Pytania początkującego
Moderator: #helion#
Re: Pytania początkującego
wybacz ale nie jest to warte tylu pkt. gdy za małą dopłatą masz uniwersalną 5 rycerzy
Nic nie robi ale moze wygrac walke o przewagę
BZDURA!!! detachmenty 5 łuczników czynią cuda(przykład detka 5 łukoli do 10 strzelców/kusz)...........efektywne giecie szarż, 360 stopni widoczności zabicie nawet 1 harpii przed atakiem na maszynę to jest dużo, bardzo dużo...i za 40 pkt taka detka wychodzi....kompletnie ignorowani mogą otrzymać a nawet zając/ zblokować ćwiartkę wroga, no i są skirmiszerami ..Rzymek pisze:nie pamietam ile jakie mają łuki bo są w zasadzie niewystawialni a to dlatego ze min. 10 modeli w oddziale
zajmowali ćwiartki
spowalniali marsz wroga (5ciu łatwiej gdzieś schować, w 6ed skirmish zawsze mógł maszerować.)
No i mieli te długie łuki...
Wystarczy porównać ich użyteczność ze zwiadowcami innych armii... Głupich gnoblarskich traperów można wystawić w mniejszych ilościach.
zajmowali ćwiartki
spowalniali marsz wroga (5ciu łatwiej gdzieś schować, w 6ed skirmish zawsze mógł maszerować.)
No i mieli te długie łuki...
Wystarczy porównać ich użyteczność ze zwiadowcami innych armii... Głupich gnoblarskich traperów można wystawić w mniejszych ilościach.
Ok na chamca wjebią się do lasu , mooże ich tam wystawie i co potem? będą walić "gradem" szczał? z mega BS'em 3 , czy lepiej właściwie jak tam zostaną bo to 100 ptk które może zostać wsyśnięte przez prawie wszystko... wystarczająco się nawystawiałem "klimatów" żebym stwierdził że taka gra nie ma sensu...
szkatuła a zabiera cokolwiek?