![Shame on you [-X](./images/smilies/eusa_naughty.gif)
Ale od tematu Panowie przestajemy odchodzić o kościstych ateistach itp możecie się przenieść od innego tematu.
p.s Czerwonego nie używam brzydki jest
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
A idźże.Kosa pisze:ciekawy demot
http://demotywatory.pl/1396566/I-wtem-w ... wy-upadnie
kjak najabrdziej na temat
I to był zajebisty błądGoblinNadGobliny pisze:Dzisiaj sobie w samochodzie radio maryja wlaczylem z ciekawosci
Inaczej: słuchałam wypowiedzi szefa wieży kontroli lotów w oryginale. Problem już wcześniej wystąpił na świecie. Chodzi o ten zapis w prawie lotniczym:ksch pisze:Yudokuno -tak a'propos procedur, to prawdopodobnie się mylisz [...] Wieża stanowczo odradzała lądowanie, ale nie mogła go zabronić - zawsze ostateczną decyzję podejmuje pilot.
Rosjanie w podobnym zapisie mają, że "ostateczną decyzję podejmuje wieża kontroli lotów".Z ogólnych przepisów ruchu lotniczego wynika, że wydane zezwolenie kontroli ruchu lotniczego nie zwalnia dowódcy SP z zachowania bezpieczeństwa, to znaczy, że wydane zezwolenie na start lub lądowanie nie oznacza konieczności czy wręcz instrukcji lub przymusu wykonania takiej czynności lotniczej. W tym wypadku wydanie zezwolenia na start oznacza, iż nie ma przeszkód do wykonania startu, droga startowa jest wolna, sektor startu i początkowego wznoszenia wolny od innego ruchu a warunki atmosferyczne na lotnisku nie są poniżej minimum tego lotniska określone przez zarządzającego lotniskiem. Odpowiednio wydane zezwolenie na lądowanie oznacza iż droga startowa jest wolna od ruchu i nie ma przeszkód do wykonania bezpiecznego lądowania. W obydwu przypadkach ostateczną decyzję podejmuje dowódca załogi.
kpt. mar. Grzegorz Dańko
Brygada Lotnictwa Marynarki Wojennej
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Jedynie co mogła zrobić obsługa wieży kontroli lotów to zamknąć lotnisko i to wymusiłoby lądowanie na lotnisku zapasowym.Yudokuno pisze: Rosjanie w podobnym zapisie mają, że "ostateczną decyzję podejmuje wieża kontroli lotów".
Rosjanie swoim wydają rozkaz.
Rosjanie nie mogą wydawać rozkazu załodze innego kraju, jedynie mogą coś zalecić.
Stąd błędy proceduralne, przez które jakiś czas temu już była podobna tragedia.
znowu wstretny sowiecki spisek... ci okropni Rosjanie nie przewidzieli ze polski pilot okaze sie kozakiem (slowo delikatne) i bedzie probowal siadac w mleku...gokish pisze:
Jedynie co mogła zrobić obsługa wieży kontroli lotów to zamknąć lotnisko i to wymusiłoby lądowanie na lotnisku zapasowym.
Cóż ty wiesz o moim odbieraniu rzeczywistości?Krótkowzrocznie odbieracie rzeczywistość.
+I dajcie sobie spokój z tą modną w gówniażerii opinią, że to zdziadziałe tetryki
Rozmawiałem z wieloma osobami z obu grup.Pogadajcie sobie z księżami pracującymi w kręgach akademickich
Najpierw obrażasz potem stwierdzasz, iż to dygresja. Yyynteresujące, nie powiem. Wiesz, iż taki argument Ad Personam świadczy zazwyczaj o...braku rzeczowych argumentów?Może Wam trochę rozjaśnią w móżdżkach. Ale to taka dygresja na boku nie zbaczajmy z tematu.
Szrama miałem przyjemność pracować z ludźmi którzy zajmują się planowanie zabezpieczenia takich imprez i uwierz mi nie odstajemy w tym względzie od innych państw. Były pielgrzymki papieskie, wizyty różnych prezydentów, ba jak u nas było Światowe Forum Ekonomiczne to zostało ono uznane z najlepiej zabezpieczone z tych które dotychczas się odbyły. Fakt, że takich uroczystości jeszcze w Polsce nie było, ale nasze służby spokojnie podołają zadaniu.szrama pisze: 4(3)-i tu kolejna obawa. Co jeśli wykorzystają to terroryści? Pomyśleliście o tym? Przecież to będzie mega zebranie w tandetnie (nie obrażając naszych, to jednak nam brakuje dużo w procedurach do brytyjskich choćby) chronionym środowisku. Oby się nic nie stało.
Obama nas olał, jak i Sarkozy. Kij im w... Ja już w nich żadnych sojuszników nie widzę i IMO to czas na zwrot w kierunku Rosji.
Tullaris +1
Nie porównuj sytuacji w GB która przez lata toczyła wojnę z IRA, która ma durzą większość muzułmańską, do Polski gdzie zagrożenie terrorystyczne jest znikome. Zresztą, ochroniarz BOR, gdybyś tylko zaczął stwarzać pozory zagrożenia dla osoby którą ochrania obezwładnił b y cię, a jeśli uznał by to za niemożliwe, rozwalił na miejscu.szrama pisze:Chodziło mi o to, że w GB za niezatrzymanie się do kontroli od razu strzelają celując w głowę w obawie przed zamachowcami którzy mogą mieć bomby. U nas 13 strzałów ostrzegawczych odczytanie praw i dopiero poproszenie o poddanie się będzie. To w tym sensie mówię, że odstajemy i mówiłem też, że nikomu nie umniejszam - chodzi o wady naszego prawa.
Odpowiedział Ci już Murmandamus. Ja dodam tylko, że oba te kraje nie mają obowiązku ogłaszania żałoby. Brazylia ogłosiła żałobę, bardzo się cieszę, super, ale ja im tego nie kazałem, tak samo jak nie wymagam od USA i RF aby padały na kolana.szrama pisze:Obama nas olał. Skoro w Brazylii przy 1milionowej polonii mamy żałobe a kraj ma 200mln ludzi, a w USA mamy 12 milionow Polonii i 300mln to coś mi tu nie pasuje. W dodatku śmieszy fakt, że w wyborach bardzo starali się o głosy tejże polonii. Przecież nie ogłosił nic poza notką. Tak samo Francuzi.
Zwrot by się przydał jak by Rosjanie go chcieli. Niestety rosyjska polityka jest od dłuższego czasu sprzeczna z nasza racją stanu i wiele rzeczy jest po prostu nie do pogodzenia. Np. Rosjanie chcą mieć szeroką strefę wpływów, nam zależy na tym aby była jak najmniejsza i odsunięta jak najdalej. Wszystkie kraje w rosyjskiej strefie wpływów są niedemokratyczne, nam zależy na tym, aby otaczały nas same demokratyczne państwa. Do tego dochodzą kwestie gospodarcze, energetyczne. Ale w Plotach i Młotach jest już temat Polska-Rosja który sam założyłem, tam możemy porozmawiać o tych sprawach.szrama pisze:Zwrot by się przydał. Bo USA nas w pupe robi od 89 bez przerwy. BEZ PRZERWY. Niedawno choćby tarcze, a wizy itd bez komentarza. No i zobaczymy czy przyjedzie, czy przyśle Bidona