LotR a starsze systemy (WFB, Wh40K)
Re: LotR a starsze systemy (WFB, Wh40K)
akurat szachy to najbardziej taktyczna gra i całkowicie pozbawiona losowości.
ale dzięki za ponowne odgrzebanie tematu... chyba średnio raz na pół roku ktoś tu się wypowiada.
ale dzięki za ponowne odgrzebanie tematu... chyba średnio raz na pół roku ktoś tu się wypowiada.
Miałem pewien krótki epizod z LotR i bardzo miło go wspominam Zaznaczam jednak, iż pierwsze kroki stawiałem daaawno temu w Warhammerze, mimo że nie miałem na ten czas większej armii
Faktycznie, mechanika jest uproszczona, ale widocznie GW miało w tym jakiś swój cel (zachęcienie dzieciaków lub też ich ojców na spokojne rozgrywki w domowym zaciszu).
A jakie system ma perspektywy? Wiadomym jest, że gra zebrała gro fanów w okresie prawdziwego boom'u na Władcę, związanego oczywiście ze wspaniałą ekranizacją filmową Jak jest teraz, turnieje są okupowane? Pojawiają sie nowi gracze, czy raczej większość rezygnuje?
Ktoś pisał o długoletnich umowach wiążących GW, prawda to?
Faktycznie, mechanika jest uproszczona, ale widocznie GW miało w tym jakiś swój cel (zachęcienie dzieciaków lub też ich ojców na spokojne rozgrywki w domowym zaciszu).
A jakie system ma perspektywy? Wiadomym jest, że gra zebrała gro fanów w okresie prawdziwego boom'u na Władcę, związanego oczywiście ze wspaniałą ekranizacją filmową Jak jest teraz, turnieje są okupowane? Pojawiają sie nowi gracze, czy raczej większość rezygnuje?
Ktoś pisał o długoletnich umowach wiążących GW, prawda to?
W sumie, to... miło mi to słyszeć Nie wiem czemu, ale mam pewien sentyment do tego systemu, mimo że jestem wyjadaczem battle'aSzaman pisze:obroty z LotRa sa niewiele mniejsze niz obroty z batla - czyli LotR ma sie dobrze
W Warhammerze ceny właśnie poszły w górę (na pewno metalowe, plastikowe prawdopodbnie tez)... a we Władcy coś się w tej materii zmieniło?
to nie do konca tak... sklepy w Polsce do tej pory mogly zamawiac albo w zlotowkach, albo w funtach. ceny zlotowkowe sa sztywne, niezalezne od kursu. zlotowka sie wzmocnila i bardziej sie oplacalo - zwlaszcza wiekszym sklepom - brac w funtach. od lutego tej mozliwosci juz nie ma - wszyscy biora w zlotowkach. stad tez informacja o podwyzce - sklepy, ktore zamawialy w funtach, musza podniesc ceny, bo beda de facto wiecej placic za towar. dla sklepow, ktore do tej pory braly w zlotowkach, nic sie nie zmienia - wiec u nich podwyzek nie bedzie.Kraggo pisze:W Warhammerze ceny właśnie poszły w górę (na pewno metalowe, plastikowe prawdopodbnie tez)... a we Władcy coś się w tej materii zmieniło?
"I fart in your general direction"
Kraggo pisze:W sumie, to... miło mi to słyszeć Nie wiem czemu, ale mam pewien sentyment do tego systemu, mimo że jestem wyjadaczem battle'aSzaman pisze:obroty z LotRa sa niewiele mniejsze niz obroty z batla - czyli LotR ma sie dobrze
W Warhammerze ceny właśnie poszły w górę (na pewno metalowe, plastikowe prawdopodbnie tez)... a we Władcy coś się w tej materii zmieniło?
Na ostatnich DMP w lotrze niedawno rozgrywanych bylo ok 150 osob wiec jest z roku na rok coraz lepiej w sumie chyba lotr jest najlepszym systemem zeby rozpoczac przygode z bitewniakami bo latwo wciagnac sie w klimat a i zlozenie grywalnej armii jest stosunkowo niedrogie ( w porownaniu do wfb chy 40k) u nas tak to mniej wiecej wyglada wlasnie ze wiekszosc graczy lotrowych z czasem zaczyna grac w ktorys z powyzszych systemow a gdyby nie lotr to pewnie nigdy by nie ruszyli z bitewniakami bo koszty bi ich przerosly
- Drakkainen
- "Nie jestem powergamerem"
Jsko że zaczynałem moją przygodę z bitewniakami właśnie od LOTR'a (grałem rok armią rohanu) za namową kolegów wyciągnełem moje figurki z pudełka i zagrałem z kolegami w tą grę.
Trochę mnie pociagneło żeby sobie na nowo pograc i mam do was pytanie czy ktoś z was ma figurki Filedoms of Gondor na sprzedaż i jest ktos z Glkiwic grający w LOTR'a (lub okolic kto zagrał by)?
Trochę mnie pociagneło żeby sobie na nowo pograc i mam do was pytanie czy ktoś z was ma figurki Filedoms of Gondor na sprzedaż i jest ktos z Glkiwic grający w LOTR'a (lub okolic kto zagrał by)?
- Drakkainen
Właśnie bedę musiał sprawdzic ten system WOTR wydaje sie ciekawy zobaczymy co z tego wyniknie ;d
zakladam, ze na bierzaco sledzisz Mitrila... w poniedzialek ma sie pojawic ciekawa informacja dot. WotRaDrakkainen pisze:Właśnie bedę musiał sprawdzic ten system WOTR wydaje sie ciekawy zobaczymy co z tego wyniknie ;d
"I fart in your general direction"
- Drakkainen
Dla mnie mega są modele Dol amroth są boskie dlatego bym nimi pograł
- Drakkainen
Dlaczego ?Szaman pisze:to chwilke poczekajDrakkainen pisze:Dla mnie mega są modele Dol amroth są boskie dlatego bym nimi pograł
- Drakkainen
Powiedz na co mam czekać?
Zastanawiam sie jeszcze nad armą krasnoludów w niej esencja to chyba KG i VWT ?
Zastanawiam sie jeszcze nad armą krasnoludów w niej esencja to chyba KG i VWT ?