Skauci i waywatchers
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Skauci i waywatchers
Czy zasada 10'' od przeciwnika obowiązuje zwykłych skautów jeśli są wystawiani we własnym deployment?
Innymi słowy jak wystawię waywatcherów w lesie po stronie przeciwnika to czy on swoich skautów może postawić 1'' od nich czy całe 10''?
I jeszcze mam pytanie odnośnie kolejności ran.
Waywatchers strzelają w 2 pegazy z czego jeden jest ranny.
Zadaję ranę + lethal shota.
Kolejność ranienia i zdawania save jest taka sama tylko czy przeciwnik ściąga oba modele czy pierw lethal shot wykańcza rannego i zostaje pegaz na ranie?
Innymi słowy jak wystawię waywatcherów w lesie po stronie przeciwnika to czy on swoich skautów może postawić 1'' od nich czy całe 10''?
I jeszcze mam pytanie odnośnie kolejności ran.
Waywatchers strzelają w 2 pegazy z czego jeden jest ranny.
Zadaję ranę + lethal shota.
Kolejność ranienia i zdawania save jest taka sama tylko czy przeciwnik ściąga oba modele czy pierw lethal shot wykańcza rannego i zostaje pegaz na ranie?
Ad 1 możesz wystawić ich gdziekolwiek we własnym deploju
Ad 2 podczas strzelania/magii/combatu zdejmujesz maksymalną możliwą ilość modeli - zabijasz zdrowego ranny zostaje - analogicznie 4 rany zadane z katapulty w regiment poranionych ogrów - maksymalizujesz obrażenia i zdejmujesz zdrowy model, w sytuacji w której katapulta nie zabija zdrowego modelu obrażenia pakujesz w zraniony, pamiętając że ranny może być tylko 1 model w oddziale, nadliczbowe rany przepadają.
pozdro,
Ż.
Ad 2 podczas strzelania/magii/combatu zdejmujesz maksymalną możliwą ilość modeli - zabijasz zdrowego ranny zostaje - analogicznie 4 rany zadane z katapulty w regiment poranionych ogrów - maksymalizujesz obrażenia i zdejmujesz zdrowy model, w sytuacji w której katapulta nie zabija zdrowego modelu obrażenia pakujesz w zraniony, pamiętając że ranny może być tylko 1 model w oddziale, nadliczbowe rany przepadają.
pozdro,
Ż.
Nie.
Zasady są jasne i bezdyskusyjne.
Zasady są jasne i bezdyskusyjne.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
takCzyli z zasad scout kiedy przeciwnik ich wystawia u siebie w deploy pozostaje wszystko oprócz tego że nie mogą być widoczni?
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE