Pytania początkującego
Moderator: #helion#
Re: Pytania początkującego
Niestety raczej d6 w oddział (a nie indywidualne minosy).
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
W podręczniku wyraźnie na początku opisu tej kwestii stoi unit, więc niestety, nie ma tak dobrze.
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
mam pytanko, jeśli dokupię kapitanowi pistolet to czy mogę strzelać dodatkowo z niego w walce wręcz a potem normalne ataki ww wykonywać i da mi to wtedy 4 ataki?
''Three things make The Empire great – faith, steel and gunpowder!"
Legionowski Klub Miłośników Fantastyki
http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769
Legionowski Klub Miłośników Fantastyki
http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769
Zaczynam zabawę z Imperium i mam 3 pytania:
1.Na jakich podstawkach są state troopy? np. halabardnicy, strzelcy, greatswordy i wizard itd.
2.Czy box strzelców i box state troopów nadaje się na początek? Oczywiście resztę będę proxował do czasu.....
3.Jak skleić state troopów aby byli jak najbardziej uniwersalni?
Pozdrawiam i dziękuję;D
1.Na jakich podstawkach są state troopy? np. halabardnicy, strzelcy, greatswordy i wizard itd.
2.Czy box strzelców i box state troopów nadaje się na początek? Oczywiście resztę będę proxował do czasu.....
3.Jak skleić state troopów aby byli jak najbardziej uniwersalni?
Pozdrawiam i dziękuję;D
BLOOD FOR THE BLOOD GOD!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!
Wszystko w Imperium z piechoty jest na 20x20mm. Jedynie Valten - Exalted of Sigmar ma 25x25 ale to Special Hero.
A jak ich skleić to jeśli idzie miecz/halabarda/włócznia to na początek najlepiej mieczników. W włóczniach a na koniec halabardach zakochasz się później
A jak ich skleić to jeśli idzie miecz/halabarda/włócznia to na początek najlepiej mieczników. W włóczniach a na koniec halabardach zakochasz się później
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Independent Units - to wszystkie oddziały piechoty Imperium (wyjątek Flagellanci). Są to samodzielne jednostki mogące walczyć - samodzielnie.
Parent Units - są to jednostki mogące być tzw jednostką 'matką' dla detachmentu (oddziału pomocniczego)
Detachments - to oddziały pomocnicze dla Parent Units.
Czyli masz np. oddział 25 Greatswords i dokupujesz dla niego detachment 10 halabardników i detachment 10 milicjantów. Oba detachmenty są od tego by wspomagać w obronie i ataku główny oddział. W zasadzie jest to prosto wytłumaczone w podręczniku.
W paragrafie Parent Units jest wypisane, która jednostka czym może być.
Parent Units - są to jednostki mogące być tzw jednostką 'matką' dla detachmentu (oddziału pomocniczego)
Detachments - to oddziały pomocnicze dla Parent Units.
Czyli masz np. oddział 25 Greatswords i dokupujesz dla niego detachment 10 halabardników i detachment 10 milicjantów. Oba detachmenty są od tego by wspomagać w obronie i ataku główny oddział. W zasadzie jest to prosto wytłumaczone w podręczniku.
W paragrafie Parent Units jest wypisane, która jednostka czym może być.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Jeśli jesteś w 12" od wrogiego maga możesz mu na 4+ podebrać czar (trzeba rozlosować, który to będzie) i potem go rzucić z bazową siłą tegoż czaru.
A co jest w brygadzie?
A co jest w brygadzie?
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
ale czy ten ukradziony czar zostaje jako boundspell czy po 1ym uzyciu znika , jesli znika to czy moge ukrasc wrogowi kolejny czar ?
w brygadzie jest
40 state troops
20 strzelcy
8 knights
10 GS
działko
5 pistoliers
mam jeszcze pytanie co do rod of power
moje niezużyte kości powera idą do mojej puli dispela w turze magii przeciwnika?
a czy niezużyte moje kości dispela ida do mojej puli powera w mojej fazie magii?
czy może niezużyte kości powera przeciwnika idą do mojej puli powera ?
w brygadzie jest
40 state troops
20 strzelcy
8 knights
10 GS
działko
5 pistoliers
mam jeszcze pytanie co do rod of power
moje niezużyte kości powera idą do mojej puli dispela w turze magii przeciwnika?
a czy niezużyte moje kości dispela ida do mojej puli powera w mojej fazie magii?
czy może niezużyte kości powera przeciwnika idą do mojej puli powera ?
Na pewno jeszcze jedno działo i paru bohaterow. (box z kapitanem, robisz takiego jeźdza żeby byl i kapitan i ksiadz)(no i 2 magów.)
Jako rar kup czołg albo box hellblaster/hellstorm.
Z reszta bym sie wstrzymał. wiadomo book za rok a i jakieś nowe figureczkiw wyjda.
Edit.
Rany chłopie , wszystko masz w abooku. POd koniec twojej tury nieużyte kości power mozesz przetrzymac do nastepnej tury. a pod koniec tury przeciwnika nie uzte dispel mozesz pobrac i trzymac do momentu az bedziesz ich mógł użyc , czyli następnej tury przecwinika.
Jako rar kup czołg albo box hellblaster/hellstorm.
Z reszta bym sie wstrzymał. wiadomo book za rok a i jakieś nowe figureczkiw wyjda.
Edit.
Rany chłopie , wszystko masz w abooku. POd koniec twojej tury nieużyte kości power mozesz przetrzymac do nastepnej tury. a pod koniec tury przeciwnika nie uzte dispel mozesz pobrac i trzymac do momentu az bedziesz ich mógł użyc , czyli następnej tury przecwinika.
Ostatnio zmieniony 8 maja 2010, o 14:32 przez Barney, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Po użyciu znika a możesz tych czarów ukraść ile dusza zapragnie.
Twoje kości tylko i możesz je wykorzystać do rzucania jak i rozpraszania czarów. Zależy na co wolisz je przeznaczyć i kiedy użyć różdżki.
Mógłbyś sobie dokupić
- 10 Flagellantów
- 2 rycerzy (powinni być na Allegro albo eBay pojedynczy do kupienia)
- jeszcze jedno działo
- bohaterowie - 2-3 (mogowie, do walki)
Imperium ma jedną z większych ilości modeli do kupienia. Przy odrobinie szczęścia za niewielkie pieniądze może Ci się udać kupić archiwalne wzory o wiele lepsze od tego co teraz jest do kupienia.
Twoje kości tylko i możesz je wykorzystać do rzucania jak i rozpraszania czarów. Zależy na co wolisz je przeznaczyć i kiedy użyć różdżki.
Mógłbyś sobie dokupić
- 10 Flagellantów
- 2 rycerzy (powinni być na Allegro albo eBay pojedynczy do kupienia)
- jeszcze jedno działo
- bohaterowie - 2-3 (mogowie, do walki)
Imperium ma jedną z większych ilości modeli do kupienia. Przy odrobinie szczęścia za niewielkie pieniądze może Ci się udać kupić archiwalne wzory o wiele lepsze od tego co teraz jest do kupienia.
own3d@
nowe figsy raczej nie wyjda wszystko w imperium jest z 7ed oprócz knightów najwyżej mogą ugrywalnić to co jest teraz niegrywalne i na odwrót
musze sie pochwalic ze w pewnym sklepie w krakowie byla promocja i brygade kupilem za 280zł
zapraszam do ocenienia rospy
czy na mniej niż 2k opłaca sie wystawiać zamiast czołgu rakietnicę ew. hellblaster?
nowe figsy raczej nie wyjda wszystko w imperium jest z 7ed oprócz knightów najwyżej mogą ugrywalnić to co jest teraz niegrywalne i na odwrót
musze sie pochwalic ze w pewnym sklepie w krakowie byla promocja i brygade kupilem za 280zł
zapraszam do ocenienia rospy
czy na mniej niż 2k opłaca sie wystawiać zamiast czołgu rakietnicę ew. hellblaster?
Witam
Chciałem się tylko dowiedzieć jakie wymiary mają tarcze Empire.
Wysokość i szerokość, potrzebuje ich do konwersji "Storm Shield" ale nie wiem czy zamawiać.
lub i
Może są jeszcze jakieś o których nie wiem i są dość duże ?
Dziękuje i Pozdrawiam
Chciałem się tylko dowiedzieć jakie wymiary mają tarcze Empire.
Wysokość i szerokość, potrzebuje ich do konwersji "Storm Shield" ale nie wiem czy zamawiać.
lub i
Może są jeszcze jakieś o których nie wiem i są dość duże ?
Dziękuje i Pozdrawiam
Daemons, X-Wing & Black Tea