Dyskusja o balancing patchu

Rozwój i dyskusje na temat rozwiązań przywracających grze balans.

Moderator: Barbarossa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Re: Dyskusja o balancing patchu

Post autor: Jasiuuu »

a skoro widzi choć jednego, to musi zmierzyc dystans do nich i tym samym znam oboma Cygorami dystans do niej.
to nie tak działa amigo : ] robisz kółeczko 24'' wokół cygora i sprawdzasz czy jakiś mag jest w nim
deklarowanie samo w sobie zasięgu nie jest problemem ..
Armie nie grajace na magii? Ok, ja mam 3 shamanow beastmenskich w tym jednego duzego
też mam : ] ale nie widzę związku ..
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Kasztan de True pisze:
przeszkadzaja Ci LT? Zmien armie.
Grolshek daj spokoj, 8 edycja wyjdzie to moze bedzie sie chcialo przyjsc na turnieje, narazie niech sie wyrzynaja kolesie z cisnieniem na pg i z podejsciem- "niepodoba sie albo masz zdupy ab lub masz armie sprzed 8 lat to jestes slaby lub zmien armie na top1 i badz kolejnym klonem".
Jednym zdaniem podsumowałeś. I to jakże trafnie. Może faktycznie na te 4 miechy towarzysko sobie popykamy moje działka kontra kumpla mengile... A za te 4 miesiące będziemy się trzymać za brzuchy co znowu w GW odpitolili...

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Grolshek pisze:Może faktycznie na te 4 miechy towarzysko sobie popykamy moje działka kontra kumpla mengile.
To zabrzmiało jakby działka i mengile byli ostro klimatyczną opcją :D :D :D
Przepraszam, ale zazwyczaj takie teksty dotyczą np. Treekinów, Witch Elfek i tym podobnych XD
Skończcie whine przynajmniej do momentu, w którym LS ponownie rozważy to ograniczenie, co?

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Kasztan de True pisze: narazie niech sie wyrzynaja kolesie z cisnieniem na pg i z podejsciem - "niepodoba sie albo masz z dupy ab lub masz armie sprzed 8 lat to jestes slaby lub zmien armie na top1 i badz kolejnym klonem".
widzisz Bless i tak zostałeś zciśnieniowanym PG - bo prawdziwi klimaciarze robią to tylko z DOW :lol2:
ach jak ten czas szybko biegnie za moich czasów definicja klimatu była inna :mrgreen:

pozdro,
Ż.

P.S. wspieram wszelkie boosty dla gorszych armii, autorską armię empire z forum BP (bo obecne jest nuuuuuudne mimo że nawet skuteczne turniejowo), i jak dla mnie balancing powinien pomóc także w kilku drobnych kwestiach w średnich armiach np. ekwipunek BSB itd., ale działka DOW to ZUO wcielone i 100% nienawiści :wink:

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

Przy pomocy Falcon Horn'a.
Ruchy ograniczasz Trebuszem, łapiesz Graalami, dzięki Falconowi.
Na latające LT, oczywiście.
dobra: ograniczam trebką? fajnie. Może ST tak, każdy smok/wrona/bloodzio w 1 turze wystawi sie tak, żebym nie mogl strzelać, a w 2 to już jest między lancami - terror, i z trebki juz do niego zwyczajnie nie strzele. hydrant/abotka śmieją się z mojego Rare`a mając regenkę, Treeman siedzi w lesie i jedyne co mogę zrobić to unikać lasu gdzie siedzi. Falcon horn - spoko, ale kosztuje bagatelka 45 + 74/80 pkt, które już do niczego nie sluza... Do tego lordzik - który powinien być na pegazie, bo na koniku jest zbyt mało mobilny do łapania czegokolwiek, co lata. Do tego trebka, a z tego co wymieniłem, na sporo armii przydatna jest tylko trebka... (HE na magii, OnG, VC, WE, dwarfy) Zajebiscie - całą armię trzeba skladac tak, zeby moc powalczyc z LT. Drugi mozliwy build - z dużą czarodziejką nadal nie rozwiązuje problemu, bo armia nadal nie jest uniwersalna. Co gorsza zastosowane środki nie daja nawet gwarancji, że poradzi sobie z przeciwnikami, pod których (teoretycznie) jest skladana

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

emiel_regis pisze:
Przy pomocy Falcon Horn'a.
Ruchy ograniczasz Trebuszem, łapiesz Graalami, dzięki Falconowi.
Na latające LT, oczywiście.
dobra: ograniczam trebką? fajnie. Może ST tak, każdy smok/wrona/bloodzio w 1 turze wystawi sie tak, żebym nie mogl strzelać, a w 2 to już jest między lancami - terror, i z trebki juz do niego zwyczajnie nie strzele. hydrant/abotka śmieją się z mojego Rare`a mając regenkę, Treeman siedzi w lesie i jedyne co mogę zrobić to unikać lasu gdzie siedzi. Falcon horn - spoko, ale kosztuje bagatelka 45 + 74/80 pkt, które już do niczego nie sluza... Do tego lordzik - który powinien być na pegazie, bo na koniku jest zbyt mało mobilny do łapania czegokolwiek, co lata. Do tego trebka, a z tego co wymieniłem, na sporo armii przydatna jest tylko trebka... (HE na magii, OnG, VC, WE, dwarfy) Zajebiscie - całą armię trzeba skladac tak, zeby moc powalczyc z LT. Drugi mozliwy build - z dużą czarodziejką nadal nie rozwiązuje problemu, bo armia nadal nie jest uniwersalna. Co gorsza zastosowane środki nie daja nawet gwarancji, że poradzi sobie z przeciwnikami, pod których (teoretycznie) jest skladana

OT.
Build na dużej czarodziejce jest na LT naprawdę świetny – bierzesz Beast albo Shadow i z Falconem masz naprawdę dużą szanse na złapanie dziada.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Jasiuuu pisze:
trzecia - 'Ogry nie mają żadnej.' - podczas gdy wystawia się właśnie armatki DoW w nich i chyba Jacek też wystawia.
Przede wszystkim rok temu sprzedałem Ogry. Więc nie, nie wystawiam ich. Zresztą turniejowo mi się chyba raz w Łodzi zdarzyło.
Również raz W Białym użyłem Mengili. Wszystko kręciło się wokół nich i przestało mi się to podobać.

Jasiu...drzesz szaty tylko, gdy tak naprawdę nie chodzi o brak narzędzi a koszt i łatwość. Naprawdę, nie rozumiem podejścia: biorę prawdopodobnie najsłabszą armię w WFB i potem obrażam się, że jest słaba. Jest jaka jest. Stasiu bez armat daje radę. Będziesz po prostu musiał inaczej złożyć armię. Nie pierwszy i nie ostatni raz. Za 4 miesiące wyjdzie nowa edycja. Wtedy też złożysz nową rozpiskę. Straszne, dopprawdy.
Jeżeli ploty są prawdą, smoki i GD raczej znikną ze stołów. Albo przynajmniej będzie trzeba z czegoś zrezygnować.
Graj swoją armią, spróbuj zapomnieć o DoW i staraj się osiągać najlepsze wyniki dostępnymi środkami.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

@emiel_regis

Słyszałeś o Dębku?
To taki gość, który jako jedyny Bretończyk potrafił przestać myśleć schematem "mam lance, więc muszę głupio popierdalać do przodu".
On gra defensywną Bretą i radzi sobie świetnie.
Przecież to on te wszystkie patenty powymyślał.
Sorry, ale takim lamentem nie pomagasz sprawie DoW.
Musisz po prostu popracować nad techniką.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

twardochleb
Chuck Norris

Post autor: twardochleb »

Heh wlasnie na tym polega urok grania slabsza armia ze trzeba pokminic zeby wygrac z takimi VC czy demonami. Grajac jako tzw "underdog" wygrana daje o wiele wieksza satysfakce niz masakrowanie innych tym co jest najmocniejsze. To tak jakbys gral w Q3 i bez przerwy popierdalal z BFG i quad damage :P Jesli chcecie miec przewage nad przeciwnikiem jeszcze przed rozpoczeciem bitwy to faktycznie rada w stylu "zmien armie" wydaje sie byc uzasadniona :P

BP jest fajne bo umozliwila walke sredniakow z armiami topowymi. Jesli wszyscy masowo wystaiaja w rarach te same dwa wyjete z dupy/nieklimatyczne oddzialy, ktore sa twarda kontra na to co ich najbardzuej boli to jest to dla mnie pojscie na latwizne. Jakos nie kupuje tego, ze bez dzial jestescie kompletnie bezradni i nie mozecie bez nich wygrac/zremisowac.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Cytuj:
a skoro widzi choć jednego, to musi zmierzyc dystans do nich i tym samym znam oboma Cygorami dystans do niej.

to nie tak działa amigo : ] robisz kółeczko 24'' wokół cygora i sprawdzasz czy jakiś mag jest w nim
deklarowanie samo w sobie zasięgu nie jest problemem ..
j

Akurat ten przepis można inaczej też interpretować....zresztą, jak zatoczysz "kółeczko" bez faktycznego sprawdzenia jaka jest rzeczywista odległość od Cygora? Nawet ponad 24' w zasadzie wszystko jest już jasne po takim sprawdzeniu.

Mówisz ze deklarowanie zasięgu nie jest problemem...no a ja twierdze, że czasem jednak jest.
Cytuj:
Armie nie grajace na magii? Ok, ja mam 3 shamanow beastmenskich w tym jednego duzego

też mam : ] ale nie widzę związku
związek jest tu taki, że armie bez magów (nie mówie o dwarfach) mają z reguły kiepską antymagię, więc mają niekiedy po prostu prze....ane

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

JaceK pisze:..
heh Jacku nie przeczytałeś całej dyskusji ,mi tu ciągle chodzi o to że ograniczenie w obecnej formie nie przycina DoW tylko Cygora więc nie :
biorę prawdopodobnie najsłabszą armię w WFB i potem obrażam się, że jest słaba.
a raczej:
biorę armię która mi pasuje klimatem i którą gram od 13>lat nie rozumiem czemu zabierają mi Cygora/Helcannon.
nie jest to wishlist ani whine (orki i ogry) raczej 'don't spoil it'

Crane : odchodzimy do tematu , zapraszam na priv . ale zapewniam cię że jeśli uważasz w turze ruchu strzelanie to nie jest wielka filozofia : ]

ale jak Torrens napisał EOT I poczekajmy na ew. zmiany
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Tu nie chodzi o to że ktoś narzeka że ma słabą armię i potrzebuje wzmocnień. DoW są normalnie do wyboru, według podręcznika. Chodzi o to żeby nie osłabiać armii która tego nie wymaga.

To tyle. Wszystkie moje posty w tym temacie były próbą uświadomienia tego LS.
Mam nadzieję na erratę BP w tym względzie.

Kasztan de True
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Kasztan de True »

widzisz Bless i tak zostałeś zciśnieniowanym PG - bo prawdziwi klimaciarze robią to tylko z DOW :lol2:
ach jak ten czas szybko biegnie za moich czasów definicja klimatu była inna :mrgreen:
nie zrozumiales mnie - nie pisalem nic o klimacie,

radzicie zeby cisnac w inne armie, czyste podejscie PG- grac tylko tym co jest na topie, cytujac Soklesa - a reszta to plewa...

pierwsze figsy kupilem 16 lat temu, nie zamierzam rezygnowac z gry ze wzgledu na zdupiony ab, ale rowniez nie zamierzam dawac sie masakrowac na turnieju jakiemus PG wystawiajacemu 2x abomki tudziez inne ciulstwa byleby tylko pocisnac kolejna wygrana armii, ktora po megakminie nie ma co temu czemus tak naprawde zrobic. na turneiju pozostaje powiedziec - bravo wygrałes - naprawde jestes wielki - na nastepnym turnieju mistrzu pokaz jaki jestes wielki inna armia , ale moze taka spoza top5.
BP jest fajne bo umozliwila walke sredniakow z armiami topowymi.
Nie dokonca BP to umozliwia, chociaz jest najlepszym rozwiazaniem jakie do tej pory widzialem i na jakie gralem.
Jesli wszyscy masowo wystaiaja w rarach te same dwa wyjete z dupy/nieklimatyczne oddzialy, ktore sa twarda kontra na to co ich najbardzuej boli to jest to dla mnie pojscie na latwizne.
to jak nazwiesz sytuacje kiedy wszyscy przesiadaja sie na de/skaveny a wczesniej danony/lizacze/vucety ?

Jakos nie kupuje tego, ze bez dzial jestescie kompletnie bezradni i nie mozecie bez nich wygrac/zremisowac
jakos nie kupuje tego ze bez grania na LT i innych chorych oddzialach nie mozecie wygrac/zremisowac :roll:
zwlaszcza przeciwko takim przegietym armiom jak beasty/orki/khemri, woch czy ogry...

dobra koniec tematu, jest jak jest,

juz niedlugo 8ed , nowe przegiecia nowe wyzwania a noz widelec znowu zaczne regularnie grac w turniejach.

cheers,
Kasztan
najważniejsze by najważniejsze było najważniejsze

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Uff, tęmpo pisania postów jest jak widzę na tym forum czasem iście stanachowskie :wink: . Ale po koleji :
Śmieszna sprawa z tym murem milczenia. Napisaliśmy bardzo jasno, że nie będzie żadnych zmian na + w armiach poza OnG i OK. Napisaliśmy czemu.

W zamian opublikowano x wishlistów mniej lub bardziej sensownych.

Napisaliśmy, że zerkniemy jeszcze na kwestię DoW i poprawimy dwa błędy redakcyjne w BP do Ogrów. Teraz.

Od tego czasu jest ze sto postów z bluzgami graczy WoCh i WE. W zasadzie koło 10 tych graczy w sumie, ale swoje zdanie muszą wyrazić po wielokroć, koniecznie ze złośliwościami.

Nazywasz więc naszą reakcję na wishlisty murem milczenia? Powtórzę: LS nie zmieni już wiele do nowej edycji. Naucz się czytać i rozumieć. Nie tylko brakuje woli większości ze strony LS, ale też zasobów i czasu, żeby to zrobić porządnie w kilkunastu armiach. Jeśli damy foresakenom skirmish, to natychmiast wrzask podniosą gracze innych armii, o takiej samej jak Twoja mentalności - czyste oburzenie, że moja armia nie dostała, a tamci dostali. Musiałby być sensowny re-balancing Krasiów, Brety, Woch, WE, Bestii, DoW, pewnie HE i TK (!). I nie daj boże ktoś by dostał o 5% więcej niż reszta, od razy byłyby teorie spiskowe, krzyż i golgota dla autorów. No i za 4 miesiące jest nowa edycja WFB, która może efekty tych prac zmienić w guano.
Barbarossa - jako ze z całej LS ciebie chyba cenię najbardziej wyjaśnię ci wszystko pokoleji, tak jak się takie rzeczy wyjaśniać powinno :

Napisaliście,że zmian nie będzie, bo uważacie ja za niepotrzebna. I tyle. Nie było ( a przynajmniej nie wyczytałem, a z reguły czytam dosć dokłądnie ) zadnych sensowych z mojego punktu widzenia argumentów czemu tak, a nie inaczej. Było "nie bo nie".

Wish listy pojawiły się bo gracze tej i owej armii czują się w istniejacych warunkach nieproporcionalnie słabi. I ( zaznaczam przeczytałem je ) były to w znacznej wiekszości propozycje sensowne, o ograniczonym zasiegu. Naprawienie najbardziej idiotycznych bugów i braków jakie popełnili autorzy tych armii. Dostosowanie ich do istniejacych realiów. W żadnym razie nie pisanie Ab od nowa jak niektórzy zarzucali ( choć tylko to tak naprawdę by niektórym armiom pomogło ).

Poprawiliście Orki, Ogry, i Najemników. Uważaliście ( słusznie zresztą ) ze wymagają naprawy. Tutaj jakoś kontrowersje was nie obchodziły, był problem, to trzeba go było rozwiazać.

Kto rzuca bluzgami, ten rzuca. 10 graczy ? W ankiecie o booście dla WoCH-u głsów oddnano ponad 340. Choc wtedy, niepamiętam juz kto, twierdził, ze to dlatego że głosowały osoby które się na temacie nie znają - takim rozumowaniem to można uwalić każdą ankietę :roll: , bo jak głosów jest mało, to jest nie dość reprezentatywna, a jak nie daj boże jest wiekszy odzew, to głosują nooby i też jest nie reprezentatywna :roll: . A na złośliwosci sobie zasłużyliscie :wink: .

A co do braku czasu - to jeszcze mogę zrozumieć, ale bark pomysłów mogę skwitować tylko tak - :lol2: :lol: . Sam, mam masę pomysłów na różnorakie poprawki, a jestem sam jeden, LS nie jest przecież organem jednoosobowym. Możliwe, ze spora częśc z nich jest głupia/chybiona/niepotzreba/zadaleko idąca, ale pomysły są ( mogę ci nawet wysłać je PM-ką jak chcesz ). Nie gracie w ten sytem od wczoraj przecież, mogę więc chyba założyć, ze jesteście na tyle doświadczonymi graczami by spojrzeć z perspektywy nie tylko swojej armii, ale i innych - i tych lepszych i gorszych. No i chyba jesteście w stanie przeprowadzić jakieś play-testy przed wrzucaniem zmian do pdf-a z BP ( i poprawic w nich błędy :twisted: ). Jasne, że poprawianie kilkunastu armii, działajacych w systemie "naczyń połączonych" to nie łatwe zadanie, ale jak mówiłem - nie gracie przecież od wczoraj, sam BP też trochę czasu już istnieje.. Piszesz, że :
Jeśli damy foresakenom skirmish, to natychmiast wrzask podniosą gracze innych armii, o takiej samej jak Twoja mentalności - czyste oburzenie, że moja armia nie dostała, a tamci dostali. Musiałby być sensowny re-balancing Krasiów, Brety, Woch, WE, Bestii, DoW, pewnie HE i TK (!). I nie daj boże ktoś by dostał o 5% więcej niż reszta, od razy byłyby teorie spiskowe, krzyż i golgota dla autorów. No i za 4 miesiące jest nowa edycja WFB, która może efekty tych prac zmienić w guano.
Jak mam miec mentalność o jakiej piszesz, to powinienem cię w tym miejścu zbluzgać od żydów, masonów i cyklistów co nastają na zdrową tkankę narodu batlowego tak :mrgreen: ? Tu niestety ze mną zupełnie nie trafiłeś ( czego ci zresztą nie mam za złe bo i po co ? ) :). Danie forseakenom skirmisha, czy jakiekolwiek zmiany są potrzebne nie dlatego, że głośno krzyczymy, tylko dlatego, ze gracze armi uważają takie zmiany jako konieczne dla sensownej rozgrywki. Czy ja płaczę z tego powodu, zę wzmocniliscie O(M)G, czy ogry ? Wręcz przeciwnie, ja sie cieszę, że dwie armie z plewnosci urosły do jakiejś sensownej siły. Ale jak już to wypada mieć pewną konsekwencję. Nie chodzi ani, mi ani zapewne innym graczom WoCh-u o zrobienie z tej armii drugich demonów, tylko o naprawienie jej największych bolączek. Jeśli o takiej samej potrzebie sa przekonani gracze Krasnolódów, WE, Bretki, czy niech i nawet TK, to jakie mam prawo im tego zabraniać czy wyśmiewać. Jeśli takie zmiany są rzeczywiscie potrzebne, to niech wejdą w życie.

Droga LS. Barbarossa, Shino, Jankiel, Xet, i inni. Macie mózgi i jak sadzę potraficie ich uzywać. Zamiast nas krytykować pomyślcie chwilę nad tym co proponujemy. Zróbie sobie, chocby i w domach, play-testy z uwzględnieniem zmian proponowanych w wish-lisatch jak to je nazywacie ( nie bez zabarwienia pejoratywnego jak sądzę ). Zagrajcie i zoabaczcie czy to rzeczywiscie tak okropnie rozwala system jak sądzicie. Ja ze swojej strony obiecuję zrewanżowac się tym samym.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Infernal Puppet+1.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

W =D> =D> pełni popieram przedmówcę
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

GoblinNadGobliny
Mudżahedin

Post autor: GoblinNadGobliny »

Infernal Puppet pisze: Droga LS. Barbarossa, Shino, Jankiel, Xet, i inni.
Tych innych wcale tak wiele nie ma, mogles juz Marka z imienia wpisac : P
Obrazek

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

1 zdanie komentarza do LS:

Po wprowadzeniu Patcha do orków było troche dyskusji, ale ZNACZNIE mniej niż teraz. A teraz boosta dostała armia znacznie slabsza od orków! Zastanówcie się, czemu tak jest, i czy może przypadkiem tacy jak infernal nie ma odrobiny racji.

I 1 zdanie ogólne:
Własnie przez takie podejście coraz bliżej mi nie do "zmień armię", tylko do: "zmien system".

Jestem przecietnym graczem, daleko mi do crusa bestiami czy thuriona mortalami w dawnych czasach. Jednak uważam że jakos tam ogrniam ta grę, i jak demonami wygrywam praktycznie wszystkie bitwy z podobnymi sobie skillem graczami, a mortalami i wochem przegrywam z niemalże każdym graczem który weźmie topową armię, to biorac pod uwage fakt że nie bawi mnie ani granie chamsko przegietymi demonami, ani warzywami pokroju woch/bestii, w pewnym momencie po prostu przestanę przychodzić na turnieje, pamperki zostawię sobie do klimatycznych bitewek po domach a permanentnie przesiąde sie na warmaszyny i hrody.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

szafa@poznan pisze:1 zdanie komentarza do LS:

Po wprowadzeniu Patcha do orków było troche dyskusji, ale ZNACZNIE mniej niż teraz. A teraz boosta dostała armia znacznie slabsza od orków! Zastanówcie się, czemu tak jest, i czy może przypadkiem tacy jak infernal nie ma odrobiny racji.

I 1 zdanie ogólne:
Własnie przez takie podejście coraz bliżej mi nie do "zmień armię", tylko do: "zmien system".

Jestem przecietnym graczem, daleko mi do crusa bestiami czy thuriona mortalami w dawnych czasach. Jednak uważam że jakos tam ogrniam ta grę, i jak demonami wygrywam praktycznie wszystkie bitwy z podobnymi sobie skillem graczami, a mortalami i wochem przegrywam z niemalże każdym graczem który weźmie topową armię, to biorac pod uwage fakt że nie bawi mnie ani granie chamsko przegietymi demonami, ani warzywami pokroju woch/bestii, w pewnym momencie po prostu przestanę przychodzić na turnieje, pamperki zostawię sobie do klimatycznych bitewek po domach a permanentnie przesiąde sie na warmaszyny i hrody.
To nic osobistego, ale: smialo!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Zamiast nas krytykować pomyślcie chwilę nad tym co proponujemy. Zróbie sobie, chocby i w domach, play-testy z uwzględnieniem zmian proponowanych w wish-lisatch jak to je nazywacie ( nie bez zabarwienia pejoratywnego jak sądzę ). Zagrajcie i zoabaczcie czy to rzeczywiscie tak okropnie rozwala system jak sądzicie. Ja ze swojej strony obiecuję zrewanżowac się tym samym.
Chyba dalej się nie rozumiemy.
Jesteście (piszący tutaj) drobnym wycinkiem społeczności battlowej. Wiele osób nie życzy sobie zadnych zmian, ewentualnie akceptuje jakieś ograniczenia slotów, ale są stanowczo przeciwni zmianie zasad. Jak LL wyraźnie da nam poparcie na zmianę wszystkich kodeksów to nie ma sprawy - będzie to zrobione. Jak nie - nie ma szans. Nie gracie w tą grę sami - musicie uszanować to, że niktórzy wolą grać w grę GW a nie LS. Tak samo miłośnicy produktów GW musieli pogodzić się z tym, że większość graczy wolała trochę pomysły GW ograniczyć.

Pewnie, że wolałbym, żeby foesakeni mieli skirmish, a chaos mógł łączyć sie z bestiami. Wolałbym grywalniejszego shaggotha i lepsze przedmioty u herosów. Tak samo wolałbym korsarzy w skirmishu, 4 BS/4WS u shades, przyciętą gwardię oraz hydrę i likwidację idiotycznej zasady khainite. Ale dopóki przeważająca część graczy nie będzie chciała tego samego, to nic z tego nie będzie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ