1 * Elf Prince @ 554 Pts
Lance; Dragon Armour
Sword of Might [15]
Amulet of Purifying Flame [15]
Vambraces of Defence [55]
Enchanted Shield [10]
Pure of Heart [0]
1 Dragon @ [320] Pts
1 Commander @ 198 Pts
Dragon Armour; Battle Standard; Ithilmar Barding
Battle Banner [80]; Elf Steed
1 Mage @ 135 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
5 Silver Helms @ 136 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Musician; Captain
5 Silver Helms @ 136 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Musician; Captain
6 First Silver Helms @ 193 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard Bearer; Musician
War Banner [20]; Captain @ [14] Pts
9 Dragon Princes @ 344 Pts
Lance; Dragon Armour; Shield; Standard; Musician; Ithilmar Barding
Banner of Arcane Protection [40]; Drakemaster @ [43] Pts; Blessed Tome [25]
5 Ellyrian Reavers @ 97 Pts
Spear; Light Armour; Musician
2 Tiranoc Chariot @ 170 Pts
2 Tiranoc Chariot @ 170 Pts
2 Great Eagles @ 100 Pts
2 Great Eagles @ 100 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 42
Total Army Cost: 2333
HE 2333 na smoku
cóż, życze powodzenia ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
jest to fajna i dosć nawet mocna rozpa, jednakze nie uniwersalna, wroga magia i tak Cię zjada![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Smok jest okey jak ma dwóch magów do czarowania przy sobie![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
jest to fajna i dosć nawet mocna rozpa, jednakze nie uniwersalna, wroga magia i tak Cię zjada
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Smok jest okey jak ma dwóch magów do czarowania przy sobie
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Zrobilem Kosa taka rozpe z dwoma magami , ale oni sami na te punkty przeciez nic nie poczaruja . Mozna dac jakis pierscionek na smoka , jednemu magowi seera i chanelera/jewela drugiemu dac 2 scrolle i silver wanda .Problem w tym,ze wiekszosc przeciwnikow ma 4 scrolle , a ja ledwo wyczaruje sobie te 3 czary. Mysle ze -3 do casta na smoku i magic resistance (2) na glownym odziaale dadza odpowiednia ochrona przynajmniej na pierwsza ture.
Edit: Dwoch czarujacych magow ma w dalyszm ciagu 2 scrolle , a ta czwarta kosc dispela mnie nie ratuje.
Edit: Dwoch czarujacych magow ma w dalyszm ciagu 2 scrolle , a ta czwarta kosc dispela mnie nie ratuje.
wyposażenie tak jak mówisz, corina na smoka, bo mozę go rzucać będąc w CC i ma dobry współćzynnik rzutu, no i oczywiscie do tego musi być banner of sorcery, wtedy się przebiajają, no bo spójrz masz 7-9 kostek i bounda, mało to nie jest... Mozesz anwet rzucić 3 czary plus bound, na któego jednak trzeba zużyć 2 DD ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
No ok . Przeciwnik ma 4 scrole i 4 DD. Ja moge odpalic jakis czar z 2 kosci jakis z 3 i jakis z 4 kosci jak dobrze pojdzie . Koles mi dispeluje pierscionek na 2 kosciach i ten czar z 2 kosci , ten na 3 kosciach wpuszcza a ten na 4 kosciach scrolluje. Za duzo sie nie przebije , a i czary nie wchodza zawsze. Do tego mam dalej 2 scrolle , a trace slot hero na bsb z battle banerem.
Nie sadzisz ze zeby poczarowac to musi byc albo 3 magow na 1500 , albo arcy na +2000 . Inne konfiguracje wg mnie zawodza.
Edit: Niezle , widze ze 10 tematow nizej jest bardzo podobna rozpiska . Pozdro
Nie sadzisz ze zeby poczarowac to musi byc albo 3 magow na 1500 , albo arcy na +2000 . Inne konfiguracje wg mnie zawodza.
Edit: Niezle , widze ze 10 tematow nizej jest bardzo podobna rozpiska . Pozdro
- Shakin' Dudi
- Masakrator
mocna rozpa, magów nie wsadzaj
jest git tak jak jest
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Zastanawiam sie tylko czy mam wywalic BB z BSB . Koles z +3 savem jest strasznie plewny w walce, a jego 3A z 4S powoduja ze czesto ktos mu oddaje. Jedyna mozliwosc to szarze kombinowane z rydwanem, wtedy nie ma zagrozenia. Mysle ze warbaner na princach i bsb dadza i tak bardzo solidny bonus do CR , a commander bedzie mial sava +2 reroll i 5S z Słomka. Silvery dostana wtedy ellyrion i bedzie git.
Testowalem dzisiaj takie ustawionko zeby dwom 5 silverow dawac sztandary , ale nie sprawdza sie to. Za szybko gina i bardzo duzo punktow oddaja.
Testowalem dzisiaj takie ustawionko zeby dwom 5 silverow dawac sztandary , ale nie sprawdza sie to. Za szybko gina i bardzo duzo punktow oddaja.
Fajna rozpa na chama do przodu zwłaszcza moja kombinacja na smoka
Jedno bym zmienił zamiast toma na czempionie dragonów dał bym mu amulet ognoia dający rezista, ponieważ nie masz mocnej zapory magicznej (przynajmniej Ja tak zrobiłem
).
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "
http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related
Rozpa bardzo mi się podoba. Ofens to zawsze ofens - bitwa z tobą była by zajebiście interesujaca. Mimo to 2 stolce bym jednak zostawił. Dwa orły, Ellyrian Reavers i lanca na lordzie out (i tak przecierz nie mozesz jej urzywać równocześnie z SoM, to nie Bretonnia). Zyskujesz 203 pkt i dwie maszynki, które rozwiazuja b. dużo problemów. Sam wystawiam Trbuchet tylko jako "straszak" i powiem ci, ze jeden z drugim trzy razy się zastanowi zanim na pałe wskoczy mi miedzy lance jakimś smoczyskiem. Jestem pewien, ze to co zaproponowałem do wywalenia nie zrekompensuje ci braku 2 stolców.
![Obrazek](http://1.bp.blogspot.com/-Kj7kppEqaMo/TamMH9H6kEI/AAAAAAAABxg/U9en0C0nzwo/s1600/np-facebook-200.jpg)