Smok :)
Moderator: misha
Re: Smok :)
Co nie zmienia faktu, że dla graczy wampirów groźniejszy jest dreadlord na swojej czarnej jaszczurce, niż smok HE.
Tylko, że podałeś mi zupełnie nieturniejową kombinację której nigdy jeszcze nie spotkałem na stole. Natomiast Dreadlord na smoku, byle jak złożony, jest trudny do zabicia - ot wystarczy pendant i crismon death i mamy 10A S6 z przerzutami do hita.Korhil pisze:oj polemizowałbym - lord HE w wersji foe bane i loec klepać może wszystko co ma więcej niż dwa woundy, a to, że SD ma 7 siły, 6 ataków i 7 woundów to wystarczający dla mnie argument - w walce smok DE kontra SD z foe bane i loekiem na lordzie wygra raczej na pewno smok HE...
Pendant i Crimson Death to nie jest byle jakie jakie złożenie...August pisze:Natomiast Dreadlord na smoku, byle jak złożony, jest trudny do zabicia - ot wystarczy pendant i crismon death i mamy 10A S6 z przerzutami do hita.Korhil pisze:oj polemizowałbym - lord HE w wersji foe bane i loec klepać może wszystko co ma więcej niż dwa woundy, a to, że SD ma 7 siły, 6 ataków i 7 woundów to wystarczający dla mnie argument - w walce smok DE kontra SD z foe bane i loekiem na lordzie wygra raczej na pewno smok HE...
to jak zagramy na jakimś turnieju przeciwko sobie to będziesz mógł porównaćAugust pisze:Tylko, że podałeś mi zupełnie nieturniejową kombinację której nigdy jeszcze nie spotkałem na stole. Natomiast Dreadlord na smoku, byle jak złożony, jest trudny do zabicia - ot wystarczy pendant i crismon death i mamy 10A S6 z przerzutami do hita.Korhil pisze:oj polemizowałbym - lord HE w wersji foe bane i loec klepać może wszystko co ma więcej niż dwa woundy, a to, że SD ma 7 siły, 6 ataków i 7 woundów to wystarczający dla mnie argument - w walce smok DE kontra SD z foe bane i loekiem na lordzie wygra raczej na pewno smok HE...
DE wypłaca:
6A 3+ z rr, rani na 4+ i 6+As
gość na smoku trafia na 4+ z rr, rani na 5+ i do tego As
jak byś chciał bić po smoku bo po lordzie odradzam
HE nabijają z lorda 2.59 ran i mają -1 do CR
smok he trafia na 3+ rani na 3+ i nie masz sejwa
nawet jak wpadnie twój smok w mojego to mogę z ASF spróbować ubić ci lorda (choć jak masz pedanta to masz 3+ Ws) ale to raczej kiepski pomysł
zawsze można cię fastami obstawić albo Dragonami
wtedy jedyne co możesz zrobić to gdzieś zwiać - a ja już się postaram żeby to było pod bolce albo mojego smoka - bo w Dragonów zionąć się nie da ;P
kiedyś to liczyłem ale szarżujący smok HE w smoka DE zmiata go z powierzchni ziemi a przykro to mówić ale lord DE nie nabije 7 ran bo niby jak?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
ale dreadlorda można złożyć z +d3 ataki i potion of strenght co przy dobrych wiatrach da nam 7A S7 z rerollem do tego dochodzi smok z 5A S6
po obliczeniach dreadlord przy 7A zada 3,465 rany a smok 1,5625 rany co daje razem ~` 5 ran
uważam, że na uszkodzonego smoka HE można szarżować
po obliczeniach dreadlord przy 7A zada 3,465 rany a smok 1,5625 rany co daje razem ~` 5 ran
uważam, że na uszkodzonego smoka HE można szarżować
no wszystko fajnie tylko zazwyczaj DE wystawiają Hydranty albo Hydranta i 2 bolce
a HE mają 3 jak nie 4
i kto tu kogo wcześniej sprzątnie?
tak czy siak można wykorzystać hate do własnych celów - np. zmusić smoka do overruna pod bolce/smoka
a HE mają 3 jak nie 4
i kto tu kogo wcześniej sprzątnie?
tak czy siak można wykorzystać hate do własnych celów - np. zmusić smoka do overruna pod bolce/smoka
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
offtop...
spoko, że De mają 2 bolce a do tego jeszcze w pizdu belcików z ich kusz, gradem strzal z S3 da się wbić parę ran, raniąc nawet na 6, do tego jacyś assasiini z gwiazdkami czy co oni tam mają, nie jest kolorowo.
spoko, że De mają 2 bolce a do tego jeszcze w pizdu belcików z ich kusz, gradem strzal z S3 da się wbić parę ran, raniąc nawet na 6, do tego jacyś assasiini z gwiazdkami czy co oni tam mają, nie jest kolorowo.
nie wiem kto założył temat "Smok " ale był trochę głupiutki bo granie na smoku w VC teraz jest jak granie 1500 pt na 2000 i tyle nic mniej nic więcej
„Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!”- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali
- gerald_tarrant
- Masakrator
ja czasem mam w rozpiskach smoka, głównie dla klimatu, chociaż balefire spike, hatred,fury, beguile robią z niego przydatne narzeędzie, podobnie jak book+muchy smoka
Po co się mam go pytać nie zmieni mojego zdania na temat smoka, a to ze temat był założony na starym booku to inna sprawa i fakt w starej edycji był normalnyeliah91 pisze:To popytaj się Barba, na temat smokaMORFI pisze:ale był trochę głupiutki bo granie na smoku w VC teraz jest jak granie 1500 pt na 2000
„Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!”- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali