Dziewczyny a WFB

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Re: Dziewczyny a WFB

Post autor: Eltharion »

Malowanie jednej dwóch figurek jest ok . Efekt cieszy oko :D
Malowanie całej armi jest juz dla mnie problemem :? Choc efekt jeszcze bardziej cieszy oko
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Eltharion pisze:Malowanie jednej dwóch figurek jest ok . Efekt cieszy oko :D
Malowanie całej armi jest juz dla mnie problemem :? Choc efekt jeszcze bardziej cieszy oko
Przecież nie mam zamiaru malować mu kilku klocków ghuli i zombie :P
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

No ja tam nie wiem :P
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Jakiż to defekt, drogie panie, toż to istna cecha błogosławiona, której niestety nie posiadam ;)

A tak naprawdę - dowolna kobieta na turnieju wzbudza takie samcze zainteresowanie, że w sumie dziwię się, że nie chcą owe panny przychodzić szukać przyszłych mężów :)

Bo w końcu przez Battla do serca mężczyzny nie? :wink:

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Tylko raz widziałem dziewczynę grającą w WBF, grała na masterze w Białym doskoanle pomalowanymi lizakami. Miło by było gdyby więcej dziewczyn wciągnęło się do tego hobby(za granicą jest sporo "graczek"), właśnie wkręcam moją siostrę cioteczną w grę elfami.

Co wypowiedzi szramy jest kilka osobników które odstraszają płeć piękną, z szczególnością jeśli chodzi o turnieje.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Grodzio
Chuck Norris

Post autor: Grodzio »

Fakt, panowie trzeba uderzyć się czasami w piersi za zachowanie na turniejach. Ja również wkręcałem kuzynke jednak ostatecznie nic nie wyszło, bo za nudne dla niej :P

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Może by tak zniżkę dla pań któryś z sklepów zaoferował :lol2: ? Tylko żeby nie doszło do tego że co po niektórzy zaczną przychodzić z matkami i babciami do sklepów.

Awatar użytkownika
Grodzio
Chuck Norris

Zniżka w sklepie nie przejdzie, bo niektórzy będą nie tyle matki brać, ale koleżanki wysyłać po figurki :P Już lepiej darmowe wejscia na turnieje :D

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Darmowe wejściówki na turnieje to dobry pomysł tylko że ma kolejną kontrowesję.
Jak tu się zmieścić w kieckę? :lol2:

Awatar użytkownika
Grodzio
Chuck Norris

Tylko nie zapomnij nóg ogolić :P

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Nie martw się o mnie pomyśl co się stanie jak taki S....o weźmie sukienkę od mamy Oł de Humanity!

Awatar użytkownika
Grodzio
Chuck Norris

Swoją drogą ktoś na jednym z Koziołków przebrał się za bretońska czarodziejke i keice zakładał :mrgreen:
No ale równouprawnienie jest to i w spodniach też przejdzie :P

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

szrama pisze: A tak naprawdę - dowolna kobieta na turnieju wzbudza takie samcze zainteresowanie, że w sumie dziwię się, że nie chcą owe panny przychodzić szukać przyszłych mężów :)
Problem leży w tym, co jest przyczyną, a co skutkiem zainteresowania grą (wszystko jedno, w jakim wymiarze - hobbystycznym czy czysto bitewnym).
U mężczyzn jest to całkiem zwyczajne - 1) Kumple pokazali mi fajną grę, 2) Kupiłem sobie figurki, 3) Poszedłem na turniej.
U kobiet wygląda to tak: 1) ON pokazał mi fajną grę, 2) Kupiłam sobie figurki, 3) Poszłam na turniej.

Jest to dość uproszczony schemat ;) Ale z grubsza tak wygląda. Rozchodzi się o to, że dziewczyny poznają te gry poprzez facetów, i to najczęściej własnych (wyjątkiem jest rodzeństwo płci męskiej, ale tu trzeba mądrego, niekłótliwego rodzeństwa :) ). Skoro zatem dziewczyna ma już swojego mężczyznę, to po cóż ma szukać innego na turnieju? Jeśli chcecie zmienić schemat, to trzeba wychowywać młode pokolenie. Te, które obecnie mają 10-12 lat i nie wzbudzają jeszcze (mam nadzieję) typowo samczego zainteresowania :P

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Tak młodzież to przyszłość, trzeba poczekać jak aż te starocie powymierają i przejąć władzę
Tak już to widzę: GW-Nania
Co młody chcesz grać demonami?
Tak!!
To marsz na karnego żółwika.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Skavenblight pisze: Skoro zatem dziewczyna ma już swojego mężczyznę, to po cóż ma szukać innego na turnieju? Jeśli chcecie zmienić schemat, to trzeba wychowywać młode pokolenie. Te, które obecnie mają 10-12 lat i nie wzbudzają jeszcze (mam nadzieję) typowo samczego zainteresowania :P

Ale to już by było dla innych (młodszych/następne pokolenie) albo dla pedofili, więc się nie opłaca ;)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

bem pisze:
Skavenblight pisze: Skoro zatem dziewczyna ma już swojego mężczyznę, to po cóż ma szukać innego na turnieju? Jeśli chcecie zmienić schemat, to trzeba wychowywać młode pokolenie. Te, które obecnie mają 10-12 lat i nie wzbudzają jeszcze (mam nadzieję) typowo samczego zainteresowania :P

Ale to już by było dla innych (młodszych/następne pokolenie) albo dla pedofili, więc się nie opłaca ;)
Trzeba myśleć przyszłościowo :) Zresztą nie brakuje graczy w wieku gimnazjalno-licealnym, tych parę lat różnicy za jakiś czas nie będzie problemem. Chodzi o to, żeby pokazać, że to jest fajne i że jest dla wszystkich. Nie podkreślać, że to "zabawki dla chłopców". Uczyć, ale nie dawać wygrywać, bo to tylko oddala od zainteresowania. Malowanie też pokazać od jakiejś przystępnej strony, nie od razu od galerii GD :P I tak dalej... pewnie, że u niektórych granie skończy się na paru bitwach, a malowanie na ozdabianiu sobie paznokci, ale warto próbować, w końcu się jakieś zainteresowane znajdą.

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Skavenblight pisze: Problem leży w tym, co jest przyczyną, a co skutkiem zainteresowania grą (wszystko jedno, w jakim wymiarze - hobbystycznym czy czysto bitewnym).
U mężczyzn jest to całkiem zwyczajne - 1) Kumple pokazali mi fajną grę, 2) Kupiłem sobie figurki, 3) Poszedłem na turniej.
U kobiet wygląda to tak: 1) ON pokazał mi fajną grę, 2) Kupiłam sobie figurki, 3) Poszłam na turniej.

Jest to dość uproszczony schemat ;) Ale z grubsza tak wygląda. Rozchodzi się o to, że dziewczyny poznają te gry poprzez facetów, i to najczęściej własnych (wyjątkiem jest rodzeństwo płci męskiej, ale tu trzeba mądrego, niekłótliwego rodzeństwa :) ). Skoro zatem dziewczyna ma już swojego mężczyznę, to po cóż ma szukać innego na turnieju? Jeśli chcecie zmienić schemat, to trzeba wychowywać młode pokolenie. Te, które obecnie mają 10-12 lat i nie wzbudzają jeszcze (mam nadzieję) typowo samczego zainteresowania :P
No tak, słuszny schemat, naturalnie, że mówiłem o tych "nieobrączkowanych" :). Niemniej smutne, że faktycznie, niestety jest tak, że gry są dla chłopców, a kształtuje się dziewczynki w bardziej trzeźwe myślowo horyzonty. Ja ubolewam nad tym faktem szczerze, ale chyba prędko to się nie zmieni na lepsze. Mimo wszystko zadowolony jestem z faktu, że mogę już ludziom na praktycznie dowolnej imprezie powiedzieć czym się zajmuję hobbystycznie i samym zaangażowaniem w opowieść przekonać, że to faktycznie jest coś mega, skoro tyle o tym mówię, a wyglądam na fajnego człowieka (pozory mylą, hje, hje :wink: ).

Moja kobieta maluje, rzeźbi, jest świetna w tym i przyszłość wiąże z grafiką komputerową. Co z tego, skoro jest realistką i ona najwyżej powzdycha, że mi się chce babrać z blendingiem, zamiast sama chwycić za pędzel. Romantyzm gdzieś w pokoleniu zamiera.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Nie "gry są dla chłopców", tylko "nikt nie mówi dziewczynkom, że gry są dla wszystkich" :)
Oczywiście, jeśli coś się wydaje "niepoważne i niedorosłe", to trudno do tego przekonać... dlatego lepiej przekonywać tych, którzy są jeszcze dziećmi :) Potem żal im będzie się rozstawać z figurkami.

No, zawsze można nadrobić braki w kolejnym pokoleniu, wychowując własne potomstwo...

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Skavenblight pisze:No, zawsze można nadrobić braki w kolejnym pokoleniu, wychowując własne potomstwo...
Cóż, niektórzy na to są za młodzi ;)
A co do wieku. Znam kilku "panów", którzy do gry w batla wkręcili się po trzydziestce :) Ja uważam, że akurat żaden bitewniak nie jest dziecinny. Do tego trza mieć głowe.. Fakt, jak ktoś patrzy na moja półkę z armią to mówi "fajne żołnierzyki". Ja często powstrzymuję się od komentarzy i opowiadań o moim hobby ;)

Pozdro

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Eltharion pisze:Eh ... ja nawet nie znam dziewczyny co by chciała sie dowiedziec co to WFB a co dopiero za mnie kosciami turlac :roll:
Widziałem już parę batlowych chwytów płci pięknej: foch, dekolt, rzut kostkami w przeciwnika, a także kopanie po kostkach.
Kaleson, zbiera Ci się :mrgreen:
jeszcze kilka takich tekstów i sobie chyba, k***, marchewkę przywiążę :evil:

Gram od tylu lat, że prawdopodobnie nikt już nie pamięta, że jestem babą :(
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

ODPOWIEDZ