Odswieżone Forum
- Chaoschild
- Chuck Norris
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Slaaneshu, teraz "Kwestia Zasad"jest żółta, przeprasam, "subtelnie pergaminowa".
Co mam zrobić by była czytelna?
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Mi sie tam niepodoba, dobrze ze jest mozliwosc wybrania samemu wygladu forum. Powrociłem do starego.. :")BOGINS pisze:Bardzo ładnie to teraz wszystko wygląda, serio, pozdro dla adminów
W skrócie - nie da się.Jedy Knight pisze:Slaaneshu, teraz "Kwestia Zasad"jest żółta, przeprasam, "subtelnie pergaminowa".
Zanim mnie zabijesz, dwa słowa wyjaśnienia:
Chłopcy od Kwestii Zasad zażyczyli sobie, żeby forum KZ było wyświetlane odwrotnie niż inne. O ile więc każde forum wyświetlane jest następująco: najpierw podfora, potem posty, o tyle w KZ ma być na odwrót: najpierw posty, potem podfora.
Ażeby to zrobić, trzeba stworzyć osobny podstyl. Poprzednio podstyl był oparty na domyślnym mdłoniebieskim subSilver. Jako że nastąpiła zmiana domyślnego skina, to i podstyl dla KZ zmieniłem na oparty na obecnym paperWood.
Niestety, o ile można sobie ustawić styl forum, o tyle podstyli przypisanych do podfor - już nie.
Ale spokojnie, mam już pewien pomysł
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Jacku, specjalnie dla Ciebie
(i innych nietrawiących pergaminowego szablonu)
Jak każdy świadomy użytkownik internetu korzystasz z Firefoxa, prawda? Zatem po wejściu na Kwestię Zasad wybierasz view->page style->subsilver. Fajne, co?
Zastanawiam się nad zaimplementowaniem takiej opcji na całym forum. Co o tym myślicie?
Zmiany: pola Gadu-Gadu, Tlen i Jabber (dawniej WPKontakt, ale to dokładnie to samo co jabber) wreszcie wyglądają i działają jak powinny działać. Wafi, prośba - możesz guziczek z pionkiem i "msmn" zmienić na guziczek z żarówką (ogólnoświatowa ikona Jabbera, patrz też http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Jabber_logo.svg) i tekstem "jabber", najlepiej z wielkiej litery?
Zaraz się wezmę za guziki "podgląd" i "wyślij"
EDIT: Zrobione - ładne guziczki "Podgląd" i "Wyślij" zastąpiły właśnie mdłe i zlewające się z tłem dotychczasowe przyciski.
EDIT2: Zwiększyłem rozmiar czcionki tytułu z 22 do 36 pikseli. Mam nadzieję, że Wafi za grzebanie w jego layoucie mnie nie zabije
(i innych nietrawiących pergaminowego szablonu)
Jak każdy świadomy użytkownik internetu korzystasz z Firefoxa, prawda? Zatem po wejściu na Kwestię Zasad wybierasz view->page style->subsilver. Fajne, co?
Zastanawiam się nad zaimplementowaniem takiej opcji na całym forum. Co o tym myślicie?
Zmiany: pola Gadu-Gadu, Tlen i Jabber (dawniej WPKontakt, ale to dokładnie to samo co jabber) wreszcie wyglądają i działają jak powinny działać. Wafi, prośba - możesz guziczek z pionkiem i "msmn" zmienić na guziczek z żarówką (ogólnoświatowa ikona Jabbera, patrz też http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Jabber_logo.svg) i tekstem "jabber", najlepiej z wielkiej litery?
Zaraz się wezmę za guziki "podgląd" i "wyślij"
EDIT: Zrobione - ładne guziczki "Podgląd" i "Wyślij" zastąpiły właśnie mdłe i zlewające się z tłem dotychczasowe przyciski.
EDIT2: Zwiększyłem rozmiar czcionki tytułu z 22 do 36 pikseli. Mam nadzieję, że Wafi za grzebanie w jego layoucie mnie nie zabije
caly czas mowimy o bannerze, tak? jesli prawie wszedzie udalo sie wepchnac fonta Caslon Antique vel. Casablanca Antique, to czemu napisu na bannerze nie mozna zrobic w tej czcionce? drobna zmiana, a jaki klimat - przeciez to batlowa czcionkaTomash pisze:To już jest mocne wejście w koncepcję graficzną Wafiemu, ale może uda Wam się go przekonać
Żadnej "fancy" czcionki raczej nie będzie, strony netowe powinny się ograniczać w wyborze do trzech czcionek (szeryfowa, bezszeryfowa, stałej szerokości). Ale uwaga o rozmiarze - słuszna.
no i oczywiscie powiekszyc to... bo na razie tak kluczowy napis jak nazwa jest jak jakas niedorobka
"I fart in your general direction"
Świetna robota, wygląda ładnie i przejrzyście. Czytelność nawet niezła jak na taką dopakowaną graficznie szatę forum...
Mimo to zmieniłem na stary Layout, bo jakoś tak bardziej mi leży Standardowy niebieski phpBB... Przyzwyczajenie drugą naturą człowieka
Mimo to zmieniłem na stary Layout, bo jakoś tak bardziej mi leży Standardowy niebieski phpBB... Przyzwyczajenie drugą naturą człowieka
-
- Wałkarz
na poczatku myślałem ze to pan incognito podbił forum demokratycznie i wprowadził swój ustrój
Jest jak najbardziej wporządku
Jest jak najbardziej wporządku
Wygląd bardzo ładny. Te kolorki nadały takiego cieplutkuiego i miłego klimatu
P.S.
Mam pytanko, czemu jak już przeczytałem jakieś posty to dalej są one zaznaczone jako nieprzeczytane (tzn. jasnobrązowe).
To wina zmian w wyglądzie (kolor przeczytanych - jasnobrązowy) czy może czegoś innego...
P.S.
Mam pytanko, czemu jak już przeczytałem jakieś posty to dalej są one zaznaczone jako nieprzeczytane (tzn. jasnobrązowe).
To wina zmian w wyglądzie (kolor przeczytanych - jasnobrązowy) czy może czegoś innego...
Bordowe od Border Princes, tak mi właśnie do głowy przyszło
Toć odpisałem, to Tyś z GG zniknął.
PS. http://so.pwn.pl/ - używaj, a wtedy nie będę miał najmniejszych zastrzeżen do Twoich prac
PS. http://so.pwn.pl/ - używaj, a wtedy nie będę miał najmniejszych zastrzeżen do Twoich prac