Turniej - "GRY I ZABAWY" - Toruń - 2500 pts - 14 kwietnia

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Jak zwykle u nas test był bardzo ciekawy :) Aż mi wstyd, ze kopsnąłem się na najprostszym pytaniu(działo :(

Awatar użytkownika
Blasz
Wodzirej

Post autor: Blasz »

Po wypakowaniu figsów zauważyłem, że mam jednego, nie mojego, konia od VC, którego pożyczyłem w pierwszej bitwie turnieju od sympatycznego przeciwnika (koń miał zastępować magiczkę, którą zapomniałem zabrać z domu). Chciałbym oddać tego konia. Nie znam niestety ani imienia ani nicka. Co gorsza nawet nie wiem czy był z Torunia, bo pierwszy raz widziałem go na turnieju.
Zatem mam prośbę do organizatorów o ułatwienie zwrotu figurki.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Btw. chlopaki znow nie wyslaliscie wynikow do ligi - mi to zwisa bo nie bylem - tylko tak mowie , bo Scimitar powiedzial , ze nie zostaly wyslane...

Awatar użytkownika
Andrew
Masakrator

Post autor: Andrew »

Ziemko pisze:Btw. chlopaki znow nie wyslaliscie wynikow do ligi - mi to zwisa bo nie bylem - tylko tak mowie , bo Scimitar powiedzial , ze nie zostaly wyslane...
skoro turniej zaliczony został do Rankingu Ligi Ogólnopolskiej wyniki powinny być wysłane :? ehhh Panowie Panowie...

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Asarnil »

hmmm, wydawało mi się, że były wysyłane wyniki... dzisiaj postaram się to wyjaśnić

qwer
Mudżahedin

Post autor: qwer »

Asarnil pisze:
8. Jak się nazywa jedyna rasa inteligentnych stworzeń, które żyły w świecie Warhammera jeszcze przed pojawieniem się Przedwiecznych. Dla ułatwienia – rasa ta przetrwała do dzisiaj, choć w bardzo małej liczbie.
Smoki.

tak imho :

wg. fluffa chaosu, DragonOgry tez były przed slanami i sa "podejzani" o bycie najstarsza rasa na warhammerowy, swiecie - a jako inteligentnych mozna ich (pewnie wg. fluffa) zaliczyc.

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Nie wiem, jak pisze w armybooku chaosu, mi chodziło o rasę żyjącą przed Przedwiecznymi, nie przed Slanami :)
Zresztą było by to zdeka bez sensu - rozumiem, że dragonogry to krzyżówka ogrów i smoków, a ogry przecież zostały stworzone przez Przedwiecznych dużo później niż Slanowie

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

qwer pisze:
Asarnil pisze:
8. Jak się nazywa jedyna rasa inteligentnych stworzeń, które żyły w świecie Warhammera jeszcze przed pojawieniem się Przedwiecznych. Dla ułatwienia – rasa ta przetrwała do dzisiaj, choć w bardzo małej liczbie.
Smoki.

tak imho :

wg. fluffa chaosu, DragonOgry tez były przed slanami i sa "podejzani" o bycie najstarsza rasa na warhammerowy, swiecie - a jako inteligentnych mozna ich (pewnie wg. fluffa) zaliczyc.
dokladnie, we fluffie jest nawet napisane ze dogry powstaly na rowni ze smokami jako rasa pokrewna... sa tak samo stare jak smoki, inteligentne napewno, jak ktos czytal fluff chaosu to wie ze najstarszy i najmadrzejszy shagoth 'podpisal pakt' z bogami chaosu, ze w zamian za niesmiertelnosc, dogry beda sluzyc chaosowi.. (jakby ktos nie widzial dogry nie umieraja z przycyzn naturalnych tylko zapadaja w sen (jak smoki), budzone sa do boju przez ogromne burze i nawalnice (wywolane przez bogow chaosu), ktore laduja w nich energie itp, dogry oczywiscie tego nie lubia bo by sobie jeszcze pospaly ;) , stad zasada 'storm rage'... )

pzdr

edit:
Asarnil.. jaka krzyżówka... ciebie chyba Chrystus opuscil...

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

tak jakoś z góry założyłem, że to krzyżówka ;) mój błąd
jedno jest pewne - we fluffie rulebookowym jest napisane, że smoki były jednymi inteligentnymi stworzeniami przed Przedwiecznymi. Z resztą na teście i tak nikt nie napisał dragon ogry, więc niewiele to zmienia ;)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Asarnil pisze:hmmm, wydawało mi się, że były wysyłane wyniki... dzisiaj postaram się to wyjaśnić
No niestety nie ma - wydawało mi się, że nawet zostały wpisane, ale pod tą pozycją krył się Białystok. Teraz zamknąłem ranking, więc trudno - jeszcze na początku tygodnia zadawałem gorączkowe pytania.

Awatar użytkownika
Blasz
Wodzirej

Blasz pisze:Po wypakowaniu figsów zauważyłem, że mam jednego, nie mojego, konia od VC, którego pożyczyłem w pierwszej bitwie turnieju od sympatycznego przeciwnika (koń miał zastępować magiczkę, którą zapomniałem zabrać z domu). Chciałbym oddać tego konia. Nie znam niestety ani imienia ani nicka. Co gorsza nawet nie wiem czy był z Torunia, bo pierwszy raz widziałem go na turnieju.
Zatem mam prośbę do organizatorów o ułatwienie zwrotu figurki.
Tylko tak nieśmiało przypomnę swój post ponieważ, brak jest odpowiedzi na moją prośbę. W turnieju uczestniczyło 2 graczy (dane z pierwszej strony) VC : Stogi i Maciej Kapałczyński.

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Blasz, zapytam w poniedziałek maćka i stogiego czy któryś nie zostawił i dam znać

Awatar użytkownika
Blasz
Wodzirej

Wielkie dzięki, bo figurę bym przekazał przy najbliższym turnieju w Bydgoszczy (tylko jest niestety w sobotę).

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

to jest figurka Maciasa, odbiore ja w sobote ok?
Obrazek

Awatar użytkownika
Blasz
Wodzirej

Ok - mnie nie będzie ale podam komuś od nas (chyba, że nie dam rady)

Dimmu
Chuck Norris

Post autor: Dimmu »

blasz jak ci sie uda do 15 20 to podrzuc ją do cytadeli ...

Awatar użytkownika
Blasz
Wodzirej

Tak jutro bedę w sklepie i tam zostawię. Ale mogę być wcześniej. Zależy jak pójdzie w robocie.

Dimmu
Chuck Norris

Post autor: Dimmu »

oki ja kończe o 15 20 wiedz po szkole ją odbiore:D

Awatar użytkownika
Blasz
Wodzirej

Dzięki, to przekażesz Bani

ODPOWIEDZ