O&G - Czy warto nimi grać ?

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Slipper-akurat czy pdf,czy mp3 czy mpeg-> bez roznicy
jakkolwiek by to nie nazywac jest to kradziez

czy sam nie sciagam?
jasne ze tak,mam wiekszosc podrecznikow w wersji pdf...ale tymi armiami nie gram a znajomosc zasad sie przydaje

na turnieju (mysle ze od challanger+)i tak i tak musisz miec orginalny podrecznik,najlepiej po angielsku (czesc przekladow ma bledy)

offtop on
tak zgadam sie z gnomem,sytuacja jest zlozona-> gdy srodowisko jest wokol sklepu+lokal do grania to nie kupowanie w tym miejscu jest troche jak strzelanie do wlasnej bramki
ceny sa takie jakie sa,hobby do najtanszych nie nalezy(zakwalifikowalbym je jako niska/srednia klasa srednia)

offtop off

polecalbym najpierw pograc na proxach a pozniej kompletowanie danej armii;najprawdopodobniej trzon bedzie ten sam-nie obejdzie sie bez 10 lekkich kawalerzystow,1 gobbo shamana,pewnie 1 oddzialu goblinow...znajac zycie w kazdej rozpie znajdzie sie min 2x chukka

ale reszta jest zmienna,uzalezniona od stylu gry jaki sie preferuje.
w tym tkwi urok OnG-sa jak kartofle,mozna je zrobic na 101 sposobow

Slipper
Pseudoklimaciarz

Post autor: Slipper »

A tak wogule to co sądzicie o tej armi ? :)

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

A jakiej odpowiedzi sie spodziewasz od ludzi grajacyh orkami ?

Przeciez kazdy z nich powie ze to totalny badziew, plewa, szajs itd. :wink: ze maja paskudne figurki i wogole sa do d... :wink: :roll:

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Ja powiem tak. Jako armia to orki napewno nie są zbyt przegięte ale gra sie nimi nawet ok. Czy warto ? Hmph ... zależy czego oczekujesz od armii ... jesli taktyki , szachów itp to nie armia dla ciebie bo za dużo się często samo spiepszy jeśli dobrej zabawy to armia jest idealna ... puki co ja dąże do orków idealnych ale nie moge znaleźć tego czegoś choć mam już kilka kandydatów co do rozpy ....

quas
Niszczyciel Światów

like Gogol said...

armia jest nieobliczalna
w zasadzie ma wszystko...ale tez brak jednostek naprawde z gornej polki
jest wiele ciekawych kombinacji lecz standardowo brakuje pktow i cos trzeba uciac

daje naprawde duzo frajdy z grania,jak sie umie wczuc w klimat to mozna sobie niezle odreagowac

ale na mega turniejowe wymiatanie bym sie nie nastawial-bardzo trudno jest wlepic masakre (jeszcze sie OnG nie udalo wygrac mastera :roll: )

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Chyba, że w parze :D

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ale temat z dupy. Kup se skull pass, potem bedziesz myslal co dalej. Na allegro biega za bezcen. A generalnie jak chcesz sobie jakos armie ustawic to obejrzyj se rozpiski prawdziwych wymiataczy na forum, sklec cos podobnego, zagraj pare razy bez figurek przeciwko kumplowi i sprawdz czym Ci sie fajnie gra, a co plewi. I tyle, pozdro papiez.

Slipper
Pseudoklimaciarz

Ale temat z dupy. Kup se skull pass, potem bedziesz myslal co dalej. Na allegro biega za bezcen. A generalnie jak chcesz sobie jakos armie ustawic to obejrzyj se rozpiski prawdziwych wymiataczy na forum, sklec cos podobnego, zagraj pare razy bez figurek przeciwko kumplowi i sprawdz czym Ci sie fajnie gra, a co plewi. I tyle, pozdro papiez.
No comment.

Co to jest skull pass ? Czy pomyślałem zanim to napisałeś ? Wydam dużo pieniedzy i co dalej ? Dobra, dobra pomyśle, a jak mi się nie spodoba, to niby co ? Co to znaczy temat z dupy ?

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Skull Pass to aktualna podstawka do WFB.
A co do Kacpra to musisz po prostu przywyknąć do jego sposobu pisania postów. :)
A licky boom boom down!!!

Slipper
Pseudoklimaciarz

A czym są kartonowe figurki ? Z tego co wiem, to same podstawki z kartoniku/kartki ... Jak je zrobić, na czym to polega ?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

b_sk pisze:Skull Pass to aktualna podstawka do WFB.
A co do Kacpra to musisz po prostu przywyknąć do jego sposobu pisania postów. :)
Moze zle mu poradzilem?

Slipper
Pseudoklimaciarz

Moim zdaniem źle ...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Bo? A generaknie to w goblin markecie jakis koles sprzedaje fajna armijke orkow - dogadaj sie z nim na kupno calosci, moze taniej Ci sprzeda. Warto by sie zapozyczyc, zeby kupic figsy w tych cenach.

Slipper
Pseudoklimaciarz

Ja i tak zaczynać będę za pół do roku ... Bo teraz rozwijam 40k :) Pytam się o wszystko, bo nie wiem czy nawet warto zaczynać w to grać ... xD

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

w takim razie napewno nie warto.
zebranie sensownej armii, pomalowanie jej itd to pare tysiecy. z 40k podobnie cenowo wychodzi chyba - a posiadanie dwoch armii do dupy jest znacznie gorszym pomyslem niz jednej sensownej do jednego systemu

Slipper
Pseudoklimaciarz

To może zostane przy 40k ;) Wszystko się jeszcze okaże ... A może mi ktoś wytłumaczyć na czym polegają kartonowe figurki ?

quas
Niszczyciel Światów

kartonowe figurki....skojarzylo mi sie z Magia i Miecz

generalnie chodzi o to ze robisz z papieru oddzialy/podstawki i z doza wyobrazni i bez kichania mozna sobie pograc
dobre testy wobec jednostek ktore sie zamierza kupic

ps. i tak dobrze walcza tylko pomalowane modele

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

swieta_barbara pisze:
b_sk pisze:Skull Pass to aktualna podstawka do WFB.
Moze zle mu poradzilem?
A czy powiedziłem, że źle? :) Porada pierwsza klasa, tylko że forma była specyficzna, co niektórych jak widziałeś potrafi zaskoczyć, toteż zasugerowałem co by się przyzwyczaili. :wink:
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

quas pisze:kartonowe figurki....skojarzylo mi sie z Magia i Miecz

generalnie chodzi o to ze robisz z papieru oddzialy/podstawki i z doza wyobrazni i bez kichania mozna sobie pograc
dobre testy wobec jednostek ktore sie zamierza kupic

ps. i tak dobrze walcza tylko pomalowane modele
To prawda. Wczoraj gralem z we blessa, glw na proxach i niepomalowanych figsach (cala moja armia jest obecnie u malarza) i dostalem takie okrutne baty, jak rzadko. Zdobylm bodajze 60 malych punktow, a zostalo mi na stole jakies 200...

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

to prawda tylko WŁASNE POMALOWANE I SKLEJONE FIGURKI dają dobre rzuty :P kto z graczy O&G jedzie an MASTER BLASTER ?
barabara bedziesz?

ODPOWIEDZ