![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Liar :^o](./images/smilies/eusa_liar.gif)
Tak. Oni muszą wyjść. I to najlepiej dwie armie od razu. Fiszmeni zwykli i Fiszmeni ChaosuMurmandamus pisze:I armia fiszmenów nie zapominajmy o fiszmenach.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Cudownie, kolejna armia Chaosu. Może przynajmniej ta będzie miała scoutów i skirmisherówKultystach Chaosu
Tak jak Bg, piechota HE itd.kolejny p[rzyklad imperium w poprzedniej edycji czolgi byly nie grywalne to teraz GW tak zrobil ze sa dobre i wystawia sie dwa. A dla nich to plus bo wyprzedaja czolgi z magazynow i maja kase a dla nich liczy sie TYLKO kasa.
kolejny p[rzyklad imperium w poprzedniej edycji czolgi byly nie grywalne to teraz GW tak zrobil ze sa dobre i wystawia sie dwa. A dla nich to plus bo wyprzedaja czolgi z magazynow i maja kase a dla nich liczy sie TYLKO kasa.
Bo obie armie są z natury "hordowe"?Yahoo82 napisał(a):
...Mam nadzieję, że fakt, iż ostatnie booki właśnie na klockach bazują (bestie, szczury) to przykład dobrego myślenia GW. ...
GW nie myśli perspektywicznie. Ugrywalnie jedno, by schrzanić drugie. Lepiej zadać sobie pytanie czy pracownicy GW wogóle operują pojęciami - grywalny, niegrywalny etc. Docelową grupą odbiorców WFB to modelarze i kolekcjonerzy. Dla takowych pojęcia niegrywalny i grywalny nie mają większego znaczenia, gdyż ten największy target nie grywa na turniejach. Z drugiej strony dziwi mnie w GW kompletny brak uczenia się i nabierania doświadczenia, aby ich gra była z każdą edycją znacznie lepsza. Zasady WFB i pokrewne w innych systemach rozwijają się już całe dekady. Nadchodzi 8 edycja battla. 8 edycji WFB to kupa lat. Wydaje się, że wystarczająca aby gra była na tyle dobrze pisana, aby army booki były spójne zewnęrznie i wewnętrznie, a balans na przestrzeni tych lat został wypracowany na odpowiednim poziomie. Dlatego rozumiem, że GW nie pisze WFB pod kątem turniejowym - bo to nie ich target. Z drugiej strony dziwi mnie brak doskonalenia gry w tym punkcie. Wyważone zasady, uzyskanie balansu to cechy raczej pozytywne, które raczej strat nie powinny przynieść, a raczej zysk.00dexter pisze:kolejny p[rzyklad imperium w poprzedniej edycji czolgi byly nie grywalne to teraz GW tak zrobil ze sa dobre i wystawia sie dwa. A dla nich to plus bo wyprzedaja czolgi z magazynow i maja kase a dla nich liczy sie TYLKO kasa.