Skaveni - czy warto..

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stefczyk
"Nie jestem powergamerem"

Re: Skaveni - czy warto..

Post autor: Stefczyk »

Hobbit pisze:To dzięki temu scrying stonowi z nowego booka. Część z nas wydała te 15 punktów i znamy przyszłość.
A w sumie skoro o tym gadamy, to mój się chyba zepsuł bo raz powiedział mi, że mi się kawa wyleje a potem nic... i stukam i stukam w niego i nic... wasze też tak mają?
Gremlin pisze: Z planu wydawniczego GW i plotek z underempire +warseer i innych takich ~~
I z tego że GW zawsze tak robi z każdą armią jeszcze całkiem niedawno wyszły nowe firki do O&G
- Hej móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem?
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Post autor: Luciu »

likaon pisze:Przed wakacjami ma być wysyp nowych szczurzych modeli:
nowi night runners
nowy szczurzy demon
nowe WT(te których jeszcze niema)

Niestety pośród zapowiadanych modeli nie ma Abominacji. :cry:
Jak bardzo jesteś tego pewien? Bo wtedy nie kupowałbym starych, więc to ma znaczenie:P

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

To bez znaczenia przecierz niektore figorki sa leprze ze starych edycji np. Starzy longbeard's
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Malcavian

Post autor: Malcavian »

ale nie wiesz jak ładne będą te, które wyjdą.

czy herosi skaveńscy też doczekają się aktualizacji? elektryk, plague priest, warlord itd? ??

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

trza poczekać to pewnie wyjdą :mrgreen:

Twoja-Stara

Post autor: Twoja-Stara »

Skaveni - czy warto hmm.Też zacząłem zbierać skavenów i też się zastanawiałem ale po kupieniu AB nie mam praktycznie wątpliwości .To potężna ,zmutowana ,oddająca klimat ładnie wyglądająca armia w WFB. Ma duże możliwości bitewne(rozpa) zaczynając od hołoty :Clanraci i niewolnicy kończąc na Doomwheelu i potężnych czarodziejach na wózkach :D
Skaveni mają zaczepiste magiczne przedmioty i jednostki ,ale ich klimatu nie pobije praktycznie żadna rasa ...Podsumowując największy klimat w Warhu mają Zwierzoludzie!!! i to jest prawda to jest fakt!!! :lol2:
Powrót WE

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

Twoja-Stara pisze:Skaveni mają zaczepiste magiczne przedmioty
nie zgadzam się z tym,jest tylko kilka fajnych przedmiotów,mogłoby być więcej. W starej edycji mi się bardziej podobały itemy,tyle że nie było rakiety :wink: .

Twoja-Stara

Post autor: Twoja-Stara »

no nie powiem rakieta pardzo dobra
Powrót WE

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Post autor: Luciu »

Reaktywując trochę temat.... Skaveni, czy warto..? Nikt tego pytania sobie chyba odkąd wyszla 8edycja nie zadawał... a w sumie nie wiem czy tak znowu warto skoro zeby pograć coś trza będzie 200slavów malować:P No i skirmishersy w tej edycji tacy udziwnieni troche i nasi starzy plague censer bearesi przejdą do lamusa. Magia się zatrzymała na poziomie 7, podczas gdy 8 dziedzin podstawowych poszło w 8mej do przodu. Ale armia zachowała jednak swój klimat a na tle innych armii można powiedzieć że GW o nas dba:] Więc... Czy warto?

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Wiadomo, że warto. Obecnie wszystkie podręczniki są z 7ed. więc takie biadolenie jest od rzeczy. GW zrobiło te edycję tak że wszystkich armiach potrzeba więcej modeli. Jak nie chcesz grać na slavach to takie obowiązku nie masz. Zresztą kto powiedział, że taki standard będzie się w rzeczywistości sprawdzał? Na początku byłem sceptycznie nastawiony do tej edycji, też myślałem tak jak Ty... o kurcze ile malowania ale pomyślałem wtedy, że przecież ja lubie malować a nikt mnie nie goni. Poza tym dostaniemy hordę szczurów ze startera za grosze.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Poza tym to pierwsza edycja w której każda jednostka szczurów jest grywalna - mówię to w trakcie testów dwóch oddziałów ogrów po 3 ; ) Już dawno nie było takiej zabawy, poza tym skaveny to chyba najlepiej zbalansowana armia WFB, nie ma teraz ewidentnie nieprzydatnego czegoś. Sądzę nawet, ze da się stworzyć klimatyczną rozpę - czyli nie łączyć Pestinels i Skryre ^^ Nie mamy na co (poza losowością) narzekać ; )

ODPOWIEDZ