emperor dragon - 960 pts

Total 1500pts

lub:

@ Mage 2 lvl - 180
Seerstaff, AoL

@ Mage 1 lvl - 140 Gen
2x DS

@20x First Spear elves
musican, Lion standard

@ Emperor dragon 960

Total 1500

albo

@ Dragon mage lvl 2 - General 430
Floriath's Robe
Dragon Sun

@Emperor dragon 960

@10x archers 110

total 1500

co o tych rozpach myslicie i która wg was jest lepsza..
taktyka jest taka:
1 opcja
ma bsb i ld 9.. nie boi sie niczego i ma przerzuty + siekacz z przodu i magiczne, dispel taki sobie ale sa 2 scrolle na początek.. klocek po to by utrzymać herosów i kitrac sie caly czas za tym za czym teren na stole pozwoli i próby na 3 kościach walnąć jakiś czar na IF lub 2 małe spelle.. smok boi sie dopiero str 5 wiec lata i kosi :twisted: u umarlaków poleci wprost na generała a u lizaków bedzie unikał raczej skinków bo głupi poison i zawsze ta 1 na AS może wypaść...

2 opcja
2magów o niezłej sile ognia.. maja spory kloc wiec latwo ich nie spanikuja i nie wystrzelaja.. rozstawiam sie schowany by longbowy nie dosięgły i nie bylo line of S.. moja tura to w zaleznosci od wroga, to czary, kitranie się jak wróg bedzie mial małe strzelanie i słabe czary to wypuszczam magów luzem jeśli się opłaci... solidny kloc więc powinien co nieco ustać.. z reszta to EDek ma dbać o to by magowie nie mieli stresa :D rozpa ma gorsze LD i wyrabia mniejsze CR ale za to ma przykopa magicznego..

opcja 3 - Totalna rozpierducha i full klimat :twisted:

Jak myślicie what to hoooose?

EmpGeX
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: EmpGeX »

Mam pytanie - czy te dragony liczą się do BP i czy możnaby zagrać czymś takim na turnieju ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

są to rzeczy dla klimaciarzy- ten smok jest ze strony Forgeworld, a na turniejach dopuszczalne są Dogs of War i Regiments of Renown nie zajmujących slotu charactera

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

smok zajmuje tylko rary u HE 2 reszta 3 rary nic więcej :wink:

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Co nie zmienia faktu, że nie jest ani RoR ani DoW. Na 99% turniejów go nie wystawisz - między innymi na tych, które używają BP.

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

ale na podwórkowym owszem;)

szkoda tylko ze nikt nie podsumował którejś z 3 opcji...

Klimat panwie klimattttttt :D

ciekaw jestem ilu jest graczy turniejowych a ilu home-play.. mieszanych najwięcej o tam :wink:

EmpGeX

No to, że zajmuje 2 sloty rar'a to sobie sprawdziłem :P
Morrok pisze:są to rzeczy dla klimaciarzy- ten smok jest ze strony Forgeworld, a na turniejach dopuszczalne są Dogs of War i Regiments of Renown nie zajmujących slotu charactera
Czyli z tego mam rozumieć, że w takim układzie HE na 2500 byłbym w stanie zagrać :

2x Archers
Prince Star Dragon
Dragon Mage
Phoenix Guard z BoS
2x Great Eagle
Emperror Fire Dragon

Fakt, ze przy dobrym strzelaniu mogłoby to nie pożyć, ale jakby się wykombinowało coś, żeby te dragony doleciały to mogłoby być ciekawie :mrgreen: Ni o do tego jaki klimat - HE nie wymarły jeszcze i mały odział (dajmy na to patrol) Smoczych Książąt ruszył do boju. Elfy wysokiego rodu w chwale szczytu swojej potęgi.

Edyta: To jak łatwo sie domyślić, chciałbym zobaczyć jak opcja 3cia z 2ma smokami wymiata przeciwnika.
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

armata, doomwheel i smoki nagle wymarły ;)))))

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

kitrasz smoki za lasami albo prujesz na maxa do przodu.. i przeciwnik siedzi jak na krześle elektrycznym :D jak nie wyjdzie mu strzelanie to już jest w grobie.. smoki to potęga :twisted:
Zagrałem kiedyś na 3k na 2 star dragonach i to było coś :twisted: smoki latały kosiły, terroryzowały pluły ogniem..i ta maszyna do zabijania ma 20 cali lotu piękne

też skłaniam się na 3 opcję.. ale wszystkie maja + i - trochę.. ciężko wybrać

EmpGeX

Morrok pisze:armata, doomwheel i smoki nagle wymarły ;)))))
To się tak ładnie pisze, że armata to zawsze trafi, zawsze zada 6 ran i w ogóle. Raz, że armatą możesz w ogóle nie trafić, dwa, że on ma 8 tafy więc nie możesz go w ogóle nie zranić. Jak już trafisz i zranisz, to możesz zadać 1 ranę... średnio zadajesz 3 obrażenia z dużej, więc potrzebujesz średnio 3 trafienia na tego wielkiego. Do tego teren i fakt, ze 2giej turze smok już się leje i strzelać nie możesz... W zasadzie jak będziesz miał bardzo dużego pecha to ci sie armia rozsypie zanim zdążysz postrzelać :mrgreen:, albo w 1 turze zianiem zabije ci obsługę tego działa :P

Ogólnie ten smok jest duży, groźny, zawsze robi to co właściciel zaplanuje i nie łatwo go zabić, a działa to totalny random.

Doomwheel'a w akcji jeszcze nie miałem okazji pooglądać, ale to też dość losowy sprzęt, więc jak wyżej... Szczęście ci nie dopisze i po prostu będziesz stał w miejscu :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

no i przede wszystkim doomwheel nie lata więc można go wymanewrować :wink: i to tez niemal jak armata.. ruch 3d6 tak?
no to średni pojedzie jak piechociarski march move :)

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Możesz dać linka do zasad tego smoka?

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

pierwszy wynik w googlu dla zapytania "forgeworld emperor dragon".

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

jestem zdecydowanie za trzecią opcją ;)
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Dzięki, nie znałem pełnej nazwy smoka.

Awatar użytkownika