Kulturalne Sojusze

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

Asassello pisze: Husiat, niestety niektóre armie troche moze to bolec bardziej inne mniej. kombinuj by bolalo Cie ta jak najmniej.
No to chociaż, skoro paymaster jest obowiązkowy dla obu armii (no bo 1-3 slotów bohaterów a sojusz) to niech chociaż daje przerzut jako BSB również sojusznikowi... :roll: A czy nie można na czas tego turnieju dozwolić być mu generałem armii...? Coprawda będzie BSB i generałem, ale są też tego minusy.
A tak nie musiałbym już wystawiać maga albo kapitana żeby mieć gienia. :roll:
a to nie jest tak jak w tk? przeciez one tez musza brac 2 hero (gienek i phant) wiec nie widze tu powodu dla jakiejs specialnej dyspensy dla dowow...
shino tylko jak TK chcesz iść w magie, to zawsze TP mo że też jedną wkurzającą inkantacje rzucić, jak chcesz iść w walke, to i tak musisz mieć Caddyiego najczęściej. A DoW to boli, bo ani to dobry wojownik, tylko to że jest BSB. Obowiązkowym BSB, a bretonnia ma lepszego i darmowego do tego... :roll:
Boli bardzo boli, że się nie da go jakoś pominąć... Ani w magie nie można teraz iść bo dwóch magów...? Ani w oddziały, bo i tak dwóch herosów mieć muszę... :roll:
Bum...!

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Husiat przestan jeczec, ze masz slaba armie i do tego dyskryminowana na turniejach.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

uszczesliwimy tych 3-4 graczy, ktorych moze to dotyczyc
Regulamin pisze: W armiach gdzie wymagany jest jakiś heros (np. paymaster, hierofanta; ale nie BSB bretoński) może być on generałem, o ile jest jedynym herosem w tej armii (przy czym armia sojusznicza musi wykorzystać 2 sloty hero)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

lith pisze:Husiat przestan jeczec, ze masz slaba armie i do tego dyskryminowana na turniejach.
Jeszcze dostane Jęczybułe :wink:
Takie rozwiązanie bardzo mi odpowiada 8)
Bum...!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Husiat pisze: shino tylko jak TK chcesz iść w magie, to zawsze TP mo że też jedną wkurzającą inkantacje rzucić, jak chcesz iść w walke, to i tak musisz mieć Caddyiego najczęściej. A DoW to boli, bo ani to dobry wojownik, tylko to że jest BSB. Obowiązkowym BSB, a bretonnia ma lepszego i darmowego do tego... :roll:
Boli bardzo boli, że się nie da go jakoś pominąć... Ani w magie nie można teraz iść bo dwóch magów...? Ani w oddziały, bo i tak dwóch herosów mieć muszę... :roll:
przerazilem sie tym, ze nie pisales to na serio. Prince nie czaruje w zasadzie. Jego inkantacje prawienigdy nie sa wazne (chyba, ze siedzi w klopie) a jesli "ide na walke" to po co mi caddy majacy 2 level magii i kosztujacy 165 punktow? poza tym ty mozesz sobie wybrac generala czy to ma byc mag czy nie wiec nie jest zle...

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Shino. Nawet jezeli slaba, to jednak nadal to inkantacja. Ktora z automatu wchodzi, czyli jak wkurzajacy bound spell, nie uwazasz? :roll:
Jak idziesz w walke, to i tak mozesz poczarowac, bo w koncu i prince i lich moga rzucac inkantacje.
Ja sie na TK nie znam jakos super, ale wolalbym miec obowiazkowego maga i generala walczacego, niz obowiazkowego bsb ktory nie umie walczyc... :roll:
- jedna armia 0-2 spec,a druga armia 0-2 spec LUB 0-1 spec i 0-1 rare.
Czyli ogolem jeden rare i 3 speciale lub 4 speciale na sojusz caly?
Bum...!

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Tak, 4 spece lub 3 i rare na sojusz.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Cena dla osob grajacych pojedyncza armia zostanie zmiejszona do ok 10 zl.

podrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Ja przybędę solo z moją zieloną hordą :twisted:

Awatar użytkownika
Khazad
Warzywo

Post autor: Khazad »

Czy armie w parze mogą się dublować?

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Nie

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Jako że chce zagrać sam, to czy mogę zagrać moimi klimatycznymi halfami (w sojuszu z goblinami) które sie opieraja na armyliscie DoW? To jest: zamiast kusznikow lupini, zamiast mengili staroedycyjne halfy, zamiast działa hot pot no i zamiast paymastera halfing konwersja..? Zdjęcia tutaj... http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?p=55091#55091
Pytam żeby potem nie okazała się że na turnieju grać nie moge bo "nie mam modeli odpowiadających..." :roll:
Bum...!

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Husiat pisze:Jako że chce zagrać sam, to czy mogę zagrać moimi klimatycznymi halfami (w sojuszu z goblinami) które sie opieraja na armyliscie DoW? To jest: zamiast kusznikow lupini, zamiast mengili staroedycyjne halfy, zamiast działa hot pot no i zamiast paymastera halfing konwersja..? Zdjęcia tutaj... http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?p=55091#55091
Pytam żeby potem nie okazała się że na turnieju grać nie moge bo "nie mam modeli odpowiadających..." :roll:
czy dobrze zrozumialem?
chcesz poprostu uzywac proksów? i zamiast orginalnych figurek uzywac halfingów?
Jesli tak, to mozesz.
Jesli nie, to napisz dokladniej o co Ci chodzi.
Obrazek

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Tak mozna to nazwac proxowaniem :wink: (chociaż to dosyć głupie, bo i tak wydaje więcej kasy na kupowanie prawie niedostępnych halfingów, niż na kupienie po prostu kuszników czy manflayersów).
Ale jest to proxowanie. Czyli skoro można to wysyłam zaraz zgłoszenie 8)
Pozdrawiam

EDIT
Czy armie sojuszowe liczy się jako dwie oddzielne armie, czy biorą od siebie paniki itp...?
Bum...!

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

o.. nie dopisalem tego..

oczywiscie armie sa calkowicie neutralne wobec siebie!
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Witam.
Mam parę uwag:
1. Miało być dużo z malowania, a są jakieś marniawe punkty do zdobycia. Nie można by tego zmienić? Wcześniej była tu zdaje się jakaś propozycja, że z malowania max 10 pts dało się wyciągnąć i było fajnie.
Również pozbyłbym się 3-pytaniowego testu. Jak są tylko 3 pytania, to każdy zaraz będzie znał na wszystkie odpowiedź. No i dodatkowe zamieszanie dla ledwie 3 punktów?
2. Dlaczego armie singlowe nie mogą dostać bonusu +1 za "klimatyczny sojusz"? Właśnie armie singlowe są najklimatyczniejsze! Trzymają się kupy jakoś. A się okaże, że punkty będą dla wood elfów klimatycznie wspierających bretkę.. Według mnie ten punkt najlepiej wogóle wywalić z regulaminu. Już lepiej dać np +1 pkt za wystawienie klimatycznego oddziału czy coś w ten deseń.

Generalnie wszystkie zasady mi się podobają i z przyjemnością zagram :) Ale byłbym bardzo zadowolony gdybyście zrobili coś z tą oceną hobby, bo IMO jest nędzna :P Trzeba premiować malowanie, bo niestety na lokalach za dużo jest armii totalnie śmieciowych. A ocena malowania wymusza jakiś przyzwoity poziom.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

ad1. z założenia mialo byc malo za malowanie - jesli bedzie test to bedzie ok 6 pytan (punktowane co 0,5 lub zwiekszymy limit do 6 pkt) - jesli testu nie bedzie (nasze klubowe geniusze od dziwnych pytan jeszcze nie rozpoczely pracy) to bedzie wiecej za malowanie. - jednak nie chcialbym przekraczac tych 10-13 pkt za cale hobby (bedzie to ok 1/6 mozliwych pkt do zdobycia na turnieju) - taki byl pierwotny i zamysl i chyba sie go bedziemy trzymac (kolejne turnieje moze beda kladny wiekszy nacisk na hobby)

ad2. co do oceny sojuszu - jest to pkt ktory nie blokuje zadnych sojuszy, ale premiuje lekko te tworzone zgodnie ze zdrowym rozsadkiem (choc aby odnioslo to pozadany efekt powinno tam byc 5 pkt a nie 1 ;-) ) - armie singlowe nie dostaja tego pkt poniewaz jest to turniej par
a czy sojusz breta i WE dostana ten pkt to kto wie - nie ma zadnych scislych podzialow i kryteriów - tylko jest to ocena bardziej uznaniowa, ktora moze byc tez zalezna od rozpiski [ np (jest to tylko moja subiektywna ocena - a nie wykladnia) horda driad i kilka lanc to nie jest klimatyczne, za do lucznicy, GR, WR + bretka nie na samych lancach i pegazach -moze juz pkt dostac - bo sojusz ma jakis sens]
pkt jest tylko 1 by nie mieszalo to zbytnio w klasyfikacji i bedzie on przyznawany jak najwczesniej, by nie bylo potem spekulacji ze komus sprzyjamy :)

uff.. troche dlugi ten wywód... w skrocie - to taki turniej gdzie liczy sie bardziej rozwalnie przeciwnika niz ladne malowanie.

pozdrawiam
Obrazek

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

A OnG + DE są klimatyczne?
bo ja jakby coś mogę jakąś strzelić historyjke :D

A zresztą ten punkt powienien brzmieć
dobra armia + dobra = + 1 pkt;
zła + zła = +1 pkt
dobra + zła = -1pkt

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Właśnie na lokalach nie trzeba premiować malowania:P

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Paku pisze:A OnG + DE są klimatyczne?
bo ja jakby coś mogę jakąś strzelić historyjke :D

A zresztą ten punkt powienien brzmieć
dobra armia + dobra = + 1 pkt;
zła + zła = +1 pkt
dobra + zła = -1pkt
moga, ale nie musza - zobaczymy na turnieju - wszelkiego rodzaju potwory (np HE +VC) napewno nie dostana, a co do reszty to sie zastanowi.

historyjke mozesz napisac - doslij w zgloszeniu - jednak nie dłuższa niz 150 slow :).

a co z pkt dla armii neutralnych - WE + TK powinny miec czy nie ?
a czy HE + WE to to samo co HE + TK ? :D
Obrazek

ODPOWIEDZ