Dociazanie podstawek pod figurki.

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Re: Dociazanie podstawek pod figurki.

Post autor: Arathorn »

Karli pisze:Czym "po prostu" wytniesz kilka 20x20 blaszek metalowych ?
Gilotynką :mrgreen:
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286% :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

trochę sprytu i subtelności :D

Cosmo możesz zrobić tak jak mam ja z moimi harpiami, które trudno wyważyć (te latające)
podklejasz magnes pod podstawkę a ja docinam ci blaszkę większa niż 20x20 powiedzmy 25x25 albo jakąś ogąrgłą (czarną, możesz jej później modeling dojebać whatever) widać wtedy elegancko podstawkę 20x20 bo jest normalna a większa podstawka nie pozwoli przewrócić się figurce nie rzuca się w oczy bo nie dominuje nad podstawką gdyż czarny kolor bedzie sie ładnie komponował. (oczywiście jeśli ma ganiać luzem)

co do wycinania z blachy nie ma żadnego ograniczenia jeśli chodzi o docinanie dobra gilotyna lekko dotnie blachę o wymiarach nawet 3x3 (choć tu już lepsze by były nożyce dekarskie)
Sam wycinam blachy pod treye wiec wiem co mówię blaszki 20x20 nieraz robiłem zresztą dużo ludzi na śląsku widziało moją skrzynkę i treye też nie jeden zamówił (prawda Cosmo? :D )

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Ice-T pisze:(oczywiście jeśli ma ganiać luzem)
Otorz wlasnie.. Bo glownie o herosow chodzi :/ Anyway dzieki.

Awatar użytkownika
Saito
Warzywo

Post autor: Saito »

moim zdaniem, najlepiej wypełnić podstawkę od spodu poxiliną ew. gsem
dopasujesz takie coś do spodu podstawki nawet z magnesem, jeszcze można dodac opiłki jakiegoś metalu, po wyschnięciu przejedziesz kilka razy papierem ściernym i gotowe :D
Obrazek[br /]
Obrazek[br /]
Obrazek[br /]
Moja galeria :D 8 edition sucks!!!

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Ale wy niemądrzy jesteście. Kup w wędkarskim durzą TAŚMĘ ołowiu i potnij wedle uznania i git. Sam takiej używam.
Mogę się z tobą o browca założyć, że BSB nie upadnie na stole.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

ODPOWIEDZ