czyszczenie pędzli
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
czyszczenie pędzli
mam pytanie na temat czyszczenia pędzli;)
czym najlepiej je czyścić, żeby dało to czyszczenie najlepszy efekt i nie zniszczyło pędzla?
czym najlepiej je czyścić, żeby dało to czyszczenie najlepszy efekt i nie zniszczyło pędzla?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
ja polecam płukanie w denaturacie, zaschnięta farba bardzo ładnie schodzi. Sam stosuje zarówno do sztucznego jak i naturalnego włosia i jak do tej poru nie zauważyłem jakichś niepożądanych efektów.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nie, denaturat szybko wyparowuje. Po czyszczeniu wystarczy osuszyć włosie, o ręcznik papierowy, na koniec normalnie wypłukać w kubeczku z wodą i pędzelek jest jak nowy.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Octan etylu jest idealny. Farbę akrylową na pędzlu rozpuszcza w kilka minut albo nawet mniej, tak samo z farbą olejną, więc do bejcy też może się nadać.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
uczcijmy wódkę minutą ciszy... zadnej wodce nie zycze takiej smierci....[*]
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!