Ice vs Bless :D starcie ostateczne

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Re: Ice vs Bless :D starcie ostateczne

Post autor: Hurtmaker »

A teraz przez taką jedną akcje, niektorzy nie bedą przyjezdzac na turnieje. Ze wzgledu na wstyd i/lub brak ORYGINALNYCH figurek.
Kilkanascie osob pewnie powie - i dobrze! nie mają figs niech nie przyjezdzają!
A ja im powiem - spieprzaj dziadu!
rozumiem, co chcesz powiedzieć. jest w tym trochę racji. sam mam armię imperium na jakieś 3,5 k zrobioną w 85 % z modeli nie-GW. ale moja armia jest czytelna dla pozostałych graczy - kusznik jest kusznikiem, cieżki kawalerzysta jest cięzkim kawalerzystą. great cannon - choć z uwagi na walory estetyczne zrobiony na większej podstawce - jest great cannonem. pegaz to pegaz,a gryf to gryf. moi przeciwnicy grając ze mną wiedzą na czym stoja i nie musza co chwile domyślać się/ dopytywać co to jest? nie jeżdzę na turniej made by GW - ale na pozstałych dobrze się bawię i nie psuję zabawy innym, wprowadzając zamęt w czasie rozgrywki.
czy ktokolwiek zabrania na lokalach grania proxami, czy ktokolwiek zabrania robienia armii Blodd Elfów czy gobotonii - ale nbch to ma ręce i nogi i niech wszyscy gracze grający z taką armi ą maja radochę- a nie tylko jej Twórca.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Hmmmm Bazyliszek był turniejem WHFB firmy GW więc można z całą pewnością twierdzić, że grać na nim powinno sie figurkami GW... proste. Ogranizatorzy tego turnieju określili pewien regulamin, zapisując się do wzięcia udziału w tym turnieju każdy uczestnik domyślnie zakaceptował ten regulamin... jeśli go nie przeczytał to sorry "stinky" ale Ignorantia Iuris Nocet. I nie ma co tu więcej dysutować...

Co do tej gobotomi to na fotce widzę jakąś smieszną wariacje rycerza bretońskiego w barwach bretońskich i każdy kto ma oczy i jako takie pojęcie nawet "noob" tak jak ja będzie wiedział o co chodzi i co to jest jak się na stole pojawi...
Jeśli ktoś sobie armie WOW zrobić to niech nią gra w grę WOW a nie WHFB... proste.
jezeli ktos chce zeby jego swordmasterzy byli zrobieni z exekow, smok z fenixa, gigant z balonu (armia halfingow), fellbaty z jakis nieumarlych orłow, albo chce miec gumowego smoka, hydre, chimere, poltergaista, to nie zabraniaj mu tego. nie podoba Ci sie? Twoja sprawa. Nie tworzy to wiekszego zamętu niz bretonskie armie gdzie jeden klocek nie rozni sie od drugiego, i nie wiadomo czy erranci to realmy
haha a to akurat dobre szkoda tylko ze Fenix nie wygląda jak smok... gumowy smok i chydra no tak to może dopuścmy armie z lego co???

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Aldean, jesli jakis organizator mastera zastosuje sie do Twojego postulatu nieograniczania wolnosci ludzi, to:
- pojawi sie wysyp smiecio-armii - i nikt nie bedzie mial podstaw zeby je usuwac z turnieju
- sam rozwaze zorganizowanie prowowokacji artystycznej i zagram swoimi orkasami jako VC
- rozwaze, czy przy spodziewanym wysypie smieci na turniejach dalej bede mial ochote brac w nich udzial
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Tak czytam i dochodze do wniosku, ze na nastepnym Kohortexie bedzie zapis:
" Dopuszczone sa armie stworzone z figurek z innych armii i systemow, pod warunkiem, ze bezproblemowo pozwalaja na identyfikacje danego oddzialu (zarowno przez WYSIWYG jak i ogolny wyglad jednostki). W przypadku niezastosowania sie do wyzej wymienionego punktu, organizator ma prawo usunac oddzial/armie z gry. W przypadku niejasnosci najlepiej jest sie skontaktowac przed turniejem z organizatorem, aby ustalic czy dany oddzial/armia zostanie dopuszczona."

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Jezeli ktos jest w stanie przyjąc ze wilk jest koniem (Gobotonnia), a chimera nie jest hydrą, to jest lekko ograniczony.
Widzę, że zatęskniłeś za wcześniejszym poziomem dyskusji, chcesz do niego wrócić to chętnie służę.
Jak ktos ma horrow z ghuli albo dryad to kim jestes, drogi czlowieku, zeby odbierac mu zabawe?
Jednym ze zdecydowanej większości graczy, dla których WYSIWYG to podstawa.
A teraz przez taką jedną akcje, niektorzy nie bedą przyjezdzac na turnieje. Ze wzgledu na wstyd i/lub brak ORYGINALNYCH figurek.
Kilkanascie osob pewnie powie - i dobrze! nie mają figs niech nie przyjezdzają!
Tak to niestety wygląda, jak się umawiasz z kumplami na pokera to chyba nie przynosisz kart do "Piotrusia".
i nie oszukujmy sie - dla kazdego
Jak widzisz nie dla każdego.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Przemcio251 pisze:Hmmmm Bazyliszek był turniejem WHFB firmy GW więc można z całą pewnością twierdzić, że grać na nim powinno sie figurkami GW... proste. Ogranizatorzy tego turnieju określili pewien regulamin, zapisując się do wzięcia udziału w tym turnieju każdy uczestnik domyślnie zakaceptował ten regulamin... jeśli go nie przeczytał to sorry "stinky" ale Ignorantia Iuris Nocet. I nie ma co tu więcej dysutować...

Co do tej gobotomi to na fotce widzę jakąś smieszną wariacje rycerza bretońskiego w barwach bretońskich i każdy kto ma oczy i jako takie pojęcie nawet "noob" tak jak ja będzie wiedział o co chodzi i co to jest jak się na stole pojawi...
Jeśli ktoś sobie armie WOW zrobić to niech nią gra w grę WOW a nie WHFB... proste.
jezeli ktos chce zeby jego swordmasterzy byli zrobieni z exekow, smok z fenixa, gigant z balonu (armia halfingow), fellbaty z jakis nieumarlych orłow, albo chce miec gumowego smoka, hydre, chimere, poltergaista, to nie zabraniaj mu tego. nie podoba Ci sie? Twoja sprawa. Nie tworzy to wiekszego zamętu niz bretonskie armie gdzie jeden klocek nie rozni sie od drugiego, i nie wiadomo czy erranci to realmy
haha a to akurat dobre szkoda tylko ze Fenix nie wygląda jak smok... gumowy smok i chydra no tak to może dopuścmy armie z lego co???
ale jestes faszysta no ja jebe;]
i jeszcze Twoj tekst o gobotonni, ze jest przejrzysta a blood elfy nie :Q
Tam są klocki jazdy które mają kule jako bron. domyslam sie ze to questy, jak widze wiedzmy z pistoletami na steedach to domyslam sie ze to dark ridersi.
fenix to smok a chimera to hydra. to nie jest operacja na otwartym sercu. nie umiesz zapamietac? to cale zycie czekają Cie ostatnie stoly!

pozdro

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

@ Dębek
chcialbym zobaczyc jak usuwasz shadow jankielowi albo zabie, bo na modelach nie widze ze mają dwuraki albo dodatkową broń.
forumowy wojownik jestes. a kolesiostwo czuc na mile.

pozdawiam

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

w tym temacie chodzi bardziej o to, zeby nigdy wiecej nikt tak nie postapil (nie napisal takiego regulaminu turnieju) i po prostu pozwalal grac ludziom ktrozy mają POMALOWANE figurki, niewazne jakiego systemu. zadnych modelin i plastelin.
Więc od razu wyprowadzę cę z błędu. Takich regulaminów zobaczysz jeszcze sporo. Np. Przyjżyj się postowi Ziemka
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

To ja już mam pomysł jak przerobie bretonie na HE w sumie gryf=smok jazda=Dp łuki=łuki itd...
I to będzie w porządku no chyba nie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Dębek pisze:
w tym temacie chodzi bardziej o to, zeby nigdy wiecej nikt tak nie postapil (nie napisal takiego regulaminu turnieju) i po prostu pozwalal grac ludziom ktrozy mają POMALOWANE figurki, niewazne jakiego systemu. zadnych modelin i plastelin.
Więc od razu wyprowadzę cę z błędu. Takich regulaminów zobaczysz jeszcze sporo. Np. Przyjżyj się postowi Ziemka
Games Workshop - 1
Poland - 0

edit
Szwentas pisze:To ja już mam pomysł jak przerobie bretonie na HE w sumie gryf=smok jazda=Dp łuki=łuki itd...
I to będzie w porządku no chyba nie.
nie mniej w porzadku jak gobotonnia.

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

ogarnijcie się boże to nie jest wspieranie gw bo wiele modeli mają ludzie z innych systemów ale ODPOWIADAJĄ/PRZYPOMINAJĄ to czym są!!
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Luzik Szwentas, ja sie juz z tej rozmowy wymiksowalem.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Aldean pisze:@ Dębek
chcialbym zobaczyc jak usuwasz shadow jankielowi albo zabie, bo na modelach nie widze ze mają dwuraki albo dodatkową broń.
forumowy wojownik jestes. a kolesiostwo czuc na mile.

pozdawiam
W życiu takich modeli nie usunę, ale jeśli ich shadzi mają broń ręczną, a w rozpie dwuraki to zawsze były za to przewidziane stosowne konsekwencje punktowe.
To co piszesz wskazuje wyraźnie, ze nie za bardzo się orientujesz o co w sprawie chodzi.
forumowy wojownik jestes. a kolesiostwo czuc na milę
spoko, cokolwiek to oznacza.
Ostatnio zmieniony 4 mar 2010, o 10:40 przez Dębek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

swieta_barbara pisze:Luzik Szwentas, ja sie juz z tej rozmowy wymiksowalem.
ale widze ze lubisz sobie poczytac i przypomniec kazdemu ze sie wymiksowales.
tak wiemy. wymiksowales sie!

Ice-T - armia na polke, przykre.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

tryton napisał(a):
...

Tomekjar pisał o wystawianiu działa z obsługą ChD - gdzie jest napisane, że ChD ma jakieś "normalne" działa?

Otóż jest napisane, w army booku OK, w ustępie o leadbelcherach, ogry w zamian za niewolników dostają od chd m.innymi działa dla belcherów i inne zabawki (mechaniczny rinox dla wodza ironskin trib-u :) Skoro sprzedają sprzedają działa ogrom możliwe, że sami ich używają, mimo iz nie mają ich w booku :P

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

chlopaki, pamietajmy o jednej kluczowej sprawie:
ocena malowania/hobbystyczna zawsze bedzie w pewnej mierze subiektywna, sedzia malarski na każdym turnieju ma decydujacy glos w sprawie co dopuszcza, co jak ocenia, bo nie ma innego wyjścia.
Nie da się napisac wzoru na proxa albo logarytmu na ocenę armi, wiec albo akceptujemy, ze bless oceni tak, rafix moze inaczej oceni na WI, a jerzyna na Koziolku itp. albo zrezygnujmy z tej oceny na masterach.

Ja jestem za pozostawieniem takiej oceny jaka jest, bo jej brak = spadek jakosci armi w Polsce.

Jednakże niezbedny jest jasny regulami oceny hobbystycznej przed kazdym masterem.

Dalsza dyskusja na temat subiektywnych ocen każdego z nas nie ma sensu, to jak debata nad tym czy fajniejsze są blondynki czy brunetki ;)

Wydaje mi sie ze dosc sensowne konkluzje wyciagnąłem :)
Ostatnio zmieniony 4 mar 2010, o 10:38 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Jeśli zasady turnieju są jasne, sędzia oceniajacy malowanie jak żaden inny wcześniej poświeca swój czas na stworzenie tematu ze zdjęciami i faq z malowania, oraz odpowiada na liczne maile i PMki, to każdy kto ma wątpliwosci moze się zapytać. W przypadku Ice T się nie dało bo nie wiedział że w ogóle przyjedzie, trudno koniec bajki.

Co do proxów, sędzia ma prawo do własnej interpretacji tego słowa. Jeśli przez tą całą dyskusję na następny turniej z rygorystyczna oceną malowania ktoś ma nie przyjechać, albo będzie musiał pożyczać modele od znajomych, bo część jego "konwersji" nie przejdzie, to trudno, orgowie jakoś to przeżyją. Wolnoć Tomku w swoim domku jak to mawiają Chińczycy.
Nie chcesz nie przyjeżdżaj, łachy nikomu nie robisz. :]
Ależ to było faszystowskie!
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Aldean ja nie wiem co ty masz za kompleksy... ale sorry jak ktoś chce sobie Blood Elfami grać to niech gra nimi w WOW a nie WHFB jeśli uznamy, żeby dopuszczać armie z innych systemów to czemu nie potworzyć własnych Army booków??? bo to w końcu artysta ma jakąś wizje i dorabia do niej zasady...

Ja nie jestem żadnym faszystą a ta dyskusja to nie mecz GW vs Polska
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Faszyści to mało, zaraz się okaże, że Bless to nowe wcielenie Hitlera, a wszelkie wywalone ze stołów modele to ofiary holocaustu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Mała uwaga. Z racji wiadomego problemu istnienia na masterach armii śmieci, w tym roku będę oceniał osobiście każdą armię na stole. Konkretną oceną malowania zajmie się specjalista Irek. Jakikolwiek proks w armii (poza tymi ogólnie przyjętymi - czyli np pistolierzy za ałtrajderów), model nie pomalowany na minimum 3 kolory łącznie z podstawką, konwulsje Dominacji z modeliny, itp. będą automatycznie usuwane ze stołu, a gracz dostanie 0 punktów z hobbystyki.
Aldean, to co widzisz powyżej to fragment regulaminu na zbliżającego się Mastera w Lublinie. Więc jak to jest, tylko Ty jesteś mądry, a wszyscy wokół ciebie są ograniczeni? A może cały ten ograniczony i zaściankowy kraj uwzioł się na wybitne jednostki by równały w dół.
Takie zasady były już od dawna, ale jakoś nikomu nie starczyło odwagi by to wyegzekwować.
Troche tak jak z licencjami dla pierwszoligowych klubów piłkarskich.
Co roku straszą, ze nie dopuszczą do rozgryweg klubów bez podgrzewanej murawy, oświetlenia, odpowiedniej infrastruktury itd itp. Grożą, kluby na to srają, albo odwalają beznadziejną prowizorkę opierającą się na szukaniu dziur w przepisach. Psy szczekają, a karawana jedzie dalej. Tylko w rezultacie ligę mamy taką jaką mamy.
pozdr.
Obrazek
Obrazek

Zablokowany