Odswieżone Forum

Uwagi, pochwały, zgłoszenia, skargi, sugestie i pomysły - jeśli dotyczą tego forum, oto miejsce dla nich.
Tu poruszane będą wszystkie kwestie związane z działaniem forum.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Panowie brawa za zmiany. Wszystko wyglada milusio, oby wiecej takich udoskonalen.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Slaaneshu, teraz "Kwestia Zasad"jest żółta, przeprasam, "subtelnie pergaminowa".
Co mam zrobić by była czytelna?
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Sasza
Oszukista

Post autor: Sasza »

BOGINS pisze:Bardzo ładnie to teraz wszystko wygląda, serio, pozdro dla adminów
Mi sie tam niepodoba, dobrze ze jest mozliwosc wybrania samemu wygladu forum. Powrociłem do starego.. :")

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Jedy Knight pisze:Slaaneshu, teraz "Kwestia Zasad"jest żółta, przeprasam, "subtelnie pergaminowa".
Co mam zrobić by była czytelna?
W skrócie - nie da się.

Zanim mnie zabijesz, dwa słowa wyjaśnienia:
Chłopcy od Kwestii Zasad zażyczyli sobie, żeby forum KZ było wyświetlane odwrotnie niż inne. O ile więc każde forum wyświetlane jest następująco: najpierw podfora, potem posty, o tyle w KZ ma być na odwrót: najpierw posty, potem podfora.
Ażeby to zrobić, trzeba stworzyć osobny podstyl. Poprzednio podstyl był oparty na domyślnym mdłoniebieskim subSilver. Jako że nastąpiła zmiana domyślnego skina, to i podstyl dla KZ zmieniłem na oparty na obecnym paperWood.
Niestety, o ile można sobie ustawić styl forum, o tyle podstyli przypisanych do podfor - już nie.

Ale spokojnie, mam już pewien pomysł :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Jacku, specjalnie dla Ciebie :)
(i innych nietrawiących pergaminowego szablonu)

Jak każdy świadomy użytkownik internetu korzystasz z Firefoxa, prawda? Zatem po wejściu na Kwestię Zasad wybierasz view->page style->subsilver. Fajne, co? ;)

Zastanawiam się nad zaimplementowaniem takiej opcji na całym forum. Co o tym myślicie?

Zmiany: pola Gadu-Gadu, Tlen i Jabber (dawniej WPKontakt, ale to dokładnie to samo co jabber) wreszcie wyglądają i działają jak powinny działać. Wafi, prośba - możesz guziczek z pionkiem i "msmn" zmienić na guziczek z żarówką (ogólnoświatowa ikona Jabbera, patrz też http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Jabber_logo.svg) i tekstem "jabber", najlepiej z wielkiej litery?

Zaraz się wezmę za guziki "podgląd" i "wyślij" :)

EDIT: Zrobione - ładne guziczki "Podgląd" i "Wyślij" zastąpiły właśnie mdłe i zlewające się z tłem dotychczasowe przyciski.
EDIT2: Zwiększyłem rozmiar czcionki tytułu z 22 do 36 pikseli. Mam nadzieję, że Wafi za grzebanie w jego layoucie mnie nie zabije ;)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Tomash pisze:To już jest mocne wejście w koncepcję graficzną Wafiemu, ale może uda Wam się go przekonać ;)
Żadnej "fancy" czcionki raczej nie będzie, strony netowe powinny się ograniczać w wyborze do trzech czcionek (szeryfowa, bezszeryfowa, stałej szerokości). Ale uwaga o rozmiarze - słuszna.
caly czas mowimy o bannerze, tak? jesli prawie wszedzie udalo sie wepchnac fonta Caslon Antique vel. Casablanca Antique, to czemu napisu na bannerze nie mozna zrobic w tej czcionce? drobna zmiana, a jaki klimat - przeciez to batlowa czcionka :wink:
no i oczywiscie powiekszyc to... bo na razie tak kluczowy napis jak nazwa jest jak jakas niedorobka :?
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Mi się podoba. Jest bardziej oryginalne, a przy tym nadal czytelne. Fajna zmiana :)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Bardzo ładne kolory, podobają mi się :D Zupełnie inne, niż na pozostałych forach. Duże brawa ode mnie :) =D>

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

Uuuu! Najssss :D Bardzo ładnie to teraz wygląda. Jedyne ale, to kolor tła pod "quotem" - niszczy cały klimacik ;)
Ostatnio zmieniony 15 cze 2008, o 17:34 przez ataman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

Styknie.

Kwestia przyzwyczajenia ale już mnie sie podoba

Halun
Mudżahedin

Post autor: Halun »

Mnie początkowo nowy wygląd zaskoczył ale teraz już się przyzwyczaiłem i zaczynam powoli doceniać te subtelne kolorki :lol:

Awatar użytkownika
wafi
Ortografailure

Post autor: wafi »

ja myslalem ze cos jeszcze dzisiaj podlubie, ale zaskoczylo mnie rozliczenie podatkowe i teraz zaraz sie na poczte bede musial wybrac :(

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

wafi pisze:zaskoczylo mnie rozliczenie podatkowe
a bo to taka bestia, co regularnie, raz do roku 30 kwietnia, nas zaskakuje :twisted:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Świetna robota, wygląda ładnie i przejrzyście. Czytelność nawet niezła jak na taką dopakowaną graficznie szatę forum...

Mimo to zmieniłem na stary Layout, bo jakoś tak bardziej mi leży Standardowy niebieski phpBB... Przyzwyczajenie drugą naturą człowieka ;)

Raistlin_Meyere
Wałkarz

Post autor: Raistlin_Meyere »

na poczatku myślałem ze to pan incognito podbił forum demokratycznie i wprowadził swój ustrój :twisted: :twisted:
Jest jak najbardziej wporządku

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Izwor »

Wygląd bardzo ładny. Te kolorki nadały takiego cieplutkuiego i miłego klimatu :P
P.S.
Mam pytanko, czemu jak już przeczytałem jakieś posty to dalej są one zaznaczone jako nieprzeczytane (tzn. jasnobrązowe).
To wina zmian w wyglądzie (kolor przeczytanych - jasnobrązowy) czy może czegoś innego...

Awatar użytkownika
wafi
Ortografailure

posty przeczytane sa jasnobrazowe. Posty nowe sa bordowe.
Powinines dosc szybko sie przyzwyczaic.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Bordowe od Border Princes, tak mi właśnie do głowy przyszło ;)

Awatar użytkownika
wafi
Ortografailure

ty bys na maila czsem odpisal, a nie jaies slogany wymyslasz :P

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Toć odpisałem, to Tyś z GG zniknął.

PS. http://so.pwn.pl/ - używaj, a wtedy nie będę miał najmniejszych zastrzeżen do Twoich prac ;)

ODPOWIEDZ