Asrai 2500p.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Ciezki wybor :/ I ta opcja i ta ma swoje plusy i minusy...
Figurki do Warhawkow musialbym konwertowac, bo jezdzcy teraz to jakas lipa.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Nie wiem, czy 10 wardancerów dobrze wspołgra z 5 dd i 2 scrollami ;]

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Nie no... Przynajmniej maja MR (1). I znalazlbym te punkty na trzeciego scrolla jakos... Ale to po testach :)
Jeszcze nie wiem, ale byc moze ja mam jakas aure antymagiczna, ktora mi pozostala z grania krasnoludami. Sprawia ona, ze nawet przeciwko Chaosowi na Teentchu 5 DD i 2 DS wystarczaja :)
Ostatnio zmieniony 7 maja 2007, o 14:51 przez Torres, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Dobra! Ostatnie zmiany... Dziekuje wszystkim za wszelkie komentarze.
Dwie rozpiski. Powiedzcie, ktora wedlug was jest lepsza.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Heroes:
Spellweaver (lvl 4) 295p
Longbow, Dispel Scroll, Ranu’s Heartstone

Spellsinger (lvl 2) 175p
Longbow, Calaingor’s Stave (or additional Dispel Scroll), Dispel Scroll

Noble 158p
Great Weapon, Longbow, Hail of Doom Arrow, Helm of the Hunt, Light Armour, Shield, Alter Kindred

Noble 135p
Army Standard Bearer, Sword of Might, Annoyance of Netlings

Core:
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
8 Dryads 96p
8 Dryads 96p

Special:
5 Wild Riders (Musician, Standard Bearer) 148p
8 Wardancers (Bladesinger) 158p

Rare:
Treeman 285p
Treeman 285p

---------------- 2495p

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Heroes:
Spellweaver (lvl 4) 295p
Longbow, Dispel Scroll, Ranu’s Heartstone

Spellsinger (lvl 2) 175p
Longbow, Calaingor’s Stave (or additional Dispel Scroll), Dispel Scroll

Noble 158p
Great Weapon, Longbow, Hail of Doom Arrow, Helm of the Hunt, Light Armour, Shield, Alter Kindred

Noble 135p
Army Standard Bearer, Sword of Might, Annoyance of Netlings

Core:
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
8 Dryads 96p
8 Dryads 96p

Special:
4 Warhawk Riders 160p

Rare:
Treeman 285p
Treeman 285p

---------------- 2497p

Tak, jedyna roznica jest taka, ze w jednej armii jest drugi oddzial Wardancerow a w drugiej Warhawk Riderzy.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Druga rozpa. Latacze zawsze sie przydaja. Bedziesz mial mozliwosc spowalniania niektorych regimentow i "rozpracowywania" wroga na raty.

I jeszcze zapytam - po co Ci ten Calaigor's Stave? Przeciez ten item byl slaby juz w zeszlej edycji, chociaz wtedy jeszcze mozna bylo przez jednego maga puscic wszystkie kosci powera. Teraz, kiedy kazdy mag ma kosci tylko dla siebie, ten przedmiot jest juz zupelnie bezuzyteczny.Bo do czego sie przyda? Zeby dwa razy rzucic treesinging na dwoch kosciach? Nie warto. Zdecydowanie lepszy trzeci scroll.

Przemyslalbym tez jeszcze raz uzbrojenie BSB. Nie lepiej miec SoM i wyczerpywalnego warda? Albo Warda na 3+ przeciwko niemagicznym atakom i Biting Blade?
Bo nie zawsze bedziesz mial okazje do czelendża (ja bym odmawial pojedynkow, zeby tylko moc normalnie walic po tym BSB) a chlopak jest mieciutki. Byle zwykły wojak moze Ci go zatłuc... Ja bym BSB zabezpieczyl raczej przed zwyklymi wojownikami a nie przed herosami. Herosow bierzesz na czelendz czempionem tancerzy. Grozniejsze sa dla Ciebie ataki kamikadze lekkich jazd, terradonow, czy innych warhawkow. Bo doswiadczony gracz bedzie sie bardzo staral wyjać tego BSB - od tego bedzie zalezala szansa pojechania dwoch treemanow.
Pozostawiam pod rozwage.
Torres pisze: Jeszcze nie wiem, ale byc moze ja mam jakas aure antymagiczna, ktora mi pozostala z grania krasnoludami. Sprawia ona, ze nawet przeciwko Chaosowi na Teentchu 5 DD i 2 DS wystarczaja :)
Pamietaj, ze elfy to nie krasnale. Kurduple mogly sobie przyjac na klate kilka D6S4. Przy ich wytrzymalosci i pancerzu straty byly minimalne. Przy elfach nawet najmniejszy, najslabszy magiczny pocisk to ból...
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

MUZYK na tancerzach niezbedny!!! kiedys podziekujesz uwierz... reszta zgodna z blessem mimo ze ja sie inaczej zapatruje na te armie pod wzgledem doburu unitow... co do antymagii to stary ja bez 4 scrolli sie nie ruszam z domu szczegolnie na te punkty... nie ma sensu... a jeden scroll naaprawde daje znacznie wiecej... to jest dispel naprawde waznego czaru w odpowiednim momencie i Twoje byc albo nie byc...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Też obstawiam dispella. Co do BSB to teraz on może służyć do wyciągania jakichś herosów biegaczy itp - przecież pierwsza rzecz jaką się robi to spie... (ucieka) przed szarżami terradonów itp.
Druga sprawa to ty nie kozacz, bo nie ty masz aurę anty magiczna tylko ja (rzucając na magię nic mi nie wchodzi) :) Więc ze mną przy moich rzutach to nie problem. Zastanów się jednak najpierw - czy naprawdę przydał ci się ten stave kiedykolwiek?
Druga armia lepsza - ja jestem za warhawkami.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

a ja Calaingora bede bronil! mi sie zawsze sprawdza... a zobaczyc mine przeciwnika jak 4 raz pod rzad wyszlo przesowanie na 5-6 bezcenne no i co na 1 kosteczce rzucisz? :D
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

No wlasnie on mial byc po to, zeby rzucac na 1 kosci.
Co do rozpisek. Ja tam jestem za Warhawkami. Chcialem po prostu znac wasze zdanie :) .
Zalezy mi na roznorodnosci...

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

najwazniejsza jest roznorodnosc. bo co to za przyjemnosc grac caly czas z ta i z tak samo zlozona armia? zadna. dlatego kazdy kombinuje i sam sie przekonuje do pewnych rozwiazan :)

Abandoned

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

No i wszystkim da sie grac, tylko trzeba wiedziec jak.

Niedziel kiedys napisal ze balby sie grac armia ironbreakerow przeciwko armii wiczek Paraszczaka. Cos w tym jest.

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Dokladnie. Kiedy zobaczylem armie do WE, ktora wygrala Heat 1 GTUK, to po prostu zaniemowilem.
2 x 12 GG z muzykami i sztandarami (miedzy innymi dziwnymi wyborami)?
Ale koles jednak wygral...

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

dzieki sztandarom wiekszosc lataczy sie poprostu poodbija. sam tak gralem na 6 edycji. zawsze mialem jedna 10 lucznikow z FCG jak jeszcze nie mielismy codexu i byly 5 lucznikow... naprawde sie sprawdzalo.

Abandoned

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Co nie zmienia faktu, ze w tej chwili wiekszosc graczy stwierdzilaby, ze to niepotrzebne marnowanie punktow.

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Tak tak idź za stadem - a wygrywają typy z FCG w GG :)

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Nie, nie, nie... Ja bede mial uber armie i bede nia wymiatal :D

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Spoko rozpa, ale do dwóch drzew BSB porządany - przy odrobinie pecha można stracić te 500 pkt. łatwo, a tak to w walce stają się naprawdę nieocenione i są w stanie wiele utrzymać.

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Przeciez wersja ostateczna ma BSB o.0

ODPOWIEDZ