Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Zwolin
Falubaz

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Zwolin »

salwa liczy się jak 6 osobnych strzałów - rzucasz za każdy

ASF działa zawsze
przed nim są tylko impakty od rydwanów/ogrów i testy od censterów (chyba)
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Nie chyba, a na pewno (niestety)

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Mam pytanko:
Czy ponizej 2k oplaca mi sie wystawiac 10 WL ?
Bo mam zamiar kupic ale na 15 niestarcza bo bolec jest pierwszy w kolejce :mrgreen:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Zwolin
Falubaz

a powyżej się opłaca?
ja testowałem 14 na 1650 i było całkiem fajnie
kup na razie 10 a potem kolejną 10
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Andrzej
Pan Spamu

Jeśli dasz LS albo SoB, to tak. Ale ogólnie to im więcej, tym lepiej.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

No zalezy mi zeby nie lezało na pułce az kupie kolejną piątke bo tak odloze i poczekam :roll:
Wiec jak dadzą rade w 11 (mam korhila) z BSB??
Wogle utzrymaja tego BSB??
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

ja Ci powiem tak... jak dobrze zagrasz to ta 10 z BSB Ci sie świetnie sprawdzi :) a jak bedziesz w miare mozliwosci powiekszal ten oddzial o kolejne lewki, to bedzie jesczze lepiej :)
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Asyrian
Pseudoklimaciarz

Post autor: Asyrian »

Czy smoczy mag ma taką zasadę że dostaję darmową kostkę do rzucenia czaru.Najlepiej niech ktoś napisze jego specjalne zasady.

Andrzej
Pan Spamu

Tak, dostaję darmową kostkę do każdego czaru. Dodatkowo może zamienić podczas losowania czarów dowolny wylosowany czar na miecz, a nie na mały pocisk.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

to wlaśnie jest glupie i go udupia, kolejna wada w morzu wad DM :(
dlaczego tak spieprzyli tą jednostkę, pytam dlaczego? :P dalej nie mogę tego przeboleć, a wystarzyczlo dać mu możliwość brania zbroji i bylby już jakimś tam wyborem z armour of caledor, czy tam z enchanted shield i dragon armourem.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Post autor: Korhil »

zgadzam się całkowicie Kosa. Wystarczyłoby nawet to noszenie zbroi... oczywiście miłe by też były inne rzeczy - może trochę wyższe staty - trudno liczyć cały czas na mieczyk. Jednak 8 edycja zaczyna się zbliżać, a jak wszyscy wiem GW chce sprzedać jak najwięcej wszystkiego to pewnie ugrywalnią DM tak żeby każdy miał w rozpie przynajmniej 2 smoki (na 2250) liczę też po cichu na ulepszenie Seaguardów - uwielbiam ich klimat no, ale jednak gra się tym średnio jeszcze w 6 ed byli ciency... wynika to pewnie z faktu, że robi się ich ze spearelfów, których i tak każdy ma/kupuje... ale mażą mi się takie nowe modele seaguardów i sensowne zasady... wtedy nadszedł by czas rozpisek na 2 smokach, 2 oddziałach seaguardów... osobiście boję się strasznie o WL bo w końcu jako, że wszyscy ich nakupowali masę to GW już pewnie bardziej ich nie ugrywalni, a pewnie ich osłabi by ludzi zaczęli kupować inne speciale... a wszystkiemu winny jest Andrzej - mimo, że sam grałem WL od dawna to jednak nigdy na taką skalę, a teraz proszę spojrzeć... Wniosek jest prost Andrzej to szpieg z GW! :D
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ja i tak dążę do sytuacji by mieć co najmniej po dwie jednostki tego samego typu, wiec się nie przejmuje czy mi coś ugrywalnią czy też nie :D w końcu to jest gra kolekcjonerska

ja bym z chęcią widział polepszenie LC , SH lub SW.. smoki HE i tak się dobrze sprzedają - większość SD oraz wszelkie konwersje dla innych armii, bo jakby nie patrzeć smok HE to obecnie najładniejszy model smoka od GW. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

tylko mierzi Assasello jedna rzecz, te jednostki nie są skopane od kopa, im po prostu ciutkę czegoś zabraklo tylko :(

DM - zbroja w opcji wyposażenia, może i nawet lanca, ogólnie tak jak ma normalny wlaczący heros.
LC-koszt 100 pkt. to wyważony koszt tej jednostki, maks 110
SH-powinni zamiast shielda (czy tam heavy armouru już nie pamietam co mają na bazie) móc albo nie dokupić barding. Wtedy mamy taką kawalerię za 21pkt z 9 calami ruchu, savem 3+ i silą 5.
SW-dodatkowa broń to już by coś bylo, chociaż i tak za malo, ale np. możliwość snajperowania modeli na -1 do trafienia, z BS4 to nic strasznego.

W sumie jak widać, to do ugrywalnienia tych jednsotek zabraklo troszkę rozumu twórcy booka (chociaż i tak mial go akurat sporo, na nasze szczęscie). Tylko SW dodalem jakąś tam zasadę, reszta to tylko bazowe wyposażenie i koszt w przypadku LCh. A szkoda, bo mogliśmy mieć praktycznie wszystko grywalne w armi.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Dla mnie wystarczyłoby wprowadzenie zasady, że mag nie może oberwać ze strzelania i czarów dopóki żyje smok- innymi słowy smok brałby automatycznie wszystko na klatę. Można by to fluffowo uzasadnić jakąś szczególną więzią łączącą maga i smoka czy coś w tym stylu :wink: . Dzięki temu można byłoby swobodniej manewrować po polu bitwy bez obawy, że głupia 10 kuszników zrobi z naszego maga "jeżyka" 1 salwą, a z 2 strony przy ewentualnej szarży nadal trzeba uważać co się atakuje. Myślę, że dzięki temu Dragon Mage spełniałby swoje zadanie jako mobilny mag mogący pełnić rolę pomocniczą w kombacie zamiast stać się princem na star dragonie dla ubogich z możliwością czarowania :wink:

Co do LC to moim zdaniem powinien być po prostu tańszy o jakieś 20 pkt albo mieć t5 przy obecnej cenie bo 1 więcej As'a w porównaniu z Tiranocem to bardzo słabo. Jak doda się jeszcze do tego większy zasięg szarży, taką samą siłę impactów i przede wszystkim cenę to niestety przy robieniu rozpiski konczy się tak, że biorę Tiranoca :wink:

SW dla mnie są w ogóle totalną tragedią szczególnie w porównaniu z elitarnymi scoutami innych elfich armii. Mnie osobiście najbardziej drażni BS4 czyli taki jak corowych strzelców elfich podczas gdy Shadzi i WW biegają z 5BSa, miła byłaby też możliwość dokupienia AHW chociaż 2 ataki z hatem i asf to mogło by byc za dużo :wink:

Awatar użytkownika
Asyrian
Pseudoklimaciarz

Aż taki zły ten DM ?? Bo ja miałem zamiar go kupić :P ze względu na magie i smoka. #-o

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Asyrian pisze:Aż taki zły ten DM ?? Bo ja miałem zamiar go kupić :P ze względu na magie i smoka. #-o
problem jest taki, że jak chcesz rzucać magiczne pociski to musisz widzieć przeciwnika.. a to oznacza ze i on Ciebie widzi.. a jak widzi Ciebie to może w Ciebie strzelać i magować.. część pocisków poleci w maga, który jest bardzo delikatny przez co bardzo szybko można go stracić. Dodatkowo Sun Dragon to taka podróbka prawdziwego smoka - ma za mało ataków by samemu coś rozwalić.. a kosztuje sporo i zjada slot hero. To tak w skrócie.. problemów z graniem DM jest jeszcze kilka..
smoka możesz kupić pod Star Dragona :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

Asyrian pisze:Aż taki zły ten DM ?? Bo ja miałem zamiar go kupić :P ze względu na magie i smoka. #-o
Kup figurkę (bo smok Ci się zawsze przyda) i złóż ją tak żebyś zamiennie mógł tam wsadzać lorda, arcymaga lub dragomage'a.
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/

Awatar użytkownika
Asyrian
Pseudoklimaciarz

E 2 sloty rare to tylko na bolca czy tez na eagle??

Zwolin
Falubaz

a o co chodzi ?
czego to pytanie dotyczy ?
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

Andrzej
Pan Spamu

Domyślam się, że pytanie brzmi: Czy mogę dowolnie rozdzielić sloty rare między balisty a orły? Odpowiedź brzmi: Tak, możesz wziąć np. 1 orła i 1 bolca na mniej niż 2000 i np. 3 orły i 1 bolca na powyżej 2000.

Asyrian, postaraj się wypowiadać nieco bardziej składnie. Nie zaczynaj zdania od "E", bo brzmi to strasznie wieśniacko :wink:

Zablokowany