HE 2333 na smoku

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

HE 2333 na smoku

Post autor: Xet »

1 * Elf Prince @ 554 Pts
Lance; Dragon Armour
Sword of Might [15]
Amulet of Purifying Flame [15]
Vambraces of Defence [55]
Enchanted Shield [10]
Pure of Heart [0]

1 Dragon @ [320] Pts

1 Commander @ 198 Pts
Dragon Armour; Battle Standard; Ithilmar Barding
Battle Banner [80]; Elf Steed

1 Mage @ 135 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]

5 Silver Helms @ 136 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Musician; Captain

5 Silver Helms @ 136 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Musician; Captain

6 First Silver Helms @ 193 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard Bearer; Musician
War Banner [20]; Captain @ [14] Pts

9 Dragon Princes @ 344 Pts
Lance; Dragon Armour; Shield; Standard; Musician; Ithilmar Barding
Banner of Arcane Protection [40]; Drakemaster @ [43] Pts; Blessed Tome [25]

5 Ellyrian Reavers @ 97 Pts
Spear; Light Armour; Musician

2 Tiranoc Chariot @ 170 Pts

2 Tiranoc Chariot @ 170 Pts

2 Great Eagles @ 100 Pts

2 Great Eagles @ 100 Pts

Casting Pool: 3

Dispel Pool: 3

Models in Army: 42

Total Army Cost: 2333

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

cóż, życze powodzenia ;)
jest to fajna i dosć nawet mocna rozpa, jednakze nie uniwersalna, wroga magia i tak Cię zjada :P

Smok jest okey jak ma dwóch magów do czarowania przy sobie :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Zrobilem Kosa taka rozpe z dwoma magami , ale oni sami na te punkty przeciez nic nie poczaruja . Mozna dac jakis pierscionek na smoka , jednemu magowi seera i chanelera/jewela drugiemu dac 2 scrolle i silver wanda .Problem w tym,ze wiekszosc przeciwnikow ma 4 scrolle , a ja ledwo wyczaruje sobie te 3 czary. Mysle ze -3 do casta na smoku i magic resistance (2) na glownym odziaale dadza odpowiednia ochrona przynajmniej na pierwsza ture.

Edit: Dwoch czarujacych magow ma w dalyszm ciagu 2 scrolle , a ta czwarta kosc dispela mnie nie ratuje.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

wyposażenie tak jak mówisz, corina na smoka, bo mozę go rzucać będąc w CC i ma dobry współćzynnik rzutu, no i oczywiscie do tego musi być banner of sorcery, wtedy się przebiajają, no bo spójrz masz 7-9 kostek i bounda, mało to nie jest... Mozesz anwet rzucić 3 czary plus bound, na któego jednak trzeba zużyć 2 DD :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

No ok . Przeciwnik ma 4 scrole i 4 DD. Ja moge odpalic jakis czar z 2 kosci jakis z 3 i jakis z 4 kosci jak dobrze pojdzie . Koles mi dispeluje pierscionek na 2 kosciach i ten czar z 2 kosci , ten na 3 kosciach wpuszcza a ten na 4 kosciach scrolluje. Za duzo sie nie przebije , a i czary nie wchodza zawsze. Do tego mam dalej 2 scrolle , a trace slot hero na bsb z battle banerem.
Nie sadzisz ze zeby poczarowac to musi byc albo 3 magow na 1500 , albo arcy na +2000 . Inne konfiguracje wg mnie zawodza.

Edit: Niezle , widze ze 10 tematow nizej jest bardzo podobna rozpiska . Pozdro

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

mocna rozpa, magów nie wsadzaj ;) jest git tak jak jest

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

No jest git kiedy widzi to przeciwnik,on to ma fajnie jak gra przeciw czemuś takiemu.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Zastanawiam sie tylko czy mam wywalic BB z BSB . Koles z +3 savem jest strasznie plewny w walce, a jego 3A z 4S powoduja ze czesto ktos mu oddaje. Jedyna mozliwosc to szarze kombinowane z rydwanem, wtedy nie ma zagrozenia. Mysle ze warbaner na princach i bsb dadza i tak bardzo solidny bonus do CR , a commander bedzie mial sava +2 reroll i 5S z Słomka. Silvery dostana wtedy ellyrion i bedzie git.

Testowalem dzisiaj takie ustawionko zeby dwom 5 silverow dawac sztandary , ale nie sprawdza sie to. Za szybko gina i bardzo duzo punktow oddaja.

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Post autor: Sito »

Fajna rozpa na chama do przodu zwłaszcza moja kombinacja na smoka :wink: Jedno bym zmienił zamiast toma na czempionie dragonów dał bym mu amulet ognoia dający rezista, ponieważ nie masz mocnej zapory magicznej (przynajmniej Ja tak zrobiłem :P ).
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "

http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Dragoni maja magiczny baner ,ktory daje im magic resistance (2).

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Rozpa bardzo mi się podoba. Ofens to zawsze ofens - bitwa z tobą była by zajebiście interesujaca. Mimo to 2 stolce bym jednak zostawił. Dwa orły, Ellyrian Reavers i lanca na lordzie out (i tak przecierz nie mozesz jej urzywać równocześnie z SoM, to nie Bretonnia). Zyskujesz 203 pkt i dwie maszynki, które rozwiazuja b. dużo problemów. Sam wystawiam Trbuchet tylko jako "straszak" i powiem ci, ze jeden z drugim trzy razy się zastanowi zanim na pałe wskoczy mi miedzy lance jakimś smoczyskiem. Jestem pewien, ze to co zaproponowałem do wywalenia nie zrekompensuje ci braku 2 stolców.
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ