Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
tak, idealne na smoki, zwlaszcza HE
Kolejny przypadek oddziału Minotaurów z GoreBullem....
W 1 Turze przegrywam kombat wiec tracę frenzy które daje oddziałowi GoreBull
W turze przeciwnika wygrywam combat wiec czy podlegam pod zasadzie Bloodgerad ? (bo niby straciłem zasade frezny we wczesniejsze turze ale w AB nie jest napisane że nie mogę otrzymać znowu fremzy z Bloodgread)
Natomiast zasady ogólne frezny w RB piszą jasno że po utracie nie podlega się tej zasadzie do końca bitwy. Czy bloodgread może ponownie dać frenzy....
Mogli to troczę inaczej ująć w AB Bestii i nie było by dylematu.....
Zatem co sądzicie o tej sytuacji....pewnie będzie się nagminnie pojawiać na polu bitwy....
W 1 Turze przegrywam kombat wiec tracę frenzy które daje oddziałowi GoreBull
W turze przeciwnika wygrywam combat wiec czy podlegam pod zasadzie Bloodgerad ? (bo niby straciłem zasade frezny we wczesniejsze turze ale w AB nie jest napisane że nie mogę otrzymać znowu fremzy z Bloodgread)
Natomiast zasady ogólne frezny w RB piszą jasno że po utracie nie podlega się tej zasadzie do końca bitwy. Czy bloodgread może ponownie dać frenzy....
Mogli to troczę inaczej ująć w AB Bestii i nie było by dylematu.....
Zatem co sądzicie o tej sytuacji....pewnie będzie się nagminnie pojawiać na polu bitwy....
- Infernal Puppet
- Masakrator
Jest to dość jasno wyjaśnione w AB bestii. Bloodgreed daje frenzy po wygranej rundzie. A jeśli już go masz to dostajesz exstra atak. Czyli można w ten sposób frenzy odzyskać.
Zasady AB mogą dowolnie napdisywać zasady z RB, o ile zapis jest dosć wyrażny.Natomiast zasady ogólne frezny w RB piszą jasno że po utracie nie podlega się tej zasadzie do końca bitwy
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Dodatkowe ataki z chaos gifta są magiczne? A te z tego hełmu magicznego?
(nie mam booka przy sobie, a taki mi przyszło do głowy, że chyba nie jest napisane)
(nie mam booka przy sobie, a taki mi przyszło do głowy, że chyba nie jest napisane)
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
- Drakkainen
- "Nie jestem powergamerem"
Witajcie Bestyjscy gracze
Jako, ze przymierzam się do kupna armii do WFB na początku myślałem nad Ogrami ale potem postanowiłem pooglądać figurki Bestii i te strasznie mi się spodobały, doczytałem, że Bestie są armią z nowym Army bookiem i pomyślałem, że zapytam od czego warto by zacząć zbieranie Nowych Bestii (wiem wiem Army book ale chodzi mi o modele).
Co sądzicie o tymhttp://www.bard.pl/70,9545,Produkt.htm ma mieć premierę 4 marca (nie spieszy mi się za bardzo) ale może doradzicie coś bardziej sensownego.
Jako, ze przymierzam się do kupna armii do WFB na początku myślałem nad Ogrami ale potem postanowiłem pooglądać figurki Bestii i te strasznie mi się spodobały, doczytałem, że Bestie są armią z nowym Army bookiem i pomyślałem, że zapytam od czego warto by zacząć zbieranie Nowych Bestii (wiem wiem Army book ale chodzi mi o modele).
Co sądzicie o tymhttp://www.bard.pl/70,9545,Produkt.htm ma mieć premierę 4 marca (nie spieszy mi się za bardzo) ale może doradzicie coś bardziej sensownego.
uczciwie mówię, że być może pakujesz się w jedną z najsłabszych armii w wfb,
bataliony są zawsze dobre na początek, z tym, że w 75 % graczy robiących rozpy i wystawiające je w dziale rozpiski, nie używa ani gorów ani bestigorów w rozpiskach, czyli zostaje 10 grywalnych modeli, które z kolei są w każdej rozpisce
wydaje mi się, 2-3 boxy ungorów, minoski, herosi to podstawa
ogólnie poprzeglądaj armie wystawiane w dziale rozpiski, daje to ogólne wyobrażenie z ilu i jakich modeli składają się rozpiski
bataliony są zawsze dobre na początek, z tym, że w 75 % graczy robiących rozpy i wystawiające je w dziale rozpiski, nie używa ani gorów ani bestigorów w rozpiskach, czyli zostaje 10 grywalnych modeli, które z kolei są w każdej rozpisce
wydaje mi się, 2-3 boxy ungorów, minoski, herosi to podstawa
ogólnie poprzeglądaj armie wystawiane w dziale rozpiski, daje to ogólne wyobrażenie z ilu i jakich modeli składają się rozpiski
- Drakkainen
to, ze pakuję się w jedna z najsłabszych armii to wiem ani Ogry ani Besasty chyba nie są dobrą armią a jedna z nich wybiorę.Dzięki za pomoc jeszcze się zastanowie
- Drakkainen
Szanse mają ale czy zostanie ona wykorzystana?? Oto jest pytanie na, które odpowiedzi nie znają nawet najstarsi Slannowie
W ograch batalion serdecznie polecam ... w bestiach gorąco odradzam.
CO kupić ... AB ale to wiesz ... Herosów ze 2 shamnaów na początek , 1-2 rydwany, ze 3-4 minoski, no i odziały podstawowe piechoty niemla obiwązkowo no tak z 20 Ungor Riders. reszte według własnego widzimisie
CO kupić ... AB ale to wiesz ... Herosów ze 2 shamnaów na początek , 1-2 rydwany, ze 3-4 minoski, no i odziały podstawowe piechoty niemla obiwązkowo no tak z 20 Ungor Riders. reszte według własnego widzimisie
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
- Drakkainen
dzięki Dibo. Na ile pkt ewentualnie by to było ?
- Drakkainen
Powiedzcie mi czego muszę mieć więcej Gorów czy Ungorów znalazłem na allegro Gory za 4,50 i Ungory za 3,50 (chyba stara edycja ale i tak są fajni )??
Czy charioty są jakąś podstawą tej armii (modele maja zaje$#ste)??
Znalazłem jeszcze na bitewniaki.pl stare pudełka z Gorami i Ungorami czy te rozwiązanie (12 gor 8 ungor za 79zł ) nie jest bardziej opłacalne?
Czy charioty są jakąś podstawą tej armii (modele maja zaje$#ste)??
Znalazłem jeszcze na bitewniaki.pl stare pudełka z Gorami i Ungorami czy te rozwiązanie (12 gor 8 ungor za 79zł ) nie jest bardziej opłacalne?
W core najlepiej brac wlasnie ungor raiders (lucznikow) + charioty (jako taki save , impact hitsy itd) , mozna tez wziac ungor herd jesli sie by gralo z special championem ungrol four-hornem a takto conajmniej 3 minoskow , 5-6 harpii (nie wiem jak pakowane) , 5 centigorow(tez maja special championa) ,2 shamanow ,1 doom/gorebull i moze 1 beastlord/wargor , z rarami to nie wiem
WFB playing since 1994
- Drakkainen
Co sądzicie o tym na poczatek :
2xShaman (72zł)
1xBeastlord (35zł)
2x Ungor herd (klejone na riders) (132zł)
1xchariot (78zł)
1xbox minotaurs (119zł)
Army book (65zł)
Razem 501zł ile pkt by to było ?
2xShaman (72zł)
1xBeastlord (35zł)
2x Ungor herd (klejone na riders) (132zł)
1xchariot (78zł)
1xbox minotaurs (119zł)
Army book (65zł)
Razem 501zł ile pkt by to było ?
- Drakkainen
oglądałem trochę allegro ale nie ma tam modeli ungor riders ani wielu innych wiem, ze boh mogę znaleźć ale np nowych mino nie ma a stare mi się nie podobają lekko (nowe też nie są jakieś mega)
Ungor raiders możesz łatwo skonwertować. Kupujesz zwykłe ungory i albo wyginasz im włócznie i przycinasz do dobrych rozmiarów robiąc łuki, albo ucinasz broń i doklejasz łuki (np. z Tomb Kings, Bretonii, Imperium). Łapkę od tarczy przewiercasz i wkładasz do niej jakąś strzałę (np. z wypraski Gianta, Szkieletów, Goblinów).
I nie kupuj Centigorów! Obsysają i są drodzy. Lepiej zamiast nich dorzuć jeszcze 3 minosów/razorgorów.
Pozdro
I nie kupuj Centigorów! Obsysają i są drodzy. Lepiej zamiast nich dorzuć jeszcze 3 minosów/razorgorów.
Pozdro