Codex 7 edycji dla besti?
Moderator: Dibo
Re: Codex 7 edycji dla besti?
czy moglbym prosic o wiadomo co na greyghost@wp.pl
z gory dziekuje
z gory dziekuje
czy może ktoś, kto dysponuje pełną wersją army booka, powiedzieć, co oznacza ta nowa cecha giganta - "longshanks"? (jest wymieniona na stronie bodajże 90 ab, przy skrótowym podsumowaniu jednostek)
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".
Giants have long limbs and move over normal obstacles such as walls,ditches and fences without breaking stride. Treat such obstacles as open ground when working out how far the Giant moves . However , when crossing such obstacles the player must test to see if the Giant falls over
Przechodzi przez przeszkody normalnie z uwagi na duze konczyny , testuje sie czy upadnie (jak sie rzuci 1 na d6 to pada i sie bada w jaki sposob)
Przechodzi przez przeszkody normalnie z uwagi na duze konczyny , testuje sie czy upadnie (jak sie rzuci 1 na d6 to pada i sie bada w jaki sposob)
WFB playing since 1994
Cygor ma 360 stopni LOS w fazie strzelania, gdyż strzela jakby był katapultą? To znaczy, czy ma darmowego pivota przy strzelaniu, tak by mógł strzelać we wszystko w około?
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
a co to za różnica jak może strzelać po ruchu?Cygor ma 360 stopni LOS w fazie strzelania, gdyż strzela jakby był katapultą? To znaczy, czy ma darmowego pivota przy strzelaniu, tak by mógł strzelać we wszystko w około?
HoHoHo ja bym sie nie zapędzłą tak bardzo Tzn nie wiem czy to taki pewnik z tym 360 . Np Łowca u ogrów strzela jak bolec a 360 nie widzi Myśle że on strzela "jak" katapa ale w LoS mimo wszytsko
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
-
- Masakrator
Myślę, że powinieneś poczytać trochę o Cygorze.Myśle że on strzela "jak" katapa ale w LoS mimo wszytsko
Fragment opisu "Hurl Attack'u"
"A Cygor may make a shooting attack each turn af if it were a stone thrower, but there is no minimum range......"
Czy stone thrower ma pivota przed strzałem? Tak? Dziękuję;)
Tak mam przed sobą AB. I strzela tak jak stone thrower a nie staje sie stone throwerem. Łowca strzela jak bolec i pivota nie ma. Ej ! spoko jak cygor jest stone throwerem to musisz go wystawić jak maszyne razem z innymi cygorami albo armatkami DoW ... dobra darujmy sobie przepychanki słowne i tak nic z tego nie wyniknie. Jak ci przeciwnik pozwoli na taki numer to spoko jak nie to sie nie dziw
Czcij Koze !!
Hordes of Chaos.... To było to....
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
ladne, ale i tak ściborowe mi się bardziej podobają
dla przypomnienia:
dla przypomnienia:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Biorąc pod uwagę, że jest to wielka zmutowana świnia można zakupić kilka fajnych modeli normalnych dzików i je jakoś zespolić. Jest to oczywiście zadanie niełatwe ale może warto spróbować.
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?