Codex 7 edycji dla besti?
Moderator: Dibo
Re: Codex 7 edycji dla besti?
@ Garg :
@ Stan : to nic nie rozwiązuje
To że opakowanie zawiera podstawki 20x20 nie oznacza ze nie można Harpii wsadzić na wieksze 25x25 bo i taka i taka podstawka symbolizuje jednostke o US1.
Popatrzcie na monstery. So na podstawkach 50x50 a mimo to smoki i giganty w pudełkach mają podstawki większe. To co ? Jak sie ma smoka na tej wiekszej podstawce to jest ingerencja w zasady a jak na mnijeszej to źle bo w pudełku była inna podstawka. A czołg ? ... no oki podstawka czołgu jest dosprecyzowana ale wybór też był czy podstawka rydwanowa czy większa
@ Stan : to nic nie rozwiązuje
To że opakowanie zawiera podstawki 20x20 nie oznacza ze nie można Harpii wsadzić na wieksze 25x25 bo i taka i taka podstawka symbolizuje jednostke o US1.
Popatrzcie na monstery. So na podstawkach 50x50 a mimo to smoki i giganty w pudełkach mają podstawki większe. To co ? Jak sie ma smoka na tej wiekszej podstawce to jest ingerencja w zasady a jak na mnijeszej to źle bo w pudełku była inna podstawka. A czołg ? ... no oki podstawka czołgu jest dosprecyzowana ale wybór też był czy podstawka rydwanowa czy większa
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
-
- Pseudoklimaciarz
Więc jaki jest efekt tej dyskusji? Jest to dla mnie dość ważne bo właśnie zabrałem się za robienie harpii. Mam obydwa rodzaje podstawek, ale 20x20 musiałbym kraść krasnalom, natomiast 25x25 mam z boxa demonetek. Czy ktoś wie na pewno jakie są prawidłowe podstawki żeby potem nie trzeba było zmieniać:?:
Dibo co ty gadasz? : O przecież smoki i giganty od górnie mogą brać 2 rodzaje podstawek. A czołg nie miał do niedawna uregulowanej podstawki co było błędem twórców co teraz jest uregulowane...Dibo pisze:Popatrzcie na monstery. So na podstawkach 50x50 a mimo to smoki i giganty w pudełkach mają podstawki większe. To co ? Jak sie ma smoka na tej wiekszej podstawce to jest ingerencja w zasady a jak na mnijeszej to źle bo w pudełku była inna podstawka. A czołg ? ... no oki podstawka czołgu jest dosprecyzowana ale wybór też był czy podstawka rydwanowa czy większa
A co do tego zasad ustaw sobie 5 harpii na maksymalnym rozstawieniu ( 1 cal od każdej harpii) na podstawkach 20 i 25 a zobaczysz różnice...
Harpie są na podstawkach 20/20 !
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
a orki ? a gory ? ustaw sobie 5 gorów i 5 np tych twoich kuszników i co jest różnica ? a oboje mają US1 i o co chodzi ? :* Ja sie zgadzam ze harpie są na 20,
ale to że harpie sa przeważnie na 20 nie oznacza ze nie moga być na 25.
Edit :
Lubie takie abstrakcyjne pogawędki ... są gdzieś jakiekolwiek zasady które precyzują lub zabraniają dowloności, bo jak dla mnie praktyka nie jest zasadą bo co nie jest zabronione to jest dozwolone
ale to że harpie sa przeważnie na 20 nie oznacza ze nie moga być na 25.
Edit :
Lubie takie abstrakcyjne pogawędki ... są gdzieś jakiekolwiek zasady które precyzują lub zabraniają dowloności, bo jak dla mnie praktyka nie jest zasadą bo co nie jest zabronione to jest dozwolone
Czcij Koze !!
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
To od dziś wystawiam ungory na 50x50 - dwoma oddziałami zescreenuje całą armię Wiem, że przekoloryzowuje, ale dla mnie ta dyskusja jest bez sensu - zawsze harpie były wystawiane na 20x20, wszyscy to uznają, więc po co robić problem i kombinować?
putoa alasti avantoon!
Dibo problem w tym że mnie nie zrozumiałeś chodziło mi o linie zasłonienia A różnica mój drogi jest taka że np. 4 harpie na 20/20 stykają się z max 6 gorami a na 25/25 z 8 gorami a to raczej znaczna różnica. Dibo nie ma czegoś takiego jak zmiana podstawek na inne bo tak mi się podoba, ingerujesz w zasady modelu i już
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
A jakie są zasady modelu smoka ? nie chce mi sie pisać tego jeszcze raz. Jeżeli przy monsterach jest dowolnośc to czemu nie ma dowolności w modelach piechoty ? Jak to mi wytłumaczysz to ustąpie
Garg plizzz zrozum ze Ja wiem że Harpie sie wystawia 20x20, ale ustawianie 25x25 to jest szkodzenia samemu sobie, i nie można komuś zabronić zrobienia sobie problemów. Pozwiadasz screen WOW taki boost że głowa mała , a to że je cieżej skitrać, gdzieś wcisnąć, a to że im cieżej walczyć (np z maszyną) to jest luksus ?
Przeciez Jasiuu nie pytał na jakich podstawkach są harpie tylko czy moze wystawić je na 25x25 - moim zdaniem może skoro chce sobie komplikować zycie.
P/S
Znalazłem takich śmiesznych panów ... im podsawki 25x25 w skinkach nie przeszkadzają
http://www.youtube.com/watch?v=IHkVKryr ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=xACRbzNg ... re=related
Edit
i harpie hmm powiedzmy że harpie http://www.youtube.com/watch?v=VObd6wRJhmo
Garg plizzz zrozum ze Ja wiem że Harpie sie wystawia 20x20, ale ustawianie 25x25 to jest szkodzenia samemu sobie, i nie można komuś zabronić zrobienia sobie problemów. Pozwiadasz screen WOW taki boost że głowa mała , a to że je cieżej skitrać, gdzieś wcisnąć, a to że im cieżej walczyć (np z maszyną) to jest luksus ?
Przeciez Jasiuu nie pytał na jakich podstawkach są harpie tylko czy moze wystawić je na 25x25 - moim zdaniem może skoro chce sobie komplikować zycie.
P/S
Znalazłem takich śmiesznych panów ... im podsawki 25x25 w skinkach nie przeszkadzają
http://www.youtube.com/watch?v=IHkVKryr ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=xACRbzNg ... re=related
Edit
i harpie hmm powiedzmy że harpie http://www.youtube.com/watch?v=VObd6wRJhmo
Czcij Koze !!
Bruenor Battlehammer pisze:To od dziś wystawiam ungory na 50x50 - dwoma oddziałami zescreenuje całą armię Wiem, że przekoloryzowuje, ale dla mnie ta dyskusja jest bez sensu - zawsze harpie były wystawiane na 20x20, wszyscy to uznają, więc po co robić problem i kombinować?
problem polega na tym że w chaosie nie było nigdy harpii ale są furie, GW zachęca w podręczniku do używania starych modeli w 'innym' wcieleniu .
T
Dibo przy smokach nie przy monsterach...
I nie wiem czy tak szkodzenie samemu sobie jak harpie zwykle służą do obciencia marszu i zasłaniania i to ma znaczenie czy zasłonisz większy obszar czy mniejszy.
I nie wiem czy tak szkodzenie samemu sobie jak harpie zwykle służą do obciencia marszu i zasłaniania i to ma znaczenie czy zasłonisz większy obszar czy mniejszy.
Nie zawsze - bo kiedyś bestie miały harpie i nie było podstawek 20x20 wtedy były na wiekszych.Bruenor Battlehammer pisze:To od dziś wystawiam ungory na 50x50 - dwoma oddziałami zescreenuje całą armię Wiem, że przekoloryzowuje, ale dla mnie ta dyskusja jest bez sensu - zawsze harpie były wystawiane na 20x20, wszyscy to uznają, więc po co robić problem i kombinować?
a 50x50 to nie sa podstawki dla modeli o us1 i to JEST łamanie zasad bo to podstawki monsterowe ... tak wiem ze to był tylko przykłąd ale ja tu z gagrgiem nie polemizuje na temat przeginania pały tylko drobnych róznic
Gdyby dyskusja sie toczyła o wsadzanie harpi na podstawki kawaleryjsckie, dajmy na to, to wtedy jest to oczywiste naruszeni zasad. Gdyby chodziło o wsadzanie ich na podstawki 30x30 to tez było by łamanie zasad - bo nie ma takich podstawek. Podsawki 25x25 sa i są używane i sybolizują dokłądnie to samo co podstawka o wymiarach 20x20 i ich podmiana nie łamie zasad
Edit
@Garg: a Hydra czy abominacja też są monstermai a są na podstawkach wiekszych niż 50x50 bo na rydwanowych.
A teraz zupełnie pozatą dyskusją pumbagory są na 50x50 czy 40x40 ?
Czcij Koze !!
13 części? bleee... ile pinowania! i do tego GSowania...a efekt i tak paskudny...
no ale co do wielkości podstawek...
ungory też miały zmieniane rozmiary podstawek... więc czemu nie mogą zmianiać furie, z 25x25 na 20x20?
poza tym, jeśli ktoś się czepi że na za małych są to wytłumacznie jest proste - takie były w pudełku
no ale co do wielkości podstawek...
ungory też miały zmieniane rozmiary podstawek... więc czemu nie mogą zmianiać furie, z 25x25 na 20x20?
poza tym, jeśli ktoś się czepi że na za małych są to wytłumacznie jest proste - takie były w pudełku