1 * Wargor @ 96 Pts
Mark of Chaos Undivided; General; Great Weapon; Shield
Armour of Damnation [30]
2x 5/11 Beast Herd (Gors) @ 228 Pts
FCG
2x 5/5 Beast Herd (Gors) @ 110 Pts
3x5 Chaos Warhounds @ 90 Pts
2x1 Tuskgor Chariot @ 170 Pts
Mark of Chaos Undivided
2x3 Minotaurs @ 276 Pts
Mark of Chaos Undivided; Great Weapon
5 Chosen Chaos Knights @ 225 Pts
Mark of Chaos Undivided; Barding; Chosen Unit; Shield
1200
rozpiska na armie bez magii ma wpip oddzialow, najlepiej jakis khornitow tez. herosowi jak zdejmiesz zbroje to ma w zasadzie takie samo przylozenie a kosztuje o jeden oddzial psow mniej
Szczerze mówiąc jakaś to rewelacja nie jest...jestem ciekaw jaką taktykę przybierzesz minosy, charioty i knightci idą do przodu a za nimi kuleje jakaś koślawa piechota? Wystarczy jakaś jedna dobra maszynka lub jacyś strzelcy i jest słabo dla Ciebie. Rozpiska raczej kiepsko się sprawdzi na twoim miejscu pomyślałbym o lataczach i czymś z rare jakieś dragon ogry lub giant.
Przecież jest ambush. Po co mi latacze?QUAR pisze:Szczerze mówiąc jakaś to rewelacja nie jest...jestem ciekaw jaką taktykę przybierzesz minosy, charioty i knightci idą do przodu a za nimi kuleje jakaś koślawa piechota? Wystarczy jakaś jedna dobra maszynka lub jacyś strzelcy i jest słabo dla Ciebie. Rozpiska raczej kiepsko się sprawdzi na twoim miejscu pomyślałbym o lataczach i czymś z rare jakieś dragon ogry lub giant.
Owszem lecz opierając się o ambusha osobiście uważam iż jest to taktyka często nieobliczalna gdyż nie jest łatwo jest zdać 5-7 LD (zależy oczywiście od szczęścia) na poprawane wyjście z zasadzki, a gory i ungory na więkaszą metę nie są mocni tym bardziej że jak wyjdą w złym kierunku to są już w gorszej pozycji a przeciwnik wtedy łatwo może to wyskorzystać. Dlatego też furie lub screamery uważam za bardzo dobre jednostki i wystarczy ich nie wiele żeby podenerwowac lub poprzeszkadzać opponentowi.Patryk pisze:Przecież jest ambush. Po co mi latacze?
Hehehe... Quar... Twoja chaosowa "dyplomacja" mnie bawi ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)