BAZYLISZEK 27-28 II Łomianki 2350pkt

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Re: BAZYLISZEK 27-28 II Łomianki 2350pkt

Post autor: GarG »

Narzekacie na ocene malowania a ja dostałem całe 6 pts. i uważam że bless dobrze ocenił moją armie za co mu dziękuje. A pewnej osobie podziękuje inaczej za stan moich figurek.

pzdr. ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Jakieś nowe foty morroka się pojawią? ;)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

GarG pisze:Narzekacie na ocene malowania a ja dostałem całe 6 pts. i uważam że bless dobrze ocenił moją armie za co mu dziękuje. A pewnej osobie podziękuje inaczej za stan moich figurek.

pzdr. ;)
Bez przesady z tym narzekaniem. 3-4 krytyczne posty wobec wielu pozytywnych opinii. Inna sprawa, że krytyka dotyczy jednej i tej samek kwestii.
Co do samej oceny hobbystycznej to niewątpliwie sprawdziło się powierzenie tego jednej osobie, która odpowiadała za to i tylko za to. Dzieki temu ocena 130 armii była wnikliwa i nie "na wariata".
Co do kwalifikacji blessa to ilość nagród najlepszego hobbysty na wielu turniejach mowi chyba samo za siebie. Dodatkowo jego zaangarzowanie, które spowodowało, że "hobbyści" nie powinni czuć się po macoszemu mimo wyłączenia wielu elementów hobby z klasyfikacji generalnej:
- Świetnie przygotowane testy, brak pytań "od czapy",
- faq i pm gdzie było na bierząco wyjaśniane to co bless zamierza od graczy egzekwować
- fotki najlepszych figsów
- IMO fajna nagroda, dla hobbysty chyba cenniejsza niz nagroda za klasyfikację generalną.
Obrazek
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Proponuje aby "poszkodowany" wkleił zdjęcie całej swojej armi, bedzie łatwiej się do tego odnieść :) Szkoda że bless nie trzasnął foty ;) nie musiałby się wtedy tłumaczyć :)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Ja również chciałbym się dołączyć do podziękowań:
Przede wszystkim wielkie gratki dla organizatorów i sędziów: Assasella, Barbary, Blessa, shina, gogola i całej reszty zaangażowanych ludzi którzy odwalili kawal świetnej roboty by ten master był tak dobrze zrobiony. Wszytko naprawdę było dopięte na ostatni guzik.
Pozdro dla moich przeciwników: Justyny, Kotleta, KJ'a, Gobossa i Leśnika.
Podziękowania dla Rinca za podwózkę.
Gratulacje dla zwycięzców.
No i w końcu dziękówki za imprezę w Tawernie która rozp...iła kosmos (i moja wątrobę :) )
Spotkałem kilku bardzo fajnych ludzi których znalem wcześniej jedynie z forum i znów zobaczylem się ze znajomymi z poprzednich turniejów.
Ogólnie pełen wypas!

P.S.: co do oceny malowania, nie była może idealna ale na pewno była najlepszą jakiej do tej pory uświadczyłem. Bless przyjął na na siebie bardzo duży ciężar, zważywszy że oceniał w pojedynkę wszystkie armie i postanowił ostro przestrzegać regulaminu. Według mnie w pełni podołał zadaniu.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Nie powiniem byc 5ty? Holan ma tyle samo pktow co ja, tylko ze ja mam wiecej duzych z bitew :)
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

SlanesH pisze:Nie powiniem byc 5ty? Holan ma tyle samo pktow co ja, tylko ze ja mam wiecej duzych z bitew :)
nie.

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

:( czemu?
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Najlepszy tur na jakim byłem, zdecydowanie. =D> Kolejne wielkie brawa dla organizatorów - szacunek pełen. Do tego dodać że trafiłem na naprawdę spoko ludzi w bitwach i czego chcieć więcej. Pozdro więc dla przeciwników: Czarnego, Pasiaka, kolegę od Welfów, Marka Golana i Morroka. Każda bitwa udana - nieważne czy przegrywałem czy nie wygrywałem - grało się super. :D
Pozdro
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

SlanesH pisze::( czemu?
Holan dal wiecej w lape ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

sortowanie wyników jest po:
1. Dużych punktach
2. Małych punktach

Duże punkty uzyskane z bitew są tak samo ważne jak punkty uzyskane z malowania, więc nie ma potrzeby dodawania pośredniego poziomu sortowania opartego o duże punkty z bitew.

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

No, ogarnąłem się na tyle, żeby w końcu móc się wypowiedzieć na temat spędzonego z Wami wszystkimi weekendu - było mega, to najlepsze dwa słowa jakie przychodzą mi na myśl.

Organizacja - super, kompletnie nie ma się do czego do czepić - jeżeli ktoś to robi znaczy, że przywala się wręcz z premedytacją szukając dziury w całym.

Ludzie ogółem (tak, organizacji nie zaliczam do ludzi :P ) - szczerze powiedziawszy w końcu dane mi było poznać trochę więcej ludzi grających w Młotka spoza moich okolic gdyż poza DMP (kiedy to bawiłem się w gronie innych znajomych niż ekipa battlowa) to był pierwszy master, na który zdecydowałem się wybrać. Pozytywna z Was banda. :wink:

Bitwy i przeciwnicy - mogło być lepiej ale mogło być i o wiele gorzej. Przy okazji przepraszam za wszystkie momenty, w których nie ogarniałem, ale rzadko ostatnio grywam w Młotka i pozapominałem co nieco. :?

Ocena malowania - Bless, ogromny szacun za to co zrobiłeś, za rygorystyczne trzymanie się wymogów i nie przepuszczanie nawet najmniejszych niespójności. Coś takiego powinno być na każdym turnieju nie tylko na wybranych.

Podsumowując - pierwszy singlowy master i poprzeczka postawiona cholernie wysoko. Tak trzymać i jestem pewien, że za rok widzimy się w tym samym miejscu. :wink:

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Necro pisze:Tak trzymać i jestem pewien, że za rok widzimy się w tym samym miejscu. :wink:
To ciekawe, bo nam nic o tym nie wiadomo jeszcze poki co :P

Anyways:
Ziemko pisze:
Holan dal wiecej w lape ;)
W pluca!
I tak - sFan nas nieco oszukal, bo z zamowionych terenow wywiazal sie zupelnie losowo. Ale dlugo by gadac.
Arbiter Elegancji pisze:No i w końcu dziękówki za imprezę w Tawernie która rozp...iła kosmos (i moja wątrobę )
Czlowieku, ale mialem beke, jak sie zaczales wywracac na snieg :P Bez kitu - w ogole Marta zrobila takie oczy... A dzis z rana sprawdzam poczte, a obie laski zaprosily mnie na FB - dziwne, bo nie pamietam za ch. o czym z nimi gadalem.

Ogolnie to dziekuje wszystkim za dobry feedback - dla organizatora to najlepsza nagroda.

Awatar użytkownika
Lucas
Chuck Norris

Post autor: Lucas »

Hej

Parę słów od Animosity :)

Turniej mega wypas. Organizacyjnie Tip Top słowa uznania dla chłopaków, bo dopracowali wszystko ze szczegółami (no może jeden mały minusik - brak odległości na mapkach z terenami). Nawet dojazd do Łomianek nie był minusem, gdy za kierowcę ma się Dębka :D

Nie wspomnę słowem o super barze na miejscu i mnogości lokali gastronomicznych naokoło hali. Jednym słowem Bazyliszek musi być masterem i głos od Animosity macie na 101%

Odnośnie mojego wyniku, to jechałem z zamierzeniem o top 10 i udało się... pozostaje lekki niedosyt, bo była naprawdę spora szansa na top3, jak nie zwycięstwo - wszystko popsuł Solo i jego rzuty grrrr :D
Ogółem przez cały turniej miałem tak kijowe rzuty (jak nigdy na masterze), że w zasadzie trzeba się cieszyć z tego, co jest. W pierwszej bitwie z Viatroofem jebut katapulty mimo przerzuty z sexmaszyny... w drugiej szachy z KSCH, trzecia bitwa z Furionem (jebut katapa mimo sexmaszyny), czwarta 4 Karabiny i po raz pierwszy sexmaszyna coś robi - KB na lordzie :mrgreen:, ostatnia bitwa z Solo - dwa skorpiony wybuchają, seria misfierów z katap aż wreszcie król oblewa 2/2 wardy od wrony i ginie jak skończona pierdoła.

Pozdrowionka dla:
1. Viatroofa - za przenocowanie ekipy szczecińskiej.
2. KSCH - za super bitwę i mega klimacik z obu stron/
3. Furiona - bo to super gość i ja grałem stół obok w 5 bitwie, więc wiem jak to naprawdę wyglądało :> (Podpisuje się pod słowami Gobosa).
4. 4 Karabiny za dziwną bitwę... do 3 tury załamka z rzutami, a potem odwrócenie szczęścia! :mrgreen:
5. Solo - :> W życiu chyba jedna osoba zgwałciła mnie rzutami podczas gier z demonami. Taktycznie z mojej strony picuś glancuś, ale te wardy i zdawanie LD (BSB demonów to przeginka:( ) to masakra. Ta Wrona nie miała prawa żyć! :mrgreen: Wrona na ostatniej ranie dostaje bodajże 6 końcowych hitów z katapy - wszystko wyłordowane, strzał z łuczników 6 hitów - Solo bierze 6 kości i wszystko Wyłardował, potem jakieś skarabeusze i znowu nic ;(
A najgorszy był fakt, że Solo to taki przyjemny gość, że nie potrafiłem się wkur... za te jego wardy :D Bardzo przyjemna bitwa i pozdrowienia dla całego klubu Szybki Szpil.
6. Dla Dębka za dowóz
7. Justyny, bo ratowała Furiona drugiego dnia.
8. Cosma - bo zaśpiewał piękną piosenkę, którą nuciłem całą drogę powrotną.
9. Dla Shina, bo dzięki niemu mogłem zagrać w turnieju - Szacun :D
10. Dla wszystkich organizatorów (nie będę wymieniał z nicków), za wysiłek stworzeniu tak dużego turnieju.
11. Dla Gogola i Shina za sędziowanie.
12. Bless - wg mnie świetne podejście do oceny malowania. Trzeba było mieć jaja zdejmując całą armię ze stołu, na innych masterach odchodzą tylko groźby, a tutaj w końcu spełnienie zapisów z regulaminu. Szacun ;)
13. Dla całego Frontu Wschodniego (zwłaszcza mojego krasnoludzkiego druha) oraz BWT.
14. I wszystkich innych, których zapominałem wymienić :)

Wracam do spania...

Pozdrawiam
Lucas

Ps. Cosmo, Solo - co robimy z tą walizką? Z dupy wyszło, a dziewczynie trzeba jednak to oddać :(
Ps2. Pytanko do orgów nie widzieli może przezroczystego pudełeczka skavenów? Tomek Frymark zgubił po ostatniej bitwie.

Captain Kocoń
Mudżahedin

Post autor: Captain Kocoń »

Elo Elo 3 2 0!
Turniej mega dojebany, jestem zadowolony i napewno jakbym mial zrobic powtórke z rozrywki nie zastanawialbym sie. Z wyniku tez jestem zadowolony (w koncu chyba najlepsze Emp turnieju) ALE Bless to mega zdrajca(prawie usunął mi Altar :D ) gdyby nie on i 5pkt za wyslanie rozpy na czas bylbym przed Darkiem Politem, zaniza wszystkim ocene hobbystyczną bo sam za dobrze maluje xD!!! Chcemy mniej ogarnietych sedziów!
Ok a bardziej powaznie to szkoda ze Ice zostal tak potraktowany bo jego armia naprawde jest git i 3ma klimat. I tak jak wiekszosc uwazam ze w jego armii da sie spokojnie rozróznic poszczególne oddzialy i jw. jego niektóre figsy sa naprawde kosmiczne.
- Koconia za pojechanie w pokerka
:*
5. Solo - :> W życiu chyba jedna osoba zgwałciła mnie rzutami podczas gier z demonami. Taktycznie z mojej strony picuś glancuś, ale te wardy i zdawanie LD (BSB demonów to przeginka:( ) to masakra. Ta Wrona nie miała prawa żyć!  Wrona na ostatniej ranie dostaje bodajże 6 końcowych hitów z katapy - wszystko wyłordowane, strzał z łuczników 6 hitów - Solo bierze 6 kości i wszystko Wyłardował, potem jakieś skarabeusze i znowu nic ;(
A najgorszy był fakt, że Solo to taki przyjemny gość, że nie potrafiłem się wkur... za te jego wardy  Bardzo przyjemna bitwa i pozdrowienia dla całego klubu Szybki Szpil.
Solo juz tak ma jest prawdziwym królem kiełbasy xD, dzieki i równiez pozdrowienia dla Animosity

ps. Graty dla zwyciezców i orgów, dzieki bylo zajebiscie

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Robson pisze:Jakieś nowe foty morroka się pojawią? ;)
nic nie odwaliłem na tym turnieju tym razem ;p
Ale było blisko, bo założyłem się z Jerzynem o 500 złt, ze skleję sobie usta super glue ;)

Zabrakło mu 70 złt ;))))

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

morrok a co miałeś na twarzy po imprezie w piątek mam nawet zdjęcie tego czegoś ^^

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

pobrudziłem się jak rano wstałem, ale zaraz to zmylem.
Tym razem żadnych mazakow nie było ;)

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

Taa.... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Handełek
Chuck Norris

Post autor: Handełek »

Tak w kilku słowach.
Dzięki wielkie za turniej. Było super. Bardzo fajna miejscówka.
Fajne nagrody :)

Dziękuję wszystkim przeciwnikom za ciekawe bitwy.

Pozdro dla orgów! Rispekt :)

ODPOWIEDZ