Skaven 600
Skaven 600
Takie cóś na border patrol:
Warlock Engineer, Magic Level 1, Doom Rocket, Warp-Energy Condenser 115
25 Stormvermin, Shields; Standard; Musician, Fangleader 225
21 Skavenslaves, Slave Musician 44
8 Plague Censer Bearers 128
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 97
Da radę?
Warlock Engineer, Magic Level 1, Doom Rocket, Warp-Energy Condenser 115
25 Stormvermin, Shields; Standard; Musician, Fangleader 225
8 Plague Censer Bearers 128
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 97
Da radę?
Marcinie - zapomniałeś, że to patrol - max 1 rare lub special.
A ty Janiszku, że nie można dawać magicznych szmat.
A mnie brak weapon teama.
A ty Janiszku, że nie można dawać magicznych szmat.
A mnie brak weapon teama.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
Twój post to failMarcins pisze:nie da rady
po pierwsze stormverminy na te punkty to fail, klanraty będą lepsze ,i więcej censerów-2oddziały ,z zamiany srtormów na clanraty uzbiera się na 2lvl na elektryku
Jedyne nad czym by się zastanowił to dodanie elektrykowi poziomu, żeby warp lightning pociskać z 3 kości. Ale ten doom rocket...
Marcin. Nie. Censerzy to nie wszystko.
W ogóle chyba tylko ty opierasz swoja taktykę na tej jakże nie pewnej jednostce. Często się zdarza, ze ktoś ich wyprowadzi gdzies daleko, że sie sami zagazują.
Stromvermini są dosc dobrzy w walce, mają static CR. Dodatkowo magia i doomrocket. To jest trzon tej rozpy. Nie censerzy.
Ja osobiście wywaliłbym jedne slejwy dał poziom magowi i za reszte punktów dopakował slejwy albo dał kolejnego censera.
Ale poziom na elektryku musowy, ze względu na dośc ciekawe czary i możliwosc nawalania błyskawic z 3 kości.
W ogóle chyba tylko ty opierasz swoja taktykę na tej jakże nie pewnej jednostce. Często się zdarza, ze ktoś ich wyprowadzi gdzies daleko, że sie sami zagazują.
Stromvermini są dosc dobrzy w walce, mają static CR. Dodatkowo magia i doomrocket. To jest trzon tej rozpy. Nie censerzy.
Ja osobiście wywaliłbym jedne slejwy dał poziom magowi i za reszte punktów dopakował slejwy albo dał kolejnego censera.
Ale poziom na elektryku musowy, ze względu na dośc ciekawe czary i możliwosc nawalania błyskawic z 3 kości.
Janiszku wystarczy spanikować ten jakże drogi i wysoce brejkowalny oddział o max 8ld
katapulta,organki itp
a jak ktoś gra ofensywna armią to zazwyczaj ma fasty...
nie wróże dobre przyszłości tej rozpisce ,ale graj jak chcesz w końcu człek uczy się na błędach,ale ten 2lvl na elektryku dać powinieneś
katapulta,organki itp
a jak ktoś gra ofensywna armią to zazwyczaj ma fasty...
nie wróże dobre przyszłości tej rozpisce ,ale graj jak chcesz w końcu człek uczy się na błędach,ale ten 2lvl na elektryku dać powinieneś
Ja bym wolał mieć ten drugi poziom na magu- inaczej możesz rzucić tylko piorun i to tylko z dwóch kości, a przeciwnik przecież też ma minimum 2 kostki dispela. Doomrocketowi często zdarza się polecieć za daleko albo za blisko, a na 600 punktów to na stole nie będzie zbyt tłoczno.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
Racja, za dużo masz oddziałów - musisz z jednego zrezygnować. Problemem jest też mały lider. Wywal rakietę i weź drugi lvl bo z jednym piorunem rzucanym na 2 kostkach nie poszalejesz. Albo zrezygnuj z elektryka na rzecz liderki.
Ja bym brał:
elektryka z 2lv i kondensatorem
24 klanów z FCG i miotaczem
21+3+1 giant ratów z master moulderem (ld 9 i całkiem nieźli w walce, będzie tez na co rzucać death frenzy)
22 niewolniaków z muzykantem
7 censerów
Ja bym brał:
elektryka z 2lv i kondensatorem
24 klanów z FCG i miotaczem
21+3+1 giant ratów z master moulderem (ld 9 i całkiem nieźli w walce, będzie tez na co rzucać death frenzy)
22 niewolniaków z muzykantem
7 censerów
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"