Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
zadam pytanie, ktore chyba nie trzyma poziomu... czy elfi lucznicy moga strzelac po marszu? czy tylko po ruchu (nie wiem, czy kolega mnie zwalowal, czy zagral okej)
Nie mogą. Z łuczników to chyba tylko GR tak mogą u nas.
Kaleson mnie uprzedził
Kaleson mnie uprzedził
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
Dzisiaj zagrałem nietypową bitwę w sojuszu z ...... Dark Elves (no wiem klimatu to nie było ), lecz nie o to chodziło.
Pytanie mam odnośnie szarży w bok Treemana - czy reakcją na szarże może być Stand and Shoot szyszkami ? Bo jak się szarżuje od przodu to pewnie jest to możliwe, ale jak kiedy jest to od boku ???
Pytanie mam odnośnie szarży w bok Treemana - czy reakcją na szarże może być Stand and Shoot szyszkami ? Bo jak się szarżuje od przodu to pewnie jest to możliwe, ale jak kiedy jest to od boku ???
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Chyba Tomek podnosił kiedys tą kwestię. Ale czy można posadzić eternal kindred highborna na smoku? Jeśli tak dostajmy sejw na 5+ na gościu na smoku, jeśli nie damy mu magicznej zbroi, całkiem śmieszny dil.
I do tego ma dodatkowy atak jeśli nie damy mu magicznej broni TAK JAKBY miał xhw, którego de facto nie ma czyli ma 5 ataków.
I to za 10 pkt.
Resztę można wpadkować w jakiegoś spajta hode (nie traci łuku) i talizman.
I do tego ma dodatkowy atak jeśli nie damy mu magicznej broni TAK JAKBY miał xhw, którego de facto nie ma czyli ma 5 ataków.
I to za 10 pkt.
Resztę można wpadkować w jakiegoś spajta hode (nie traci łuku) i talizman.
wpierw jak czytałem(mało dokłdnie) wszystkie kindredy to się ucieszyłem jak nie mogłem zobaczyć że waywatcher musi być pieszo ^^, fajna opcja by była szarżowanie w pierwszej turze czego się chce.
co do eternala to właśnie fajna opcja by była go na smoku wsadzić, albo na konika i ma już chyba save na 4+
co do eternala to właśnie fajna opcja by była go na smoku wsadzić, albo na konika i ma już chyba save na 4+
A eternal nie ma przypadkiem 5+ AS, którego nie da się zmodyfikować? Bo nie wiem jak interpretować zapis "niezależnie jakim uzbrojeniem dysponują modele, mają one ochronę 5+"
Ostatnio zmieniony 14 mar 2010, o 21:31 przez mikadorus, łącznie zmieniany 1 raz.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
Mam pytanie o talizman - Stone of the Crystal Mere czyli Kamień z Kryształowej Toni. Dostaje na siebie i wierzchowca jak go dosiadam WS na 3+, ale jak "ochrona zawiedzie" to go tracę.
Mam to rozumieć, że podczas ataku jak się nie "wyłorduje" na 3+ to już tego nie mam ??? Czy tylko do końca tury ??? Czy jak ? Jak mam to interpretować ?
Mam to rozumieć, że podczas ataku jak się nie "wyłorduje" na 3+ to już tego nie mam ??? Czy tylko do końca tury ??? Czy jak ? Jak mam to interpretować ?
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Tracisz i działanie kończy się natychmiastowo.
Jest napisane - pęka.
Jest napisane - pęka.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2010, o 21:56 przez mikadorus, łącznie zmieniany 1 raz.