rude/siwe włosy/broda
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
rude/siwe włosy/broda
hej.znalazłem porady jak zrobić blond włosy... a rude?
Ostatnio zmieniony 14 mar 2010, o 12:14 przez Jose, łącznie zmieniany 2 razy.
Poradnika Ci nie napiszę, ponieważ sam rudych włosów nie malowałem, ale pewnie będę malował u niektórych z moich wardancerów, ale tak na logikę to próbowałbym od scab red'a, eweltualnie wymieszango troche z jakimś pomarańczowym, rozjaśniając do fiery orange. W sumie mi też by się przydał poradnik na malowanie rudych włosów Może ktoś kto się tym zajmował i ma sprawdzoną metodę mógłby się wypowiedzieć
ja myslalem tez zaczac od scab reda potem zrobic rozwodnionym brown inkiem lub chestnut inkiem... pozniej przechodzic z blood reda w fiery orange... tylko nie mam pojecia jak to bedzie wygladac bede musial na czyms sprobowac
- Zły_Blondyn
- Wałkarz
Jeżeli to zwykły regimentowy sołdat, to pomaluj scab redem, daj drybrush bloodredem, ewentualnie blood redem z domieszka golden yellow i na koniec jakiś prosty wash np mix brown inka z bestial brownem i mala iloscia scab reda ;p. Efekt jest jak najbardziej satysfakcjonujący ;]
PS. Mieszanka na wash musi być rzadsza niż standardowo jest ink ;]
PS. Mieszanka na wash musi być rzadsza niż standardowo jest ink ;]
Ja radzę Bestial Brown do Blazing/Fiery Orange i pomarańczowy do Bronzed Flesh - bardzo fajny efekt daje ten ostatni kolor
I raczej odradzam sposoby z czerwonymi barwami - rude włosy w cieniu są brązowawe, a nie czerwone
I raczej odradzam sposoby z czerwonymi barwami - rude włosy w cieniu są brązowawe, a nie czerwone
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
mała nekromancja i pytanko:
jak zrobić ładne białe (bardzo jasne siwe) włosy?
jak zrobić ładne białe (bardzo jasne siwe) włosy?
dolaczam sie do pytania poprzednika
poprosze przepis na takie:
i takie biale:
poprosze przepis na takie:
i takie biale:
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Tytanowy88
- Wałkarz
Co do tych bródek pierwszych krasi torobi się następująco:
1. Shadow Grey 1:1 z czarną farbą
2. Sam shadow grey
3. Shadow grey 1:1 z space wolves grey
4. Space wolves grey sam
6. Space Wolves Grey 1:1 z bialym i coraz to dalej samym rozwodnionym białym (ale nie zabardzo bo w zagłębienia spłynie). Ja tak robie wszystkie jasne kudły i źle nie wychodzi mi to .
1. Shadow Grey 1:1 z czarną farbą
2. Sam shadow grey
3. Shadow grey 1:1 z space wolves grey
4. Space wolves grey sam
6. Space Wolves Grey 1:1 z bialym i coraz to dalej samym rozwodnionym białym (ale nie zabardzo bo w zagłębienia spłynie). Ja tak robie wszystkie jasne kudły i źle nie wychodzi mi to .
http://www.ultrasonline.com/ref/WronerS14/ zapraszam klikajcie
Ja bym zaczal fortess grey z bialym i na kolejne warstwy dodawal bialego, az do samego bialego.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Raczej tak jak ziemko pisze, ew. od codex grey'a.
Co do tej brody którą ma runesmith to sprawa jest prosta o ile masz stary cytadelowski brązowy ink
bez niego nie wiem jak podobny efekt mógłbyś uzyskać.
Co do tej brody którą ma runesmith to sprawa jest prosta o ile masz stary cytadelowski brązowy ink
bez niego nie wiem jak podobny efekt mógłbyś uzyskać.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
To nowy wash, a nie stary INK, Ale możesz popróbować;
Bleached Bone -> sepia (po całości) -> sepia (w zagłębieniach) -> rozjaśnienie Bleached Bone -> rozjaśnienie Bleached Bone+ biały
Myślę że mogłoby wyjść coś podobnego do fotki powyżej
Bleached Bone -> sepia (po całości) -> sepia (w zagłębieniach) -> rozjaśnienie Bleached Bone -> rozjaśnienie Bleached Bone+ biały
Myślę że mogłoby wyjść coś podobnego do fotki powyżej
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Włosy nałatwiej rude wychodza ,malujemy na żółto,potem pomarańczowy wash,blond jasny żółty i brązowy wash.